Scudo Sports

Muzdan şaşmamak

Geçen yaz ben aldım aktar arkadaştan ve yoğurtla karıştırıp yiyordum belki zayıflarım ümidiyle ... :krnz:

• Beğen
Tepkiler: ysnakblt
Scudo
Muz;antrenmandan önce mi;antrenman yaparken mi yoksa sonrasında mı tüketilmeli?
Tam olarak faydası ne?Krampları mı önlüyor,recovery için mi,enerji kaynağı mı?

Valla önce aldım yarış öncesi ,yarış sonrası almadım,idmanlarda durum farklı 1 saat öncesinden kahvaltı yaparım 4 yumurta kuyruk yağı ile omlet yaparım ,ama yumurtanın sarısı tam pişmez, ayrıca lor peynir koyarım
Idman sonrası evde protein yüklenirim ,kuzu eti örneği

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda Alanya Etabını kazanan ünlü Britanyalı sprinter Mark Cavendish'e verilen ''muz'' ödülü:)
Mark-Cavendish-009.jpg

O kadar muzu yemek demek ,potasyum zehirlenmesine maruz kalınması olurdu herhalde :eek::D

@Kudret Kurtcebe Kudret abi dün sen bana yardımcı oldun ve bugün şu 15günde 1 yiyilecek olanları aktarcıda öğüterek karıştırıp aldım sonra chia tohumu aldım ve öğrendiim kadarıyla adamda kefir mayası bile mevcutmuş almadım gerçi şimdi sıra bende yıllarca bizi kandırıp bu bitki uyuşturucudur bu kötüdür falan denilip dünya genelinde yasaklatılan bitki kenevir başlıca bilinen faydalarından 1 kaç tanesini yazayım
İçindeki iki yağ asidi doğada başka hiç bir yerde yoktur
ve kolesterol dostudur. Omega 3-6-9 yağlarını taşır.
kansere iyi gelir
eklem ağrılarına iyi gelir
kilo vermeye yardımcı olur
Yaşlanma karşıtıdır(1 bakıma gençlik iksiri gibi :D)
Potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko,
demir ve fosfor gibi mineral maddeleri bulundurur.
ve niceleri

:D ağaç olarak aşırı şekilde faydalıdır da kudret abi
1dönümü 25dönüm ağaca bedel oksijen üretir
1 dönümünden 4 dönümlük orman kadar kağıt üretilebilinir.
ekimi basit olmakla birlikte 6 ay gibi çok uzun sürede yetişmesiyle bilinir :D
kenevir her alanda işlenebilir yegane ağaçtır(plastik sanayisi, ilaç sanayisi, tekstil sanayisi, yem sanayisi vb...)
daha neler var abi neler

Eyvallah,sabahları çayına bir tatlı kaşığı chia koy yani çiya koy,şişecek tohumlar ve şap olacak,günde 2-3 kez yap,bende bir sorun yok,belkide son yarışta ,53 km'de ortalama 33.4 olmasının nedeni çiya birde keçi boynuzu harnup özü

Yanlız günde 1 kez keçi boynuzu harnup özü,sabah aç karnına,bir çorba kaşığı
Fazla alınmayacak kabızlık yapabilir

(link)

Kefiri esasında biz evde yapmalıyız daha faydalı

Ustam 2 dünden beri 3-5 defa yedim bu chia denen mereti. Zamanında hanım diyet yapıcam, düzgün beslenicem, 2-3 kilo fazlam var diye almıştı [emoji19] Bir çay kaşığı [emoji57] Ama çaya, kahveye koymadım. Doğrudan attım ağzıma. O daha kolay geldi Zaten pek çay içmiyorum ben [emoji6] Ama işin kötüsü diş arasında kalanlar zamanla şişip rahat vermiyor yav

Cemal Ç.

@Kudret Kurtcebe

IMG-20160925-WA0020.jpg

muzdan şaşmıyoruz üstadım:)

@CmlCLK

Uygulama biraz yanlış,çay yerine sıcak suya konabilir,bir tatlı kaşığı,

Ve hatta bir kase sıcak çorba içine bir tatlı kaşığı chia tohumu konabilir ,kaşık ile karıştırıp yenebilir.

@hamlet2006

Esasında pek bir şey farketmiyor idman öncesi almak,2 tane muz,yeterli olur,tabi bu idmanı 30-40 km pedal kesmeden yapacak iseniz,idman bittiğinde 1 adet yenebilir,ama evde protein ve karbonhidrat alınması lazım,hafta içi yağ yüklenmek önemli zeytinyağlı yemekler has zeytinyağı ve tereyağ,kışın ve yazın su önemli,yazın günde 6-7 bardak hafta içi,bu önemli,bisiklet idmanı yapacaklar hafta içi yazın su yüklenecek,hafta sonu pazar 30-40 km durmadan basacak,eğer su almaz iseler esas tehlike o zaman zuhur eder,yani ayak davul gibi şişer, vücudumuz su ile dolu.susuz kalmayacak vücut,aşırı su alınır ise hücreler şişer .

@Kudret Kurtcebe chia tohumunu aldığım yerdeki abi dedi ki yoğurta konup yenilebilinir diye böyle kullanımı da var mı abi

@JusTiMe

Ben denemedim yoğurtta şap haline geliyormu ona bak bence ,ama en sağlamı,mercimek çorbası içine 1 tatlı kaşığı koymak ,sıcak yemek bence daha iyi gibi

143122 dosyayı görüntüle

Kefir marketlerde iyi güzelde niye laktoz içeriyor yanlış olan budur,

(link)

(link)

Sağlıkli kefir budur evde yapılanı

(link)

Sağlıklı ev turşusu yapımı önemli

@JusTiMe

Valla laktoz içermeyen kefir olmalı

(link)

Doğru kefir budur marketten kefir alınmayacak ,adam gibi kefir yapsınlar ,bu marketler benim nezdimde alayı sabıkalı

143125 dosyayı görüntüle

Ara oğün saati ,
2 avuç dolusu fındık

143126 dosyayı görüntüle

Hey maşallah,yüzde yüz doğal harnup özü pekmez değil karıştırmayalım,sadece doğal besin satan yerlerde,marka özden,potasyum 100gramda 1303.6 vay anasını şimdi

:islik::eek:

@ahmetyavuz

Bende deneyleyim,yanlız doğal yoğurt bulmak zor kaçacam bu ıstanbul cehenneminden yalovaya, orada mahmutpasa köyünde halis yoğurt yemiş idim,yemişim marketteki yoğurtları ,yanından geçemezler

Bu lor peynirde az günahkarlardan,

@Kudret Kurtcebe gerçekten doğal yoğurt bulmak zor. lor peynirini bile paket olarak almışsın. yoğurdu kendimiz yapıyoruz genelde sütü yumurtayı köyden getirtiyoruz. istanbulda yaşamın ne kadar zorluğu varsa taşranında zorlukları var kudret abi ne yazık ki senin gibi gerçek bir şehirli taşrada zorlanır.

@ahmetyavuz

Ahmet dostum yoğurdu nasıl yapıyorsun sütten olduğunu biliyorum ama gerçek sağılmış sütü nerden bulacağız,bana yakın bir çiftlikevi var orada süt ürünleri ve et var,ve yumurta ,gezen tavuğun yumurtası ordan yumurta alıyorum ,tavuklar açıkta dolaşıyor orada

@Kudret Kurtcebe
Konya'ya gel abi süt buluruz herşeyi buluruz :D
Bu arada sarı tuzsuz kavrulmuş leblebiye ne dersiniz? Düzenli tüketen var mı?

Geri