Scudo Sports

Ne tür bisiklet almalıyım ?

Tepki
0
Bisiklet
Bisan
Merhaba arkadaşlar. Yeni bisiklet alıcağım, Bu yüzden yavaş yavaş araştırmaya başladım. İlk olarak ne tür istediğimi belirlemek istedim. Bana maxsimum 1200 tl gibi bir bisiklet lazım. Peki nasıl kullanıcağım.
İstanbul Kadıköy- Pendik sahil arasında gidip geleceğim ordan evede tutsa tutsa her gün 50 km bisiklet kullanacağım. Benim önceliğim az güç karşısında fazla hızdır. Dağ bisikletini genelde ön 3 arka 5-7 arası kullanırım.
Bu yüzden yol bisikleti almam gerek gözüksede kullanacağım alana göre şehir bisikleti. Kısaca yol ve şehir bisikleti arasında kaldım. Bir sorun dahada ben dağ bisikletinden geçiceğim.
Bu yüzden yol bisikletinde dengemi kaybetme ihtimalim yüksek midir? Alışır mıyım ? Kısaca sizce bana göre hangisi uygun ? birde Salcano xrs800 buldum sizce nasıl ? iyi değil ise önerileriniz bekliyorum.

Scudo
@Enes Gündüz

Arada kaldığına göre en iyi seçim HYBRID(Melez) bisiklet tir.Onu da icat eden kişiden ve firmadan alırsan da ha iyi olur yani Trek dual sport(Gary Fisher Collection) biskletlerden :)

@Emre Yönlüer
Cevabınız için teşşekürler. Gerçeği kafama takılan şey 1000 tl alıcağım yol bisikleti şehir bisikletinden daha mı kötü olur? birde yol bisikleti sürebilir miyim sorusu oluyor. Bu gün bi bisikletçi sana şehir bisikleti uygun dedi 100 km yol yapmıycaksan şehir al dedi.

Yanlış yönlendirmeyeyim hiç yol bisikletim olmadı ama bana göre çok ince lastik kullanımı zor olur.Özellikle yağmurda (Örn:Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu yağmur kazası)

@Emre Yönlüer
Yağmurlu havada zaten dağ bisikleti kullanırım yağmurlu havada drift çekmek çok zevkli :) Bide viraja giriyorken yavaşa girerimde nasıl desem hani bisiklet kullanmayı yeni öğrenirisiniz ya Düz yolda öyle bir sorun olur mu ?

bi de ulaşım için kullanıcaksanız, bagaj falan ekelersiniz, eşyalarınızı koyarsınız... işte eve dönmeden bi market yaparsınız....
yol bisikletlerine olmuyo öyle aksesuarlar.. -- olmuyo derken, elbet yol bisikletine de gidon çantası takılır, işte sele borusuna takılan bagajlardan olur... ama biiskletin havasına uymuyo :D --

(ay ben nası bi yol bisikleti düşmanıyım anlamadım ki :D )

yol barışlarına bakıp yol bisikleti tehlikeli demek mtb yarışındada adamlar ağız burun kırıyor ne farkı var ?
yarışlarda zaman karşı vs. olay var normal hayatta sakin gidersin bi acelen yok virajı son sürat alman gerekmez
dişli mtb lasitkleri daha kötü tutar yağmurda asfalt vs. tuttuğu alan az olduğundan hemen kayar

"Benim önceliğim az güç karşısında fazla hızdır."
burdaki kriterinize yol bisikleti daha uygun gibi

@Mehmet H.
Çok teşşekürler tam istediğim cevap buydu baya işime geldi. Hazır sizi bulmuşken salcano xrs 800 ile GEOTECH CORSA nasıl ? eğer cidden değmez derseniz Sedona 610 almaya çalışırım

Arkadaşın örneği bir kere çok saçma o örnek tamamen yanlış. Yağmurda yol bisikleti sürülmez,dağ bisikleti sürülür öyle saçmalık mı olur yahu. Neyse yol bisikleti hakkında bilgi için Gökhan Toros'un " Yol Bisikleti Hakkında Yalan Yanlış Bilgiler " konusuna bakın bayağı tartışıldı orda kullanım alanları

@Tolga Çelebi
Ya aslında benim soruda biraz şaçma oldu bu gün bisikletçiye gittim mtbden yol bisikletine geçince zorlanarısın tarzı bir şeyler söyledi. Önemli olan kullanabilmek dedi. Yani ben yol bisikletini kullana bilirmiyim ? hiç kullanmadım. Ama mtbyi cidden iyi kullanırım
onu biliyorum :)

Geri