Scudo Sports

Narenciye kokulu yollar turu 5.gün (antalya-mersin-adana) nisan 2018

pedalterapi

Daimi Üye
Tepki
1.136
İsim
erhan erdem
Bisiklet
Carraro
Sabah erkende uyandık. Gece geç vakit çadır kurduğumuz için izin alacak kimsecikleri görememiştik. Bari dedik sabah erkenden yola koyulalım pek kimseler görmeden. Tam o sırada elini arkada birleştirmiş, buraların muhtarı benim edasıyla beyaz saçlı İrfan amca yaklaşıyor. "Hayırdır Gençler ne yapıyorsunuz?" diyerek muhabbete başladı :) Sonrası alışıldık diyaloglar, nereden gelip nereye gittiğimizi ve en önemlisi neden gittiğimizi :) anlattık. sonra da keyif kaçıracak bir şey söylemesin diye "gece izin alacak birilerini aradık ama göremedik" dedik. Ben görseydim izin vermezdim dedi. içimden "haydaaa" derken "izin vermezdim evde misaifr ederdim" dedi ve gönülleri kazandı :)

Sonra "Neyse" dedi. "üçüncü sıra ikinci ev benim ev gelin de kahvaltı yapın çay hazır" dedi. biz de hızlıca toparlanıp dünden kalan bisküvilerimizi alıp misaifr olduk İrfan amcaya. bol bol sohbet ettik. Bir daha buralardan geçerseniz İrfan amcanızın evi sizindir diyerek uğurladı bizi. Sağolsun.

ancak bizi çay bisküvi kesmemişti ve Ağaçlı Tesisleri 9-10 km lik bir mesafedeydi. Ağaçlıya girince sıkı birer kahvaltı yaptık. Kasiyer arkadaş sağolsun birer büyük bardak çay ve birer yumurtayı ektradan ikram etti. Güzelce kahvaltımızı yapıp su stoklarımızı tamamladıktan sonra bastık ikizlerin pedallarına ...

IMG_2317.JPG IMG_2319.JPG KMEM7260.JPG

Silifke'ye yaklaştıkça gerek benzin istasyonu, gerekse rampa açısından yol giderek fakirlerşiyordu...

sIMG_2322.JPG

IMG_2324.JPG

Manzara ise sonsuzluk hissi uyandırmaya devam ediyor. aşağıda görülen yok eski yol.

LPPW8430.JPG IMG_2327.JPG IMG_2328.JPG IMG_2332.JPG

Ben ve "Cesur"'um :)

IMG_2334.JPG IMG_2354.JPG
Bisikletçinin yanığı böyle olur :) Mevsim Tur için çok çok uygundu. Ne üşüttü ne de güneş altında kavrulduk. Resimdeki kadar yanık da olsun dimi :)

IMG_2358.JPG

Taşucu'na ulaşınca içimi hafiften bir hüzün kapladı çünkü tur benim için Silifke'de bitecek ve Ankara'ya dönecektim. İzzet Adana'ya doğru devam etmeye karar vermişti.

IMG_2362.JPG IMG_2367.JPG IMG_2375.JPG

Atatürk Evi'ni görünce ülkemizde pek çok şehirde olduğu gibi Atatürk'ün konaklama ya da karargah olarak kullandığı bir ev olduğunu düşündük. Girdik hemen gezerken Selanik'te görme fırsatı bulduğum Atatürk'ün doğduğu eve benzettim içini. Tam İzzet'e "Selanik'te ki eve benziyor" diyordum ki görevli abi "zaten oranın kopyası" dedi :)

IMG_2379.JPG

Taşucu'ndan ayrıldıktan çok kısa süre sonra Silifke2ye ulaştık. Bu turun belki de en büyük sürprisi bizi Silifke tabelasından az ötede arabasını sağa çekmiş bekliyordu :)
IMG_2387.JPG

Sizi Alpay UYSAL ve biricik oğlu ile tanıştırayım. Tanışma hikayemiz ise şöyle: Silifke'ye girdikten sonra sağda bir araç ve dışında Alpay bizi bekliyordu. Yolda bizi aracıyla geçmiş korna çalıp el sallayan araçlardan birisi de Alpay'mış. Selamlaştık nereden gelip nereye gittiğimizi anlattık. Kendisinin de bisikletçi olduğunu söyledi. Bir bisiklet grupları da varmış. Biz de kendisine bu gece için ben ayrılacağım için İzzet için çadır kuracak yer tavsiyesi sorduk. "Ne çadırı hayatta bırakmam misafirimsiniz" dedi. "Yük olmayalım" dedik "Ya zaten oğlumla ben varım sadece hanım il dışında bana da arkadaşlık etmiş olursunuz" dedi. "İyi madem" dedik. Ancak Alpay bizi şaşırtmaya devam edecekti :)

Bana otobüs bileti almak için silifke otogarını sorduk tarif etti "ben önden gideyim sizi orada beklerim" dedi. otogardan bileti hallettik. evini tarif etti "bisikletleri eve çıkaralım bir duş alın dinlenin sonra yemek yiyelim" dedi. navigasyondan adres tarifi aldık evinin önünde buluştuk yine. yoldayken eczaneden aramışlar (kendisi eczacı) acil işi çıkmış. bize demesin mi "siz evin altında ki kafede oğlumla oturun ben hemen gelicem" :) Bu arada minik göründüğüne bakmayın mahalle bu afacandan soruluyor :) neredeyse tüm esnaf onu tanıyor o da tüm esnafı :) bir süre afacanla ( adını unuttuğum için çok üzgünüm ) sohbet ettik oyun oynadık. ben bir psikolog olarak çok çocuğa zeka testi yaptım ama böyle medeni cesareti olanı görmedim diyebilirim. Eee acıktık Silifke de ne yenir tabiki Tantuni hem de yoğurtlu :) sonra eve çıktık duş aldık, temiz kıyafetler giydik. ben heybeleri tamamen kapattım. daha otobüs saatine var. Alpay bizi yörede meşur olan mavi yengeç yemeye de götürdü sağolsun :) biraz çetrefilli ve tecrübe isteyen bir yemek ama tecrübe ettik en azından :)

Sonrasında eve gidip benim "cesur"u alıp otogara gittik ve tur benim için bitti, İzzet ise sabah mersin - adana yönünde pedal çevirmeye devam etti :)

Ev sahipliği ve yüce gönlü ve hoş sohbeti ile Alpay Uysal adamın dibisin :) :)

IMG_2390.JPG IMG_E2392.JPG IMG_2394.JPG

Bir turun daha damağımda ve hatıralarımda bıraktığı muhteşem lezzetlerle yeni tur hayalleri kurmaya ve hatta planlamaya başladım bile

GÖRÜŞMEK ÜZERE :)

Dosyalar

• IMG_2394.JPG
    IMG_2394.JPG
    175 KB · Okunma: 19
  • IMG_2317.JPG
    IMG_2317.JPG
    129,3 KB · Okunma: 17
  • IMG_2319.JPG
    IMG_2319.JPG
    53,3 KB · Okunma: 15
  • KMEM7260.JPG
    KMEM7260.JPG
    72,1 KB · Okunma: 15
  • IMG_2322.JPG
    IMG_2322.JPG
    150,4 KB · Okunma: 14
  • IMG_2324.JPG
    IMG_2324.JPG
    107,6 KB · Okunma: 15
  • LPPW8430.JPG
    LPPW8430.JPG
    120 KB · Okunma: 14
  • IMG_2327.JPG
    IMG_2327.JPG
    205 KB · Okunma: 14
  • IMG_2328.JPG
    IMG_2328.JPG
    101,7 KB · Okunma: 13
  • IMG_2332.JPG
    IMG_2332.JPG
    185,5 KB · Okunma: 14
  • IMG_2334.JPG
    IMG_2334.JPG
    144,4 KB · Okunma: 14
  • IMG_2354.JPG
    IMG_2354.JPG
    245,6 KB · Okunma: 13
  • IMG_2358.JPG
    IMG_2358.JPG
    172,6 KB · Okunma: 14
  • IMG_2362.JPG
    IMG_2362.JPG
    173,8 KB · Okunma: 12
  • IMG_2367.JPG
    IMG_2367.JPG
    103,7 KB · Okunma: 12
  • IMG_2375.JPG
    IMG_2375.JPG
    96,4 KB · Okunma: 14
  • IMG_2379.JPG
    IMG_2379.JPG
    174,4 KB · Okunma: 14
  • IMG_2387.JPG
    IMG_2387.JPG
    98,9 KB · Okunma: 14
  • IMG_2390.JPG
    IMG_2390.JPG
    114,3 KB · Okunma: 15
  • IMG_E2392.JPG
    IMG_E2392.JPG
    57 KB · Okunma: 16
Scudo
Ama bu son gorsel olmamis. Ramazan ayinda, gurbette hem de:uzgnm:. Mike TYSON'in rakibine bitirici son sagi gibi geldi:koptum:.

• Beğen
Tepkiler: pedalterapi
@CmlCLK haklısınız düşünemedim ama ramazan sonrası tura çıkacaklar için motivasyon olsun diyelim :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@erhanerdem

Yok efendim saka yapiyordum. Ramazan ayi olmasa da gorunce kotu oluyorum ben;). Zira yasadigim bolge Türk nufus yonunden bir hayli az oldugu icin bircok seyden yoksunuz. Ama Türkiye'ye gelince acisini cikartiyorum:D.

• Beğen
güzel turdu, pedallarınıza sağlık :harika:

• Beğen
Çok guzel tur ve gorseller,eline pedalına saglik,bu arada gecen ay fethiye-hatay yapmıştım ,agaclida aksam vardim deniz kenarında cadir atmıştım super bir yerdi

• Beğen
Ben bisikleti benzinlige birakmistim,yeme icme olayini oradan,ya bu arada tur yaziniz super ama sizede serzenizte bulunmuslar benimki daha kotu ama gorsel cok var

@vizeli gezgin öyle daha güzel olacağını düşünmüştüm ama sonraki turlarımda dikkat ederim :) kısmetse samsun- Zonguldak planlıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: gezgino28
@erhanerdem bir de benim yazima bi goz atin bakalim musait oldugunuzda,,,fethiye-hatay (yayladagi) tur yazisi

• Beğen
Pedal Terapi merhaba;
Alpay'ın grup arkadaşıyım :) O gün sizlerle tanışamadık. Bir başka yerde yollarımız kesişir inşallah.
Sizden sonra bizde bir Anamur yaptık çoook yorucuydu allah güç kuvvet versin size...:))) BIMG-20180409-WA0032.jpg IMG-20180409-WA0047.jpg aşarılı yolculuklar dilerim.

@Bilal Akbaş merhabalar Alpay hocam bahsetmişti sizlerden ve yaptığınız performanslar. biz sizin hız ve mesafe performansınızı şaşkınlıkla dinledik alpay hocam da bizim yükümüzü ve yavaşlığımızı :) umarım karşılaşırız bir gün biryerde :)

Tebrikler arkadaşlar, okudukça insanı coşturan, işi gücü bıraktırıp rota planı yaptıran bir tur olmuş. Uzun tur yapmanın keyfini de zorluğunu da yaşamış biri olarak size ufak da olsa yardımcı olabilmişsem ne mutlu bana. '' Bu turun belki de en büyük sürprizi bizi Silifke tabelasından az ötede arabasını sağa çekmiş bekliyordu :)'' Bu şekilde hatırda kalmak da gurur veriyor doğrusu. Oğlum Güney de uzun süre sizden bahsetti etrafındakilere. Turunuzda epey insan tanıyıp yeni dostlar edinmişsinizdir, sayenizde benim de öğrenciliğimin geçtiği Ankara dan bi çift bisikletli dostum oldu.

not: @Bilal Akbaş, biz de Silifke-Anamur turunu İzzet ve Erhan ın tura başladığı günlerde yapmışız :). 08.04.2018

@alpayuysal hatırda kalmak ne demek Güney'in adını unuttum diye kendime kızdım :)

Geri