Scudo Sports

Nabız Sorunu

Bir aydır bisiklete binmiyordum, bu akşam sürüşe çıkayım dedim fakat nabızım çok saçma bir şekilde yüksek çıktı. Yazın her gün sürmeme rağmen bu tarz nabız rakamlarına ulaşamıyordum. Nabız bandım da bir sorun mu var acaba? Yoksa uzun süre bisiklet sürmediğim için vücut hamladığından dolayı mı böyle sonuçlar verdi? Hava soğuk ve yağışlıydı. Hızlı da gitmedim.

1673561047389.png

Scudo
Bir aydır bisiklete binmiyordum, bu akşam sürüşe çıkayım dedim fakat nabızım çok saçma bir şekilde yüksek çıktı. Yazın her gün sürmeme rağmen bu tarz nabız rakamlarına ulaşamıyordum. Nabız bandım da bir sorun mu var acaba? Yoksa uzun süre bisiklet sürmediğim için vücut hamladığından dolayı mı böyle sonuçlar verdi? Hava soğuk ve yağışlıydı. Hızlı da gitmedim.

299413 dosyayı görüntüle
Yorum yapmak için yetersiz veri.

Nefes almanız nasılsı? Benim nabız bandının pili bitiyordu bende 230 nabız göstermişti. Eğer bant ile ölçüm yapıyorsa pili değiştirilebilir.
eğer nefesiniz normal ise ölçüm hatalıdır
2BAC0262-50E5-4030-9B9E-90BEF1C2C977.png
işte benim ki

299413 dosyayı görüntüle
hocam kaç km sürdünüz? yokuş çıkmış olabilir misiniz ? bende hafta sonu 120km sürdüm mesela. düzenli de bisiklet sürüyorum bu zamanda da hatta. ama nabız ortalamam 147 çıktı. nabız bölgelerine baktığımda da zone 3 arasında görünüyor.
1673586399514.png
1673586533243.png

Dosyalar

• 1673586321458.png
    1673586321458.png
    274,4 KB · Okunma: 29
hocam kaç km sürdünüz? yokuş çıkmış olabilir misiniz ? bende hafta sonu 120km sürdüm mesela. düzenli de bisiklet sürüyorum bu zamanda da hatta. ama nabız ortalamam 147 çıktı. nabız bölgelerine baktığımda da zone 3 arasında görünüyor.
299419 dosyayı görüntüle299420 dosyayı görüntüle
Sorduğunuz soruların cevapları arkadaşın verilerinde yazıyor. 26km sürmüş ve 70m tırmanış. 66 kadans ortalaması. Rota tamanen düz denilebilir yani.

Sorduğunuz soruların cevapları arkadaşın verilerinde yazıyor. 26km sürmüş ve 70m tırmanış. 66 kadans ortalaması. Rota tamanen düz denilebilir yani.
teşekkürler uyarı için. sizin yazmanızla farkettim bende :) o zaman tek açıklayıcı durum 1 aylık ara olarak söylenebilir bence. zira bisiklet de her spor dalı gibi bence nankör bir spor. bir süre bırakınca vücut hemen salıyor kendisini :) bisiklet yoksa koşu, koşu yoksa yüzme gibi bir alternatif olmalı bir şekilde ki vücudun kondisyonu düşmesin.

teşekkürler uyarı için. sizin yazmanızla farkettim bende :) o zaman tek açıklayıcı durum 1 aylık ara olarak söylenebilir bence. zira bisiklet de her spor dalı gibi bence nankör bir spor. bir süre bırakınca vücut hemen salıyor kendisini :) bisiklet yoksa koşu, koşu yoksa yüzme gibi bir alternatif olmalı bir şekilde ki vücudun kondisyonu düşmesin.
Evet ara vermek etkiliyor ancak nabızda biraz kişiseldir ayrıca diğer etkenlerde (yorgunluk, uykusuzluk stres, vb) etkileyebiliyor. Yani yüksek nabızı sadece ara vermeye bağlamak çokta doğru olmaz diye düşünüyorum.

Nefes almanız nasılsı? Benim nabız bandının pili bitiyordu bende 230 nabız göstermişti. Eğer bant ile ölçüm yapıyorsa pili değiştirilebilir.
299417 dosyayı görüntüle
işte benim ki
Nefes konusu her zaman sorun olmuştur benim için. Çocukken geniz eti ameliyatı olmuştum. Daha bir sene olmadı bandı alalı, garminin sitesinde 3,5 sene diyor pil ömrü lakin pil terden dolayı hasar görmüş olabilir mi?
1673607590415.png

0 Wahoonun pili dört ayda bitti.
Şimdi pilini değiştirdim fakat dışarıda yağış olduğu için sürüşe çıkamıyorum. Sürüşe çıktığımda geri bildirim yapacağım teşekkür ederim.

Kilonuz kaç hocam
Bir de önceki kıyasladığınız bir değer var mı

Kilonuz kaç hocam
Bir de önceki kıyasladığınız bir değer var mı
Kilo 90 boy 180cm. Yaz ve son bahar da iken haftanın 5-6 günü sürerdim ortalama hız 25km/h ile fakat yine de böyle yüksek rakamları şimdiye kadar hiç görmedim.

Nefes konusu her zaman sorun olmuştur benim için. Çocukken geniz eti ameliyatı olmuştum. Daha bir sene olmadı bandı alalı, garminin sitesinde 3,5 sene diyor pil ömrü lakin pil terden dolayı hasar görmüş olabilir mi?
299486 dosyayı görüntüle
2017 senesinde aldığım nabız bandının pili bu yaz bitti, terlemeden dolayı hasar görmesi pek mümkün değil

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
299417 dosyayı görüntüle
işte benim ki
Bir ay kondisyonu kaybetmek için yeterli bir süre. Rüzgar da işin içine girdiyse bu nabızları görmeniz çok normal.

• Beğen
Kilo 90 boy 180cm. Yaz ve son bahar da iken haftanın 5-6 günü sürerdim ortalama hız 25km/h ile fakat yine de böyle yüksek rakamları şimdiye kadar hiç görmedim.
Olur öyle. Bunlara çok takılma.

299413 dosyayı görüntüle
Soğukta damarlar daralır denir.Nabız bu sebeple yüksek çıkabilir.Yazın sürdüğüm eğimi kışın yaptığımda Vo2 daha fazla oluyor.Kendimde gördüğüm bu.

• Beğen
Pili değiştirdim fakat değişen pek bir şey olmadı. Bir ay sonra tekrardan bisiklete başlayalı 3. günüm oldu bugün. Bugün nabız verileri daha mantıklı ve olumlu çıktığına inanıyorum. Muhtemelen adaptasyon sürecine girdi vücut yine.

Bugün epey fazla bir uzun rampa tırmandım.

1673800140075.png

Pili değiştirdim fakat değişen pek bir şey olmadı. Bir ay sonra tekrardan bisiklete başlayalı 3. günüm oldu bugün. Bugün nabız verileri daha mantıklı ve olumlu çıktığına inanıyorum. Muhtemelen adaptasyon sürecine girdi vücut yine.

Bugün epey fazla bir uzun rampa tırmandım.

299531 dosyayı görüntüle
Dediğim gibi takılma bu kadar. Pilden sonra kafayı da değiştir. Şu içinde bulunduğun düşünce bozukluğu bile senin nabzını etkiler. Çıkar nabız bandını, takma bir 2 hafta. Kendini dinlemeden keyfi bisiklet sür. Yoksa bu şekilde ilerlersen kendini daha fazla sarmala sokarsın.

Geri