Scudo Sports

Naylon Kumaş ve Kot Pantolondan BikePacking Çanta Yaptım

demir48

Üye
Tepki
117
İsim
Ali Demir
Bisiklet
Carraro
Konuma göz gezdiren forumdaşlara selam olsun!
Şunu kestim, şurayı buradan diktim tarzı çok detaylı bir yazı yazamıyorum maalesef çünkü her şeyin fotoğrafını çekecek vaktim olmadı. Yarın sabah güneş doğmadan yeni çantamla yola çıkmam gerekiyor çünkü.

Kuzenim bana bir pantolon almış sağolsun ama giymek nasip olmadı bir türlü bol paça olduğu için bir türlü kendimi 90'lar havasına sokamadım. Yazık güzelim pantolon bari kullanayım yazık birilerine de hediye etmek istemedim kuzenimi de çok severim. Çanta zaten bir tane paçasından üretildi o kadar bol yani. ?

Öncelikle çok ciddi bir araştırma yapmadım nasıl dikilir bu diye.

Öncelikle iki adet A4 zımbalayıp kabaca kalıp çıkardım. Çantanın olabildiğince kadroya uyumlu olmasını ve pedalların çantaya sürtmemesini düşündüm bu etapta. Bundan sonraki yapım aşamalarının görselleri yok maalesef keşke zamanım olsaydı da daha detaylı anlatabilseydim.

IMG_20190627_134555.jpg

201845 dosyayı görüntüle

Sonra sihirli bir şekilde çantamız dikiliyor.

201847

Yahu bu çantayı dikerken olası bir sakatlık durumunu düşündüm durdum. Çantanın genişliğini 8 cm olarak ayarladım. Sağlı sollu aynakolun iki kolu arasındaki uzaklığı kabaca 12 cm ölçtüğüm için bacaklarımın çantaya sürtmesinden veya sürtmemesi için pedala en doğru şekilde basamamaktan çekindim. Görsellerde göstermeye çalışıyorum durumu.
201848
Çantayı sıkış tepiş doldurduğumda korktuğum başıma geldi gerçekten bacaklarım sürtüyordu ve sürtme olmayan bacak açısı sakatlanmaya davet çıkarıyordu sanki. Birkaç malzeme çıkarıp yanlara kamp ocağının rüzgarlığı, güneş paneli gibi malzemeler yerleştirince oluşan bombeli yapıyı gidermeyi başardım. Üstelik nadiren sürtme olsa da doğru açıyla pedala basabildim.
201849
201850

Bu da düzeltmeden önceki hali. Ayrıca su döktüm. İçine işlemese de dışında su lekesi kalıyor. Yoğun yağışlarda çok iyi korumam ama çiselerse vız gelir tırıs gider mesajı veriyor kullandığım malzeme.

201851

Biraz daha detaylı fotoğraf ekliyorum.
201852

Kadroya bağlamak için ürettiğim çözüm. Eski hamağımın naylon halatlarını naylon iple çantaya diktirdim ve kadroya parakord ile bağladım. Cırt cırt düşünmüştüm aslında ama zamanla yapışma gücü azaldığı vazgeçtim. Şimdilik bu şekilde idare edeceğim. İleride siz de güzel fikirler verirseniz söküp takması kolay bir şey yaparım.

201853

Başta da dediğim gibi keşke daha fazlasını anlatabilseydim. Sorularınıza, önerilerinize ve eleştirilerinize sonuna kadar açığım. Yarın çıkacağım 4 günlük turumda deneyimlerimi aktarmaya devam edeceğim Herkese keyifli pedallamalar dilerim.

Scudo
Güzel çalışma ama bu tip kadro çantalarının rüzgarda bisikleti savuracağını düşünüyorum.

Selam
Ben şunu anlamadim; Kot pantolondan yaptigini yazmissin ama finalde kotun yerini sari -turuncu bi sey aliyor. Nedir mesele aciklar misin?

Dip not : ünlü markalardan apidura sitesinde kendi cantalarinin.detayli cizimleri var . Tavsiyem o olculere gore yeniden , en azindan canta yada branda dan tekrar yap. Bu cok kalin , olmayacak yolda diyim sana :D

@Haggard1963
Çok haklı bir düşünce hocam. Deneyimledikten sonra bu konuya kesinlikle değinirim.

@mariokaldato
Hocam çantanın yağmurdan bir nebze de olsa korunması için naylon kumaş ile kotun üstünü kapladım.

@mariokaldato
Hocam tahminimden çok daha ince, dayanıklı ve hafif oldu çanta. Çantanın ölçülerinin bisiklete uygun olması gerekmiyor mu? ? Acaba kadro ölçüleri benim bisikletimle farklı bir bisiklet için yapılan çantayı kopyalamak ne kadar mantıklı olurdu.?

Dosyalar

• 15616729020492522742228227521109.jpg
    15616729020492522742228227521109.jpg
    1,6 MB · Okunma: 48
@demir48 elinize sağlık, her şeyden önce el emeği var. @mariokaldato abinin de dediği üzere büyük markaların sitelerinde boyutları yazıyor. Kot pantolon diyince aklıma bir tane adam vardı. 2 tane paça kesip alttan kapatmış ön maşaya dry bag tarzı çanta yapmış görmüştüm, başlığı görünce aklıma o geldi.
Link atmayı unuttum (link)

201855

@demir48

Tahmininden ince oldu demissin ama ben burdan decation cadiri gbi bir tombiş görüyorum abisi . Bacaklarini mahfedeceksin bu sıcakda surte surte

Çok güzel
@MakRo
Çok güzel duruyo çanta tabii 30 liraya böyle bir çantanın malzemesini bile alamam ama. ? Elimdeki imkanlarla kısa süre içerisinde bir şeyler çıkarmaya çalıştım ortaya. Sabah hadi tura gidelim dedi arkadaşım. Dur çanta diktireyim geliyorum dedim ben de. ? Terziye 15 lira verdim. Ayakkabıcıya 10 lira. Kumaşı pantolonu falan evimde vardı.

@mariokaldato
Öncelikle üslubunuzu beğenmedim. Konuma yazmaya devam edecekseniz daha düzgün bir üslupla yazmanızı rica ediyorum. Yazdıklarımı okusaydınız sürtme olayından çekindiğimi ve önlemini aldığımı yazdığımı anlayabilirdiniz. Eleştirilere açığım dedim ama alay eder gibi de konuşamazsınız.

@demir48

Abisi sen kendini ikna etmissin. Benim diyecek bir seyim yok. Yazdiklarinida okudum rahat olabilirsin, o kalinlik problemdir.(En fazla genislik 6-8 cm arasi falan olmali )Neden anlamak istemiyorsun ? Neyse ok kib

Çanta çok güzel ama bisikletiniz çok çok çok daha güzel. Umarım bi gün ben de bu bisikletten alabilirim.

@Arkockutay
Daha iyisi sizin olsun hocam inşallah. Teşekkür ederim.?

@Mab1K
Bu renkti aslında geçen sene bu rengi bulamadım sarı ile değiştim. Renk tam uymadı bisiklete eskiyince turkuaz ile değişirim tekrar ?

• Hahaha
Tepkiler: Turisti
Ben de yeni bitirdim kadro çantamı. 5 cm genişlik yaptım, ucuz dandik ama su geçirmez çanta kumaşı ile yaptım. Fermuarların üzerine kanat yapacağım, yoksa ilk yağmurda su tankına döner bu çanta.

Çift bölmeli, üst kat güneş paneli, çadır, telefon vs. alt kat ise tamir ve temizlik malzemeleri ile dolu olacak. Ocak vs. kullanmadığım için genişlik yeterli.

Eski hazır kadro çantam 6cm idi ve bombe yapınca sürtünmeden pantolonum ziyan olmuştu. Bu da bombe yaparsa yanaklara ince karton yapıştıracağım, sertlik versin diye.

Bağlantıyı ayakkabı bağcığı gibi yaptım, sağlı sollu ördüm.

Ölçüleri ise mukavvadan kalıp çıkararak aldım. Daha kolay oluyor kumaşın üzerine koyup çizmek.

Elde diktiğim halde çabuk bitti, fakat planlama kısmı epey uzun sürdü..

@turcudede
Benimki 10 cm genişliğinde. Bombe olayı benim de canımı sıktı. Bir tarafına güneş paneli bir tarafına da alüminyum rüzgarlığı yerleştirince bombe olayını büyük ölçüde giderdim. Turun 3. Günündeyim şuan. Sürtme az var ama rahatsızlık vermedi diz ağrılarım da olmadı. Dönüşte ilk işim 2 cm daha çantayı daraltmak olacak.

@turcudede
Gunes paneli icin link paylasabilir misin

@turcudede
Ben de 20 watt olanı var, satışta değil sanırım. 202194

@demir48

Ürün epey iyi aslında, neden tutulmadı acaba.

Neyse, konu çanta ile alakalı, dağıtmayalım :)

bugün traş seti çantasından kadro altı bayk peking çantası yaptım.Aslında ilk olarak sele borusuna bağlanan kadro üstü çanta olarak tasarlayıp yaptım fakat içine 2 adet 500 ml. su şişesi koyunca o ağırlıkla birlikte yalpa yaptı zira çocuk spor ayakkabısından kesip diktiğim 2 adet cırt çantayı stabil tutmaya yetmedi.Ben de bunun üzerine kadro altı çanta yaptım , hem de suluk kafesiyle de desteklendiği için stabilite sorunu ortadan kalktı fakat bu kez de fermuar yere dönük olduğu için bisiklete takılı haldeyken içinden bir şey almak sorun olacaktır. Hacmi ,1.15 lt yani 2 adet dolu 500 ml pet şişe koyulduktan sonra bile bir iç lastik koyacak kadar hacim mevcut.

Geri