Scudo Sports

Ne Kadar Uyursunuz?

uyku nerdesiin? kanun namına gelsene :D (mfö'den)

ben de çooook seveerim uyumayı, rüyadan rüyaya koşmayı ve uyanınca yorum yapmayı :) uyumak güzeldiir! varsın aptal desinler peeeh kim takar ehehe

Scudo
Stabil 6 yada 7 saat uyurum
ruhum otomatik alarmlı 7 saat doldummu hemen kalkıyo:D

nedense haftasonları bile daha karga *** yemeden kalkıyom. Bu sporculuğuma işaret olabilirmi :) :) :)

az uyuduğum günlerde verimli olarak çalışamıyorum heleki bu aynı hafta içinde tekrarlanırsa herşeyi daha çok kaçırdığımı düşünüyorum adapte olmakta zorlanıyorum...gerektiği anda az uyunabilir ancak oda istisnaen.Bu kitabı yazan kişi sanırım 4 saat uyuyor olmalı :)ve 4 saatlik uyku ile yaşayan birinin anlatacaklarıda nekadar verimli ve sağlıklı olur oda tartışılabilir.

bu kitap ve adam için ingilizlerin bir lafı vardır, aynen alıntılamak istiyorum, "bullshit".

arkadaşlar bilimsel olarak günde 6 saat uyumak bir insan için yeterlidir diye biliyorum, 6 saatten az uyumak yorgunluk ve halsizlik, 8 saatin üstünde uyumakta uyuşukluk yapıyormuş,ben saat kaçta uyursam uyuyayım sabah saat 6 da otomatikmen uyanıyorum,otomatiğe bağlamış artık, horoza gerek yok :D

6 saat psikolojik alt sınır olarak bilinir. Önerilen ise 8 saattir.

Öğrenci olduğum zamanlarda sınav dönemlerinde uyku düzenimi yerlebir eder kimi zaman 2 saat uykuyla (daha doğrusu uykusuzlukla) sınava giderdim.Sonuç; sınavdan sonra koşar adım eve gidilip şöyle en sıkısından uyunurdu.Ama kim ne derse desin hangi kitap ne yazarsa yazsıni, ben 8-9 saat uyumadığım günler hiç çekilmem onu bilirim...

Bünyemiz ne kadar dinlenmek istiyorsa bizi de zaten o kadar süre uyutuyor. Kaldı ki uyku ihtiyacı kişiden kişiye değişen bir durum. Kimine ortalama 4 saat yeterken, kimisine belki 8 saat bile yetersiz olabilir. Ayrıca bazı günler daha çok dinlenmemizi gerektirecek kadar yoruluruz. Bazı günler ise daha sakin geçer. Hayatımızı bu tarz şablonlara sokmaya çalışan, bu yönde empozelerde bulunan ve bundan kazanç elde etmek isteyen tiplere sinir oluyorum. Kitapla ilgili konuya gelince... Kitabın ciddiyeti hakkındaki en güzel ipucunu zaten yazarın titri ortaya koyuyor. Kendisine başarılar ve bol kazançlar dilerim.

çok değişken bi uyku düzenim (düzensizliğim!) var aslında...

özellikle final zamanlarında gülerce uyumadığım ya da bi iki saatlik uyuklamalarla günü kurtardığım çok oldu...

(en sonuncusu da bu geçen iki haftalık final dönemiydi :D)

Geri