Uzunca bir süre Polar'ın bisiklet serisi ürünlerini (CS300, CS500) kullandım. Sonunda kırıp atacaktım.
Yeni modelleri mutlaka daha başarılıdır ama bir kere soğudum Polar'dan. Onun yerine Garmin'e yöneldim. Kafam rahat artık

.
Polar'ın eksileri artılarını saymak isterim ama sanırım aklıma hiç artısı gelmiyor, eksileri ise;
- Verici pillerinin değişmemesi;
Her pil bittiğinde ya yenisini alacaksınız ya da almanızın üzerinden 2 sene geçmemişse garantiye yollayacaksınız ki değiştirsinler vericiyi. (tabi ki değişebiliyor ama kendi sitesinde yazan değişmediği yönünde)
- Vericileri bisiklet üzerinde konumlandırmak çok zor;
hele ki benim gibi büyük kadro bisiklet kullanıyorsanız. Örneğin mesafe kısıtlaması nedeniyle kadans vericisi suluğun altına takabilmiştim ancak.
- Bilgisayar ile iletişimi saçma sapan yöntemler üzerinden yapması;
CS300 dünyanın en garip veri iletimi yöntemini kullanıyordu, ses ile veri yolluyordu bilgisayara. CS500'ün ise özel bir USB alıcısı vardı. Saat ile alıcı arasındaki iletişimi kurmaya çalışmak ise deveye hendek atlatmaktan zor. 10 kereden 1 kere görüyorsa görüyordu. Bir akşam herhalde 50 kere denemiştim içindeki bilgileri indirmeyi.
- Sadece kendi vericileri ile kullanılması;
Polar'ın hala ANT+ sistemine geçmemiş olması çok garip. "İlla benim ürünlerimi kullanacaksın" mantığına da biraz sinir olmuştum..
- Her bir özellik için ayrı bir verici alma gerekliliği,
En azından Garmin, Suunto gibi markalarda GPS alıcısı saatle bütünleşik geliyor. Veya Garmin'in hız vericisi aynı anda kadans vericisi.
Polar'da ise her özellik için bir verici almanız gerekiyor. Hız, kadans, GPS hepsi için ayrı vericiler var.
Bunlar benim görüşlerimdir tabi ki, herkesin deneyimleri farklı olabilir. Bilmiyorum belki bana denk gelen ürünler sorunluydu ama bir daha Polar kullanacağımı sanmam. Eğer güzel bir saat arıyorsanız Garmin'in güzel "multisport" saatleri var. 305 (Edge 500 yanında kullandığım koşu saatim. Koşu ve Bisikleti destekliyor) veya 310XT (Bu saat hakkında çok iyi yorumlar var, özellikle triatlon ile ilgilenenler pek beğeniyorlarmış bu saati).