Scudo Sports

Nabız Saati Seçimi (Polar Saat)

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Polar marka nabız saati almak istiyorum. Fakat bir çok modeli var. Bisiklet kategorisi için ve fitness serisi için modeller var.
Daha önce yürüyüş ve koşu yaparken bir Polar Saat kullanıyordum. Ancak şuan pili bitti içini açtık bozduk :)
Bisiklet kategorisinde olan polar saatler pahalılar. Normal fitness serisi için olan polar saatler bisiklet kullanırken yanlış nabız mı gösterir.
Hangisini tercih etmeliyiz.

Bisiklet Serisi
(link)

Koşu ve Multisport Serisi
(link)

Scudo
Uzunca bir süre Polar'ın bisiklet serisi ürünlerini (CS300, CS500) kullandım. Sonunda kırıp atacaktım.
Yeni modelleri mutlaka daha başarılıdır ama bir kere soğudum Polar'dan. Onun yerine Garmin'e yöneldim. Kafam rahat artık :).

Polar'ın eksileri artılarını saymak isterim ama sanırım aklıma hiç artısı gelmiyor, eksileri ise;

- Verici pillerinin değişmemesi;
Her pil bittiğinde ya yenisini alacaksınız ya da almanızın üzerinden 2 sene geçmemişse garantiye yollayacaksınız ki değiştirsinler vericiyi. (tabi ki değişebiliyor ama kendi sitesinde yazan değişmediği yönünde)

- Vericileri bisiklet üzerinde konumlandırmak çok zor;
hele ki benim gibi büyük kadro bisiklet kullanıyorsanız. Örneğin mesafe kısıtlaması nedeniyle kadans vericisi suluğun altına takabilmiştim ancak.

- Bilgisayar ile iletişimi saçma sapan yöntemler üzerinden yapması;
CS300 dünyanın en garip veri iletimi yöntemini kullanıyordu, ses ile veri yolluyordu bilgisayara. CS500'ün ise özel bir USB alıcısı vardı. Saat ile alıcı arasındaki iletişimi kurmaya çalışmak ise deveye hendek atlatmaktan zor. 10 kereden 1 kere görüyorsa görüyordu. Bir akşam herhalde 50 kere denemiştim içindeki bilgileri indirmeyi.

- Sadece kendi vericileri ile kullanılması;
Polar'ın hala ANT+ sistemine geçmemiş olması çok garip. "İlla benim ürünlerimi kullanacaksın" mantığına da biraz sinir olmuştum..

- Her bir özellik için ayrı bir verici alma gerekliliği,
En azından Garmin, Suunto gibi markalarda GPS alıcısı saatle bütünleşik geliyor. Veya Garmin'in hız vericisi aynı anda kadans vericisi.
Polar'da ise her özellik için bir verici almanız gerekiyor. Hız, kadans, GPS hepsi için ayrı vericiler var.

Bunlar benim görüşlerimdir tabi ki, herkesin deneyimleri farklı olabilir. Bilmiyorum belki bana denk gelen ürünler sorunluydu ama bir daha Polar kullanacağımı sanmam. Eğer güzel bir saat arıyorsanız Garmin'in güzel "multisport" saatleri var. 305 (Edge 500 yanında kullandığım koşu saatim. Koşu ve Bisikleti destekliyor) veya 310XT (Bu saat hakkında çok iyi yorumlar var, özellikle triatlon ile ilgilenenler pek beğeniyorlarmış bu saati).

@Edip Dinçer

türkiyeden hangi siteden alabilirim garmin marka ürünleri. hepsiburada.com dan baktım ama pahalı olanları göstermişler birde tüm modelleri yok.

bahsettiğiniz ürün bu sanırım
(link)

bisiklet için daha sonra kadans ölçerde takılabiliyor sanırım
birde göğüs bandı bu ürünle birliktemi veriliyor yoksa ayrı mı almak gerekir

Göğüs bandı içinden çıkıyor diye biliyorum.
Garmin'in hız ve kadans sensörü bütünleşik, ikisine ayrı ayrı para vermenize gerek yok :).

Ama bu ürünü sıfır bulamayabilirsiniz. İkinci el olarak 1-2 kere görmüştüm sağda solda.

Aşağıdaki site ellerinde olduğunu söylüyor ama iletişime geçip sormak lazım bence;

(link)

Emrah sen garmİn e hİÇ gİrme Şİmdİ :) 1000 tl den daha az deĞİl decthlonda polar 500+ var 430 tl İdİ nabiz kadans gps eĞİm yÜkseklİk herŞeyİ var! Bİr Çok yerde 650 tl!

@Emrah Özşahin

Burada Garmin'in neredeyse tüm modelleri var:
(link)

Sadece koşu için düşünüyorsanız 220 iyi bir model, bildiğim kadarıyla göğüs bandı dahil olarak satılıyor:
(link)

Daha alt modeller olan Forerunner 10; sadece GPS'e sahip, nabız ölçme gibi fonksiyonları yok. Forerunner 70 ise nabız ölçüyor, ayrıca satılan ayak sensörü ile adım sayıyor ama GPS'i yok.

Koşu için olan modeller, kadans sensörü gibi bisiklet aksesuarlarını desteklemiyor. Ama bisiklet üzerindeyken nabzınızı farklı göstermek gibi bir durum olmaz.

@kerem oktar

Polar 500+ dediğiniz eğer CS500 modeli ise onda GPS yok maalesef.
Ek GPS modülü almanız gerekiyor (ki uyumlu böyle bir modül var mı bilmiyorum. Varsa dahi fiyatları 380TL'den başlıyor). Ek kadans modülü (120TL) almanız gerekiyor.
Bilgisayar aktarımı için USB çubuğu almanız gerekiyor (200TL)..

ya ben şuan kilo vermek için evde trainer eşliğinde bisiklet kullanıyorum. Aslında şuan sadece nabız göstergesi olsa yeterli olur sanırım. Elimde eski bir model F4M marka polar saat var. Buna göğüs bandı alarak şimdilik sorunumu çözebilirim sanırım. Daha sonrada Garmin'in ürününü alabilirim. Gerçi 120 TL buna verene kadar biraz daha üstüne koyup farklı bir şeyde alabilirim ama şimdi 800 TL civarı bütçe falan biraz zor.

araştırdıkça yeni yeni ürünler buluyorum :)

(link)

bu ürün nasıl acaba. merlincycles sitesinde 400 TL, kadans sensörü de varmış. 3-4 günde elime ulaşır. Bunu almayı planlıyorum.

aynı fiyata Sigma Rox 9.1 var birde

(link)

Nabız saati kullanmanın bisiklette önemli oldugunu duydum, okudum. peki bisiklet sürerken uygulama metodu nasıl olmalı nabız saatinde? Verileri nasıl değerlendirmeliyim? Bilgi verebilir misiniz? @Murat B.

Selamlar
Bisiklet kullanırken yaktığım kaloriyi hesaplayabilmek adına bu saati buldum. Sizce kullanımı elverişlimidir ?

Merhaba arkadaşlar yeni konu açmamak adına buraya yazmak istedim yardımcı olabilirseniz çok iyi olur.
Nabız saati almaya karar verdim ve decathlonda orta yollu şu ürünü buldum. Kullanan veya bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi? (link)

Merhaba arkadaşlar yeni konu açmamak için buraya yazmak istedim. İkinci el bir polar rcx5 saat aldım. Nabız bandı, GPS alıcısı ve cadans sensörü vardı içinde. Tabi baya eski bir ürün olduğu için diğer eksiklerini nasıl tamamlarım diye bir araştırdım çok da umut verici şeyler bulamadım. Ben de forumdan bir dileneyim bakalım belki eski püskü birşeyler bulabilirim diye sormak istedim.
Sonuçta bu saati bilgisayara bağlanabilmek için gereken DataLink diye bir aparatla, pili bitmiş olsa da w.i.n.d. bir hız sensörüne ihtiyacım var. Elinde olan varsa bana ulaşırsa çok sevinirim. Çıksa çıksa burdan çıkar heralde ;)

Hız sensörü şundanmış elinde olan varsa cüzi bir ücret karşılığı da alabilirim. 198211

Geri