Scudo Sports

Nabız saatleri üzerine

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Tepki
4.649
Çeşitli nabız saatleri var. Kimisi tek özellikli, sadece nabız ölçüyor. Kimisi ortalama nabzı ve tur zamanlarındaki nabzı veriyor. Hatta bazı bisiklet bilgisayarlarında kilometre saati ve kadans ölçer bile mevcut. Sanırım bu konuda son nokta GPS'li bisiklet bilgisayarları.
Çeşitli fiyatlara varlar. 60 tl'ye bir nabız saati alınabiliyor. 600 dolara olan bisiklet bilgisayarı da mevcut.
Sadece anlık nabzı veren bir saat yeterli olur mu,
Ortalama nabız, tur nabzı, kadans ölçer vs benim gibi amatöre lazım olur mu,
Nabız saatlerinde kullanıp memnun kaldığınız ürünler, tavsiyeleriniz var mı?
http://i.imgur.com/LG1zfJt.jpg
Şimdiden teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Scudo
Neden?
İlk defa kullanacağımdan herhangi bir bilgim yok.
Aklım şu ikisine kayıyor ya bakalım...
(link)
(link)

Bence amator diyerek kendinize hakisizlik etmeyin. Bircogumuz zaten amatoruz. Ben sahsen, bu yol bilgisayari isine cok onem veriyorum cunku ilerleme saglamanin yegane yolu olcmektir. Eger performansinizi artirmak ve ilerleme kaydetmek istiyorsaniz, ne kadar detayli olcum yapabilirseniz, o kadar verim alabilirsiniz.
Soylediginiz gibi bu is butce isi. Enva cesit aygit var. Ben sahsen telefonumu strava ve wahoo yazilimlari ile bu amaca uygun olarak kullaniyorum. Nabiz, kadans vs. bircok bilgiye ulasiyorum. Bu olcumleri yorumlamaya ve gelistirmeye calisiyorum.

Benim fikrim bu konuya ayirabileceginiz butcenizi mumkun oldugunca yuksek tutmaniz yonundedir. Olcup, kaydedip, yorumlayinca insan motive oluyor.

Şuradaki ürünü aldım. Ucuz ama bazı zamanlar sapıtıyor. Sanırım elektromanyetik yerlerden etkileniyor. Mümkünse değiştireceğim.
(link)
Cep telefonu uygulamalarını bilmiyorum. Nabız ölçer gibi uygulamalar var mıdır acaba?

@MEHMETALİ
Endomondo,sport tracker gibi uygulamalarda nabız ölçme özelliği var.
Bazılarında kadans özelliği de var.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@MEHMETALİ

uygulama var da tabiki telefon ölçmüyor nabızı :D

(link)

Ant+ protokolü kullanan cihazlar da telefonlara küçük bir alıcı takarak uyumlu hale getiribebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Nabız saati alınacaksa Polar, Suunto gibi bilindik markaların saatlerini almak lazım. Bu markaların her bütçeye uygun saatleri var. Sırf nabız ölçmek için 64 TL bence yüksek.

Bisikleti bir spor olarak görüyorsak bu tür cihazlara ihtiyaç var. Dinlenik nabız, laktik asit eşiği, maksimum nabız gibi şeyleri öğrenmek için nabız ölçere gerekli. Aksi takdirde ''ben neden çok yoruluyorum, beslenmede nerede hata yapıyorum'' der dururuz. Profesyonel sporcular bunları zaten yapıyorlar. Amatörce spor yapan biri için dahi aerobik eşiğini öğrenmek çok önemli.
Bu yüzden harcadığım parayı ben çok görmem.
(link)

Bu saat sana laktik asit eşiğine geldiğinde uyarmıyor, kendin hesaplamalısın. O bakımdan yüksek dedim. Yoksa o dediğin eşiklerde uyarılar veiryor olsa anlarım. Bu saat sadece nabız gösteriyor. Kalan herşeyi kendin hesaplamalısın. Ayrıca kalori de hesaplayabilse daha uygun olacak, herşey nabızla bitmiyor. Hatta kalorinin iki şeklini hesaplayanlar var, yaktığın toplam kaloriyi gösterenleri var bir de bunun ne kadarını yağlardan yaktığını gösterenler var. Bir sürü parametre var.

Bu saat 1 ay sonra sana yetersiz gelecek.

Decathlon un ilk verdiğiniz linkteki saati diğer çevre birim sinyalleri ile karışmaz diyor. Onu neden tercih etmediniz?

Başlığa çok da karar veremedim, önerilere açığım, mümkünse daha uygun bir şey ile düzeltilebilir.

Gelelim konuya, yaklaşık 2 senedir Apple Watch kullanıyorum, şu anda kullandığım Apple Watch Series 2 Nike+ Volt. Normalde özet geçmek gerekirse, koşularınızı, yüzüşünüzü, ya da benim gibi üşengeç bir şeyseniz "yürüyüşünüzü" gps üzerinden takip etmenizi, o sırada nerede ne kadar yükseldiniz, ne kadar alçaldınız, kalp atışınız anlık nasıl gelişti, kaç kalori yaktınız gibi ölçen ve anlık ya da geçmişe yönelik gösteren bir alet. Hele bir de (benimkinin yanında gelen) ama standartlara da ücretsiz indirdiğiniz Nike+ Run Club ile çok daha fazlasını da yapabiliyorsunuz ama, programsız bile bu saydıkllarımı gösterebiliyor.

Az önce kendimce güzel bir hız göstergesi vs. bakayım dedim, yaklaşık 20 senedir bisiklet sürmemiş birisi olarak tutup da pahalı devasa bir şey de almayayım dedim. 200-300 en azından açılış için yeterli diye düşündüm (tabi ki daha ucuzu olsa daha iyi olur derken) bir baktım ki en övülen cihazların ortak özellikleri, bu yukarıda benim size saydığım özellikler. Yani anlık ne hız yapmışsınız, haritadan uydu kullanarak size detaylı yol bilgisi, hatta bazılarında (buna çok lüks diyen bile olmuş) anlık yol hesaplama, özel sensör ile kalp atışı kontrolü falan denmiş. E bu benim kolumdaki alet bunları yapıyo? Bisikletim daha gelmedi, kısmetse 3-4 gün sonra elime ulaşacak, abimden temiz bir (link) buldum, bedavaya :D Bu Strava olsun, varsa başka alternatif olsun, o tarz bir programı Apple Watch ya da benzerleri ile kullanan kimse var mı? Ya da kusursuzunda başka aranacak ne var, ha belki anlık hızımı çok da doğru göstermeyebilir, ya da son 3-5 saniyenin ortalaması üzerinden gösterir ama bana çok da fena olur gibi gelmedi açıkçası? Fikri olan, beni aydınlatabilecek, yönlendirebilecek kimse var mı?

edit: "Yol bilgisayarı olarak Apple Watch/Samsung Gear/vs?" başlığını "nabız saati" konusuyla birleştiren moderatör arkadaşa saygılar. "Beyaz eşyacıda satılan da bisiklet, bu da bisiklet" dendiğinde kızarsınız yalnız...

@ares0027 Hmm başlığı 2014'te açmışım.
Nabız ölçen saatler eğer göğüse takılan nabız bandı yoksa hiç bir işe yaramıyor, çünkü veriyi hatalı ölçüyor. Arkadaşımın birinde vardı ve kendim de aynısını deneyimledim. Nabız verisini göğüs kemerinden ölçen saatler ise neredeyse EKG hassasiyetinde veri ölçüyor. Markası, modeli, kalitesi ne olursa olsun.

Antenman için bunların hepsi yeterli olabilmekle beraber antrenmanda süre nabız ilişkisi bakımından, nabızı rahat görebilmek için bisiklete takılabilmesi gerekiyor. Bu yüzden Garmin veya muadillerini öneririm

@MehmetAliB.

aynen konu biraz benim sorumla alakasız bir şey oldu, o konuda moderatör arkadaşa saygılarımı iletiyorum. açıkçası benim sorum nabızla pek alakalı bile değil, ki ekg ile yaptığım testlerde de Apple Watch'un ölçümünün profesyonel derecede olmasa da "bilgi amaçlı" gayet net bilgi verdiğini gördüm. Moderatör böyle uygun görüp bununla birleştirmiş, ne diyelim, demek ki deneyip görcez :)

Geri