Scudo Sports

Nabız saati önerisi

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Decathlonda Geonaute marka nabız saatleri var. Karar veremedim. Elimde polar marka sadece nabız ve kalori ölçen bir saat var ama göğüs bandı ilk başlarda bağlantı kuramıyor. Tutarsız çalışıyor. Bunda da aynı sorun olacaksa almama gerek yok. Kullanan ve memnun olanlardan tavsiye alabilir miyim. Geonaute 220 güzel görünüyor. Almak istememde ki amaç kalp atış hızı ve gittiğim rotayı stravaya yüklemek. Telefon ile çok uğraşmak istemiyorum.

(link)

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
Scudo
@Emrah Özşahin ben kullanıyorum. Sadece bi garmin alana kadar idareten kullanmak için satın aldım. Bazen 4 saat aralıksız çalışıyo bazı günler çalışmıyo. Çok büyük bi beklentiniz olmasın. Sanırım bu önerdiğiniz modelde nabız ölçümü yok ama.

En önemli şeye dikkat etmemisim. Tutarlı nabız ölçen model olarak ne alabilirim. Göğüs bandı ile bağlantı kurma sorunu yüzünden en az 10 dk uğraşıyorum.

Bluetooth Smart kalp kemeri seçeneği diye bişeyden bahsediyo ana özelliklere yazmamışlar hocam da, sanırım ayrı satın alınıyo. Öncelikle eldekini değerlendirebiliyosak denemek lazım. Pilleri değiştirip bakmak vs. Yoksa Garmin kesin çözüm. Ya da Poların yüksek segmentteki ürünleri de tercih edilebilir.

@Emrah Özşahin

Göğüs bandının pilini değiştirip denediniz mi?

(link)

Ben bunu kullanıyorum işimi de görüyo. Kesilse bile en azından hangi nabız bölgesinde olduğumu kestirebiliyorum

@clubber
Eski modellerden birisi. Yeni göğüs bandı aldım yine aynı. Pili değişmiyor bu gogus bandinin. Yenisini almak gerekiyor. Saati çalıştırmadan önce bir 5-6 dk bisiklet sürüp ondan sonra çalıştırınca devreye giriyor, kalp atış hızını ölçmeye başlıyor. Herhalde nabız 120 nin altında olunca algılamıyor :)

@Emrah Özşahin

Polar iyi bir markadır. 120 nin altında olunca algılamıyor ifadesi doğru değil her nabzı algılar. Saatte sorun olabilir ya da saatin pilini değiştirin.

Onrhtym 410 aldım az önce. İnşallah tatmin eder. Teşekkürler önerileriniz için.
Açıklamalardan okuduğum kadarıyla beklediğini karşılar gibi görünüyor. Zaten profesyonel bisikletçi değiliz. Kilo vermem de nabız değerlerini düzgün göstersin yeter.

@Emrah Özşahin
nabız saatlerinin ilk 5-6 dakika nabız ölçmemesinin sebebi kuru olarak kullanıyor olmanız olabilir. terlemeye başladığınızda düzenli olarak çalışmaya başlıyor muhtemelen. nabız kemerini takarken ölçüm sensörlerinin olduğu bölgeyi biraz ıslatmanız gerekiyor.

@Salih Abi
Artık almış bulundum. Ama dediğin olaya dikkat edeyim. Sanırım onun için algılamada zorluk yaşıyor.

@Emrah Özşahin
ben de aynı problemi yaşamıştım, sonra kullanım kılavuzunu okuyunca fark ettim.
daha önce de söylendiği gibi polar oldukça iyi bir markadır, hemen gözden çıkarmayın. netten aldıysanız siparişinizi iptal edebilirsiniz. ama takdir sizin tabi ki.

Polar h7 önerir misiniz ? yurtdısında 160 tl gibi bir şeydi sanırım.

@Salih Abi
Evet biliyorum iyi marka olduğunu da baya eski bir modeldi pek fonksiyonu yoktu. Bu yeni aldığım model de interval için mod falan varmış. Mağazadan aldım. Belki iade edebilirim. Bir deneyeyim. Dediğiniz olayı da öncelikle polar göğüs bandında deneyecegim.

@Emrah Özşahin

Takarken tükürükle ıslatmak lazım. Arkadaş söyleyince hatırladım, yıllar önce bende bunu keşfedene kadar nabız kemeriyle epey uğraşmıştım.

Elimdeki Polar F4M marka nabız saati
Başlık altında yazılan mesajlardaki gibi ıslatarak denedim saniyesinde kalp atış hızını ölçerek devreye girdi. Herhangi bir sorun yokmuş.

07b7bd1957122e996fb2af3a90bd79a3.jpg

Onrhtyme 410'nun elimdeki bu polar saatten farkı son 5 antrenman verilerini göstermesi, interval modu (örneğin 2 dakika yavaş tempo 30 saniye hızlı tempo şeklinde program yapıp bunu atıyorum 12 tekrar olarak ayarlayıp bu süre zarfında otomatik olarak sizi uyarması ve geri saymaya başlaması), onun haricinde yağ yakım miktarını da gösteriyor ama ne kadar tutarlı orası tartışılır. Polar saatte min ve high bpm aralığı dışında olduğunuzda sürekli dıt dıt diye ötüyor ama onrhtyme'de bu biraz daha az uzun aralıklarla ötüyor. Polar'da bugüne kadar toplam ne kadar saat çalışma yaptığınız ve ne kadar kalori yaktığınız gözüküyor. Onrhtym'de göremedim bu özelliği. Onun haricinde Onrhtym'de lap özelliği var kıyaslama yaparken ne kadar sürede koştuğunuzu karşılaştırabiliyorsunuz. Daha çok koşulara özel saat gibi duruyor. Ama ana amacı olan kalp atış hızını ikisi de ölçüyor. Fakat onrhtym kesiliyor mu antrenman sonuna kadar sorun yaşatıyor mu onu henüz test etme imkanı bulamadım. Polar sadece en başta bağlanma sorunundan dolayı canımı sıkıyordu ama o sorunda başka birşeyden kaynaklanıyormuş. Saati geri verip vermeme arasında kaldım. Ekstra özellikleri güzel ama nabız ölçümü konusunda uzun vadede hangisi daha iyi olur bilemiyorum. Yağ yakımı ölçmesi benim için önemli mesela. Çeşitli antrenman programları uygulayrak hangisinde aynı sürede daha çok yağ yaktığımı karşılaştırıp ona göre o şekilde egzersizleri mi yaparım. En azından aynı saat olduğu için bu konuda tutarlılık gösterir. Her ne kadar tam olarak güvenilmese de referans olur gibime geliyor. Onun için geri vermeyeyim diyorum. Ayrıca interval içinde iyi. gerçi müzik dinlerken o sesi duymam ama saate bakarak kontrol edebilirim

• Beğen
Tepkiler: Tuguj
merhabalar. yol bisikletine yeni başladım. antrenman yaparken nabzını takip etmek istiyorum. nabız ölçümü ile ilgili iki seçenek var diye biliyorum. birincisi akıllı bileklik veya akıllı saat, ikincisi ise nabız saati. akıllı bileklik veya saatler ne kadar doğru ölçer bilmiyorum çünkü göğüs bandı yok bunlarda. doğrudan bilekten ölçüyorlar ve hareket halinde ölçümleri doğru yapar mı bilemiyorum. nabız saati daha doğru ölçer ama burada da telefonuma ve strava gibi uygulamalara erişimde problem yaşaabilirim diye düşünüyorum. sizce tercihim ne olmalı. şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: oculomotorius
@piyotr
Ayni konuda ben de meraktayim, akilli bileklikler bilekten ölcum yapiyor, gidonu tutarken hareket kisitliligina sebep olabilir gibi geldi bana, hem saati gidona baglayip anlik nabiz görme olayi da mümkun
degil, ondan dolayi gögus bandli saat düsünüyorum.ama onunda cok cesidi var elektrik alan kullanan ya da bluetooth kullanani var.elektrik alan yakindaki diger cihazlarla parazit yapabiliyomuş, bilen kullanan tecrubeli üyeler yeşillendirirse sevinirim.

@oculomotorius

Akıllı saatler de optik sensör ile nabız ölçüyor. Nabız değerleri ortalamada üç aşağı beş yukarı doğru sonuçlar veriyor. Fakat siz pedala abanıp nabzınız150-160 bpm lere çıktığında saat hala abanmadan önceki nabzınızı yavaş yavaş artarak gösteriyor.
En kötü yanıda yoldan gelen titreşimler nabız ölçümünü saptırıyor.
Örneğin bir keresinde uzun bir inişte(bozuk asfalt) pedal çevirmiyorken nabzımı 155 bpm göstermişti:)
Ama benim yaptığım gibi nabız bandı alıp kullanacaksanız harika.
Yalnız onda da saat %100 şarjlı iken bluetooth bağlantısından ötürü 5 saat sonra deşarj oluyor...
Ben amazfit pace kullanıyorum. Diğer marka/modellerde de benzer sorunları duydum.
Yinede saati severek kullanıyorum...:harika:

Geri