Evde tacx flux %2 +/- power ölçüm hassasiyeti var. Dışarıda assimoa duo %1 +/- power ölçüm hassasiyeti var. 1 yılı aşkın süredir karşılaştırıyorum. Evde nabız düşük watt yüksek..Dışarıda nabız yüksek watt düşük.. Tahminime göre evde Serkan Bey'in bahsettiği gibi rahatlık ve dikkat kas çalışma oranı vs gibi şeyler dışında bisiklette daha rahat oluyoruz. Pedala güç vermek istediğimizde arka çatal sabit ve bisiklet yerinden oynamadığı için gücü daha iyi transfer ediyoruz ve pedal zamanı %100 olduğundan dolayı ortalama watt lar daha yüksek çıkıyor. Evde nabız kış günü bile vantratör kullanarak hararet yaptığımız için bu kadar yükselmesine müsaade etmiyor diye düşünüyorum.Dışarıda iniş çıkışlar , boş pedal zamanları ortalama watt ları düşürüyor. Ben dışarıdaki nabzı yakalamak istediğimde evde olağan üstü bir güç üretmem gerekiyor. 20 dk lık maks değerler ise düz yoldan ziyade dışarıda % 4 -6 arası eğimlerde daha yüksek çıkıyor. Düz yolda bu değerler çıkmıyor. Evde 20 dk için eğer ERG modu yaparsanız daha yüksek,yapmazsanız daha düşük değer yakalanıyor. Sonuç olarak evde ölçüm sistemin ne olursa olsun aynı sistem üzerinde bir ilerleme yakalanır ise yola yansıması oluyor. Her kişinin nabız aralığı ve ortalaması benzer yaş ortalamalarının dışında olabiliyor. Salt yüksek diye bitik yada düşük diye güçlü tüm gücü vermemiş gibi değerlendirmek doğru çıkmaya biliyor. Biri çıkıyor benimle aynı yaşta tavan seviyesinde 3 saat nabız ile yarış koşuyor yazılana göre mümkün değil ama ölçüm sistemlerimiz sanal ve bazı basit kişisel cihazlar..İleri düzey bilimsel ve kişisel değiller.Benim tecrübelerim bunlar..