Scudo Sports

Nasıl kondisyon yapabilirim ?

Ben de çok ama çok küçük sürüşlerle başlanması taraftarıyım. Ben ilk başladığımda(4 sene önce) önümde kimse yoktu bu işle ilgilenen. Sadece kendimi biliyordum ve herhangi bir rekabet içinde değildim. 5 kilometre veya 10 kilometre mesafelerde(tahmini) hergün sürdüm. Çünkü bisikleti çok seviyordum. Daha sonraki yıllarda kaslarım belirgin hale gelmeye başlamıştı açıkçası. Bu doğrultuda da sürüşlerim kolaylaşmış ve uzunlaşmıştı. Ben bunu biliçsiz yaptım. Ama siz biliçli şekilde 1 yıl içinde çok daha fazla yol katedebilirsiniz gelişim açısından. Yeter ki bisikleti sevin :)

Şimdi ise yüz kilometre üstü 2 bin metre tırmanışlı turu 20 ortalama ile bitirdiğim turum var. Tabii ki bu fazla değil ama ağır ve hantal bir dağ bisikletine göre ben oldukça başarılı buluyorum.

Scudo
Ben de çok ama çok küçük sürüşlerle başlanması taraftarıyım. Ben ilk başladığımda(4 sene önce) önümde kimse yoktu bu işle ilgilenen. Sadece kendimi biliyordum ve herhangi bir rekabet içinde değildim. 5 kilometre veya 10 kilometre mesafelerde(tahmini) hergün sürdüm. Çünkü bisikleti çok seviyordum. Daha sonraki yıllarda kaslarım belirgin hale gelmeye başlamıştı açıkçası. Bu doğrultuda da sürüşlerim kolaylaşmış ve uzunlaşmıştı. Ben bunu biliçsiz yaptım. Ama siz biliçli şekilde 1 yıl içinde çok daha fazla yol katedebilirsiniz gelişim açısından. Yeter ki bisikleti sevin :)

Şimdi ise yüz kilometre üstü 2 bin metre tırmanışlı turu 20 ortalama ile bitirdiğim turum var. Tabii ki bu fazla değil ama ağır ve hantal bir dağ bisikletine göre ben oldukça başarılı buluyorum.
İhsan bey merhaba , 5 km 10 km bisiklet için çok kısa mesafe. Spor geçmişi olmayan keyif için binecek biri için tamamdır. Ama performans kelimesi geçince benim anladığım şey farklı biraz.
Eğer kalıtsal bir rahatsızlığınız yoksa , doğru bisiklet ve ayar ile sıkıntı yaşamadan binebilirsiniz.elbette doğru kadans ve nabız ile.
Ben hep insanlara 50 34 11 32 öneririm . Düz duvara tırmanılacak oranlar bunlar. Kimseye kendini sakatlayacak birşey önermem. Arkadaşa zone 2/3 antrenman yap , arayada 1 tane interval sıkışırdım.
Bununla sağlıklı hiçbir bünye sakatlamaz .

Tavsiye isteyen arkadaşın sağlık durumundan haberdar olan var mı? herkes tavsiye veriyor çok rahat bir şekilde.

Bence bu riske girmeyin derim. Oluşacak problemler yüzünden üzülmeyelim ondan sonra hep birlikte.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri