Scudo Sports

Muzdan şaşmamak

@Kudret Kurtcebe
bende bilmiyorum abi yalnız annem eşim yaparlarken görmüştüm cam kavanozlara kaynamış sütü koyarak bir kaşık yoğurtla mayalayarak bir gün gibi bir süre bekletmeleriydi tabii ki ev yapımı yoğurt bambaşka

Scudo
@isosel

Yav zati,işin doğrusu anında sağılmış sütü ısıtıp içmek esas süt odur,marketteki sütlerin alayını çöpe atacan, zati ben bu şehirlilere artık acıyorum ,bu şehirliler besin ahtapotunun acımasız kolları arasında yavaş yavaş zehirlenerek,hasta oluyorlar,sonrada ilaca hücum ,ilaçlar tedavi etmiyor,seni almaya mahkum ediyor
Îki sektör aynen sabıkalı,ilaç ve besin

@ahmetyavuz

O kaynaşmış süt katkısı olmayan köy sütü ise ne ala,

@Kudret Kurtcebe
yoğurdu kendimiz yapıyoruz. sille'den taze saatlik süt alıyoruz.
Sütü kaynatıyorsun. oda sıcaklığına kadar soğuyor sonra biraz yoğurt ekliyoruz kapalı karanlık bir yerde mayalanmaya bırakıyorsun sonra mis gibi oluyor :)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Kudret Kurtcebe kesinlikle yüzdeyüz doğal inek veya keçi veya koyun olmalı

@isosel

Verdiğiniz linkte organik ve çiftlik sütü tercih ediliyorki aynen doğru
(link)

143129 dosyayı görüntüle

Diğer enerjim,hindistan cevizi yağı,günde 1 kahve yaparım ,içine 1 çay kaşığı hindistan cevizi,kavanozdaki hindistan cevizi yağı kolay kolay bozulmuyor,yemeklerede koyulabilir ,örnek zeytinyağlı ayşe kadın fasulye yemeğine 1 çay kaşığı

Kudret abi chia tohumunu çaydanlığa atmak nasıl fikir olur acaba

@JusTiMe

Valla ben hep bardaktaki çaya koydum,ama öteki türlüsünü denemediğim için ne gibi etki olur bilemem,normal prosedüre uymak bence iyi olur.

@Kudret Kurtcebe Günde 1 kez çay içtiğim için pekte gerek yok zaten çayın dibine karışıyor. Abi kaç dk beklemek gerekiyor onu koyduktan sonra?

bu arada şöyle süper 1 tarif buldum :D
Muzlu ve kakaolu chia pudingi

• 1 muz
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt (badem ya da soya sütü de kullanabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı chia tohumu
Muz, kakao ve sütü blender’dan geçirin, daha sonra chia tohumlarını ekleyin. Karışımı yarım saatte bir kaşıkla karıştırmak suretiyle, 4-5 saat kadar buzdolabında bekletin.
İyice jöle kıvamına geldikten sonra pudinginizi kaselere veya kuplara doldurun, meyve, tarçın vs ile süsleyip tüketin.
kaynak (link)

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
@Kudret Kurtcebe tesadüfe bak pırasayı yedim kudret abi sofranın muhabbet konusu sendin

@FRKEMRE

Kudret abi bu bağlamda bir şey daha sormak istiyorum. 15 günde bir dediğine göre ve verdiğin ölçeğe göremi karışım yapacağız abi?

@FRKEMRE

Evet aynen,aktarlardan 100 gram alınacak,zencefil,keten tohumu,ısırgan otu,bunlar aynen kavanozda karıştırılarak ,15 günde bir akşam yemeğinden 2 saat sonra,3 çorba kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı karışım konacak ve iyice karıştırılip,yenecek,

@Kudret Kurtcebe Aktarcıdan karıştırarak öğüterek aldım bunu kaç gram olduğunu bilmiyorum bakalım bugün yapacağım dediğin bu formülü :D

@JusTiMe

Akşam yemeğini yedikten 2 saat sonra uygulama yap,söylemesi ayıp olacak ama,bağirsakta ne varsa söker atar,

valla faydasını bilmiyorum da, muzun üzerine kendi imalatım %100 fıstık ezmesi sürüyorum süper oluyor :)

@emrahozkan

Imalati nasıl yapıyorsunuz,normal fıstığı ezipmi oluyor, birde marketlerden almıyorum fındık ezmesi var,kimyasal katkılı

Geri