Scudo Sports

Nabız ortalaması farkları trainer vs açık hava

valla abi benzer durumun herkesçe gözlemlendiğine sevindim.

Scudo
Basit bir cevapla şunu söylüyeyim. Yük. Yani ağırlığınız trainerda yok. Sizin dış sürüşte kendinizi ivmelendirmek için harcadığınız güç ile evde trainerda bastığınız güç bir değil. Bu yüzden dışarıda 10-20 arası fazla.

Yani sizin dışarıda verdiğiniz eforu evde verebilmeniz için trainer ın zorluk derecesini nabızla eşitlemelisiniz ki ağırlığı pas geçin. Yani dışarıda 25 km hızda ortalama atıyorum 80 kadans ile 140 nabız görüyorsanız aynı şartları trainerda ayarlayıp trainerın zorluk derecesini ayarlamalısınız.

Edit : Rüzgarı arkadaşlar belirtmiş ondan yazmadım. Ayrıca 2 teker sürtünmesi var dışarıda. Evde ventilasyon sorunu da var ama?

@sargonnas
Zwifte ağırlığını giriyorsun trainer da akıllı ise anlık Watt/Kg hesabına göre ivmeleniyorsun.Kilonu düşürünce uçmaya başlıyorsun.Ancak tabi lastik sürtünmesi felan yok.

Evde tacx flux %2 +/- power ölçüm hassasiyeti var. Dışarıda assimoa duo %1 +/- power ölçüm hassasiyeti var. 1 yılı aşkın süredir karşılaştırıyorum. Evde nabız düşük watt yüksek..Dışarıda nabız yüksek watt düşük.. Tahminime göre evde Serkan Bey'in bahsettiği gibi rahatlık ve dikkat kas çalışma oranı vs gibi şeyler dışında bisiklette daha rahat oluyoruz. Pedala güç vermek istediğimizde arka çatal sabit ve bisiklet yerinden oynamadığı için gücü daha iyi transfer ediyoruz ve pedal zamanı %100 olduğundan dolayı ortalama watt lar daha yüksek çıkıyor. Evde nabız kış günü bile vantratör kullanarak hararet yaptığımız için bu kadar yükselmesine müsaade etmiyor diye düşünüyorum.Dışarıda iniş çıkışlar , boş pedal zamanları ortalama watt ları düşürüyor. Ben dışarıdaki nabzı yakalamak istediğimde evde olağan üstü bir güç üretmem gerekiyor. 20 dk lık maks değerler ise düz yoldan ziyade dışarıda % 4 -6 arası eğimlerde daha yüksek çıkıyor. Düz yolda bu değerler çıkmıyor. Evde 20 dk için eğer ERG modu yaparsanız daha yüksek,yapmazsanız daha düşük değer yakalanıyor. Sonuç olarak evde ölçüm sistemin ne olursa olsun aynı sistem üzerinde bir ilerleme yakalanır ise yola yansıması oluyor. Her kişinin nabız aralığı ve ortalaması benzer yaş ortalamalarının dışında olabiliyor. Salt yüksek diye bitik yada düşük diye güçlü tüm gücü vermemiş gibi değerlendirmek doğru çıkmaya biliyor. Biri çıkıyor benimle aynı yaşta tavan seviyesinde 3 saat nabız ile yarış koşuyor yazılana göre mümkün değil ama ölçüm sistemlerimiz sanal ve bazı basit kişisel cihazlar..İleri düzey bilimsel ve kişisel değiller.Benim tecrübelerim bunlar..

• Beğen
Tepkiler: OnurA
aynı olaya başka bir örnek ben vereyim. dışarda gittiğim yolun gps kayıtlarını trainerda kullandığım programa attım ve aynı rotayı trainer üstünde yaptım.bol iniş çıkışlı bir rota olduğundan inişlerde trainerda çok daha hızlıydı ama buna rağmen dışarda daha az sürede bitirdim.ve ilginçtir her ikisinde de hemen hemen aynı kaloriyi yakmışım farklı programlar olmasına rağmen.
sanırım bu fizikselden daha çok mental bir olay. dışarda 4-5 saat gidebileceğim tempoyu evde 90 dk dan fazla yapamıyorum. çoğu insan da böyle düşünüyor.bacaklar ve nabız yaparım diyor ama iş bi kere kafada bitince imkanı yok. powermetre şart

Geri