Scudo Sports

ne marka gres alınmalı ve hangi ceşit ?

ömer yayla

Daimi Üye
Tepki
74
merhaba bu konuyla ilgili arama yaptım ama bişey bulamadım bende konu acayım dedim şimdi arkadaşlar göbeklerde orta göbekte bilakis vede maşa veya bisikletin yaglanması gereken yarlarda ne marka gres ve ceşitleri var galiba bunun hangisini almalıyım biraz aydınlatırsanız sevinirim

Scudo
arkadaşlar cevap verecek birisi yokmu ben bu gün sordum en iyisi akışkanı sarı gres dediler sizce ben bu gresi bisikletin her yerinde kullanabilirmiyim

zıncıre kesınlıkle gres surme berbat olur ... zıncırı wd40 yada mudaılı olan pas sokucu sprey ıle temızledıkten sonra ınce bır makıne yada benzerı bır yag ıle yaglamanı tavsiye ederim ;)

benım onerım kaucuklu gres kullanman ... kalıtelı ve tutucu bır grestır ... jant gobeklerıne , orta gobege , orta gobegın yıvlerıne sadece gres kullan...

orta göbek için kaucuk daha iyi demişsiniz ama obiraz sert oldugu söyleniyo sizce kırmızımı yoksa kaucukmu

(link)

Skf gres yağları en süper yağlardır.Zaten skf rulmancılık da bir numaradır.doğal olarak da rulman yani bilyalı göbeklerde de her zaman tercihimdir..

• Beğen
Tepkiler: S26 ve sonEr´´
Göbekler için kauçuklu gres öneriliyor. Benzincilerde çeşitli kalitede bulabilirsiniz.

Zincirde değişik yağ çeşitleri var. Hatta kuru ortam yağı farklı, ıslak ortam yağı farklı oluyor. Bisiklet firmalarının sitelerinde gördüm sadece, başka nerde bulunur bilmiyorum. Ama çok kalite olmasın derseniz makine yağı da işinizi görür.

Amortisörlerin içinde -bildiğim kadarıyla- kauçuklu gres kullanılıyor. İçeri girip çıkan boruların üzeri ise teflon yağ ile yağlanıyor. Ama sanırım teflon yağı bulmak zor.

Fren-vites telleri için "fren-vites teli gresi" adında bir yağ var bisiklet firmalarında. Gerçekten gerekli mi bilmiyorum, ben normal gres kullanıyorum.

Sanırım normal bir kullanıcı için; elinde bir makine yağı, bir de kauçuklu gres olsa yeterli.

@ömer yayla

Kırmızı yağın arası suyla ve tozla gerçekten kötü. Islanınca suyu çekip cıvıyor, tozlanınca da çamur gibi oluyor. Bence bisikletin hiçbir noktasında kırmızı gres kullanmayın. Kauçuklu gresin de çeşitleri var. Onun yumuşak olanından kullanın onun yerine.

Bp Energrease öneririm,lityum bazlı, dişli ve bilyaların yağlanması için üretilmiş sarı grestir. 1lt'lik kutuda satılan bisikletin ömrü boyunca gider.Motosikletimde ve arabamda da bunu kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: S26
Bisikletçiler sarı gres kullanıyor. Shell benzincilerde sarı kutuda satılıyor. Diğer markalarında var tabiki kauçuksuz gres. Kauçuklu gres daha çok yüksek devirli rulmanlarda kullanıldığı için biraz tutucu olabilir.

Castrol Sabunlu gres kullanıyorum,sarı renkte.Gayet memnunum.Ön,Arka ve orta hazne,vites kabloları vs. gibi yerlerde performansı gayet iyi.

opet in kauçuklu gresini kulnıyorum.1kilosu 8 lira.yeşil renkte.sanırım ön hazne bakımı yaparken maintenance manual de kauçulu gres kullanılmasını tavsiye ediyordu.yağın üzerinde kaliteli baz yağlar ve kalsium sabunu ile yapıldığını yazıyor.

dostum kaliteli bi kauçuklu gres al normal makina yağı al temiz bi kabın içinde büyük olmasına gerek yok kauçuklu gres koy ve koyduğun grese göre az miktar makina yağı ekle ve karıştır bu kauçuklu gresi inceltir ben öyke kullanıyorum vites çekiş sistemini ise yağlaman gerektiği zaman komple ( aynakol,ruble,zincir) söküp gaz yada mazot ile temizle benzinle sakın temizleme pas yapar gaz yada mazotla temizlediklten sonra temiz bi bezle iyice sil ondan sonra normal makina yağını temiz bir boya fırçası üzerine yedir ve vites çekiş sistemini o fırça ile yağla bu işlemi vites çekiş sistemin çamurlandığında tekrar tekrar yaparsan zincirini aynakolunu rubleni 1000 km kullanıcana 3000 km kullanırsın çünkü vites çekiş sisteminin üzerinde ne kadar az çamur olursa o kadar zor aşınır

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
Bu sitede gres numaraları ve kullanılan yerler belirtilmiş. Faydalı olabilir.

(link)

http://cyclingtr.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/tamir_5F00_bakim/Gres_2D00C700_e_5F01_itleri.JPG

Geri