Awacs7n
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.015
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Bu belirtilerle ilk akla gelen pil olurPilin azaldığını nasılsın anlıyorsunuz?
uzun süredir magene h64 kullanıyorum, son günlerde nabız verisi bazen geç geliyor bazen de ani düşüp çıkıyor. acaba pil mi azaldı?
Garmin cihazlarda pilin durumunu gösteriyor ama her sensörü gösterir mi bilemiyorum. Zira garmin cihazım ile sadece garmin sensörleri kullandım.Pilin azaldığını nasılsın anlıyorsunuz?
uzun süredir magene h64 kullanıyorum, son günlerde nabız verisi bazen geç geliyor bazen de ani düşüp çıkıyor. acaba pil mi azaldı?
Elimde cr2032 vardı, bir deneyeyim o zaman. aşağı yukarı 1 seneden fazladır pilini değiştirmedim.Bu belirtilerle ilk akla gelen pil olur
bendeki cihazda göstermiyor diye hatırlıyorum. muhtemelen ekosistemin bir avantajıdır.Garmin cihazlarda pilin durumunu gösteriyor ama her sensörü gösterir mi bilemiyorum. Zira garmin cihazım ile sadece garmin sensörleri kullandım.
farklılıklar varsa iki uygulamadan birisinde veri eksikliği vardır.Sizce strava kalp zone'larını doğru hesaplıyor mu ? İgpsport kullanıyorum zone'ları daha farklı hesaplıyor.
Ben onu arkadaşlarımın beyni var mı yok mu ayıracı olarak kullanıyordum tühhh.Nabız sensörünün çalışıp çalışmadığını anlamak için yaptığım şey: Açıyorum A Haberi ,nasılsa sinir edecekleri bir şey oluyor.Değer yükseliyorsa çalışıyordur.
Nabız kişiseldir, dolayısıyla başkaları ile karşılaştırma yapma. Ayrıca sürüş yaptığın grup için iyiler demiştin, muhtemelen kondisyonları senden çok çok üstün.. Zira bu sene sadece 2 bin km yapmışsınız ve bu rakam neredeyse hiç birşey.. Geçen seneden beri rahatsızlığım nedeni ile sadece iş gidiş gelişlerde bisiklete biniyorum 5 bin km olmuş.. Bnece düzenli interval antrenmanları yapmalısınız. Bu sayede nabızında formunuz arttıkça düşecektir.geçen hafta kartepe'ye tırmandım ama nasıl tırmandım bana sormayın 😅 😅 neyse konumuz nabız ortalamam. sürüşü yaptığım ekip bayağı proya yakın bir ekipti (vargren). yokuş çıkmayı severim, kartepe kadar olmasa da uzun yokuşlar çıkardım denk geldikçe. sürüşlerimde de genelde 50 km sürüyorsam 1000m civarı tırmanış yapmayı tercih ediyorum, seviyorum. Kartepe özeline gelirsem beni en zorlayan tırmanış oldu açık ara. nabız ortalamama da baktığımda kendimi bayağı zorladığımı rahatlıkla söyleyebilirim. 36 yaşındayım, bu sene şimdiye kadar 2000 km sürüş yaptım. sürüş bittikten sonra diğer arkadaşların nabız ortalamalarına baktım da 140-160 arasıydı çoğunda.nabız bandımın bozuk olduğunu sanmıyorum yada çok küçük ihtimal veriyorum buna.
bu kadar uzun yokuşta bu nabız ortalaması sizce anormal midir?
329957 dosyayı görüntüle
sürüşün 3/4'ü zone 5'te geçmiş resmen. sürüşten sonra kendimi aşırı yorgun yada bitkin asla hissetmedim. tek şikayetim tufan sağnak'ın yokuşta nasıl deli gibi kadansını yükseltti de ben resmen duvara çarptım 5-6 km sonra 😂😂
329958 dosyayı görüntüle
her türlü yorum ve şöyle yapsan daha iyi olabilir tavsiyelerinize açığım.
Ne kadar zamandir kullaniyorsun? Olcum dogrulugu nasil?(link)
Bu tür cihazları tavsiye ederim
Şarjı çok uzun gidiyor, 15 dkda falan sarj oluyor
1 yıla yakın oldu, ben dirsek altına (adale üstüne ) takarak kullanıyorum. Akıllı saatim de var bir kaç akıllı saatte kıyaslamak için beraber açtığımda ikisi arasında +-1 yada +-2 değer fark oluyordu. Kolda Kıl falan farketmiyor gayet iyi ve stabil bir şekilde ölçüyorNe kadar zamandir kullaniyorsun? Olcum dogrulugu nasil?
gecikme ne kadar acaba?1 yıla yakın oldu, ben dirsek altına (adale üstüne ) takarak kullanıyorum. Akıllı saatim de var bir kaç akıllı saatte kıyaslamak için beraber açtığımda ikisi arasında +-1 yada +-2 değer fark oluyordu. Kolda Kıl falan farketmiyor gayet iyi ve stabil bir şekilde ölçüyor
Ben de cycplus M1 ile birlikte kullanmak için , zamanında set olarak nabız,hız ve kadans sensoruyle alip kullanmıştım. Yaz kış 2-3 yıl kullandim. Çamurda, yagmurda..Bir kere bozulmadi, ne kadans ne de hız sensörü... Yol.bilgisayari bile defalarca yere düştü ancak ne bir piksel ölmesi , ne açılma sorunu yaşadım. Sadece nabız sensörü zamanla oksit almaya başladı ve bir defa içini actiktan sonra çok kullanamadim...5 yıl içinde hatırladığım bir diğer sorun da, yol.bilgisayari M1 in, Stravaya 1 defa data yükleme sorunu yaşatması oldu.. Onun dışında hiç sorun yaşamadım. Pilleri bitene kadar son derece verimli kullanılıyorlar.. Taktiğim.ya da yol.bilgisayarini açtığım gibi sensörleri görüyordu, çalışıyorlardi..gecikme ne kadar acaba?
sonuçlar oldukca iyi çıkmış bence
(link)
bazı insanlar için tırmanış uygulaması vs önemli hocam, benim için de harita önemli.Ben de cycplus M1 ile birlikte kullanmak için , zamanında set olarak nabız,hız ve kadans sensoruyle alip kullanmıştım. Yaz kış 2-3 yıl kullandim. Çamurda, yagmurda..Bir kere bozulmadi, ne kadans ne de hız sensörü... Yol.bilgisayari bile defalarca yere düştü ancak ne bir piksel ölmesi , ne açılma sorunu yaşadım. Sadece nabız sensörü zamanla oksit almaya başladı ve bir defa içini actiktan sonra çok kullanamadim...5 yıl içinde hatırladığım bir diğer sorun da, yol.bilgisayari M1 in, Stravaya 1 defa data yükleme sorunu yaşatması oldu.. Onun dışında hiç sorun yaşamadım. Pilleri bitene kadar son derece verimli kullanılıyorlar.. Taktiğim.ya da yol.bilgisayarini açtığım gibi sensörleri görüyordu, çalışıyorlardi..
Biraz daha fazla veri olsun , daha kalite olsun falan deyip, garmine geçtim, pişmanım. Tek tesellisi solar ve geniş ekranlı 1040 olması.. onun dışında ne nabız sensörü adam gibi çalışıyor ne pedal güç olceri adam gibi çalıştiriyor.. Mesela nabız bandı da Fazla gerdirmen gerekiyor, data alması için, bu da gögus kafesine fazla baskı yapiyor. Megane nabız sensörü kullanıyorum , onu takar takmaz görüyor , yedek diye aldım ama garmini yedeğe koydum. Megane nin nabız bandı daha ergonomik...
Önümüzdeki yaza denk getirirsem e1 sram red ile hammerhead olursa onu deneyecegim.
(link)
Bu tür cihazları tavsiye ederim
Şarjı çok uzun gidiyor, 15 dkda falan sarj oluyor
Haklısınız , yazdiklariniza katılıyorum. 1 tane çalışması Nazlı bir premium nabız sensörü yerine 2-3 tane böyle markalar kullanmak daha iyi..bazı insanlar için tırmanış uygulaması vs önemli hocam, benim için de harita önemli.
bu ikisi gerekmiyorsa diğer cihazlar kesinlikle daha fazla önem çıkıyor. coospo cs500 cihazımda tüm sensörler takılıyken yaklaşık 36 - 40 saat pil süresi görüyorum.
çok deli rakam, bunu bir garmin le ya da diğer zımbırtılarla görmek çok zor.
nabız bandı bende de magene ninki var ve yaklaşık 2.5 yıldır kullanıyorum. hem h64 hem de diğer modeli var, coospo da var. magene diğer cihazlardan çok daha tepkisel çalışıyor.
nabız bandını sormamın sebebi koldan nabız bilgisi çeken cihazlarda hafif bir gecikme olduğunu duymuş olmamdı, o yüzden sordum.
bu arada bence cycles ın kadars ve hız sensörleri de vardı fakat pek memnun değildim, bazen durduk yere cihaza hız bilgisi gönderiyordu. kauçukları da sürekli kopardı.
bazı durumlarda bazı şeylerin basit olanını kullanmak daha verimli olabiliyor.
Ben Garmin edge ile kullanıyorum, şimdiye kadar bir sorun yaşamadım,Igpsport kullanıyorum, ant+ kullanıyor her ikiside ancak bir sorun yaşar mıyım, malum markalar bazı özellikleri sadece kendi cihazlarında aktif ediyor?