Scudo Sports

Mustafa Sayar Dopingli Çıktı

@ibrahim akartua

Öncelikle Mustafa'nın bu durumda olmasından memnun olan biri yok İbrahim Bey,

İnsanların isyanı bu sporun kirletilmesine ( zaten temiz değildi falan cevaplarına karnımız tok ) 2 sene üst üste yaşanan rezaletlerle bu ülkenin zaten yerlerde sürünen imajının iyice kötü duruma sokulmasınadır.

Açıklamayı okudum; yıllarca Lance ve diğerlerinin de yaptığı gibi zaten doping yaptım demesini bekleyen yok zaten.O yüzden ben temizim laboratuvar art niyetli bana para teklif ettiler vs laflarını geçelim.
(Bana para teklif ettiler turdan çekilmem için diyor açıkla o zaman kimmiş bunlar bilelim )

Yalnız Mustafa'nın açıklamasında önemli bir kısım var ki o da şurası. Diyor ki Mustafa Sayar ""Bundan sonra, Mustafa'nın sporda olup olmayacağı belli değil. Kulübün bu konudaki bana karşı tutumu bunda belirleyici olabilir. Ama zevkle yaptığım bir işti, artık öyle değil. Bundan sonra da keyif alabileceğimi zannetmiyorum. Başarı varken sahiplenen de, etrafımızda olan da çok oluyor. Ama ne yazık ki bir sorun çıkarsa pek fazla kimse olmuyor çevrenizde. Olmamakla birlikte, ne olup bittiğini bilmeden nasıl bir süreç yaşadığımı, işleyişi bilmeden, orada burada hakkımda yorumlar yapmayı da biliyorlar. Yazık!""

Ayrıca takımın menajerin takım arkadaşlarının kendisine destek olduklarını söylüyor.Burası normal çünkü bu takım geçen sene de Gabrovski olayı yaşadı sorumlular nerde belli değil adamı yolladık Bulgaristan'a olayı kapadık.Peki buna rağmen eski dopingciler (Metlushenko ve Dela Fuente) bu takıma nasıl alındı.Kim izin verdi belli değil.Görünen o ki takım olarak sadece başarıya odaklanılmış durumdalar.

Peki o zaman Mustafa Sayar "benim zor zamanımda yanımda olmayanlar derken" beni ve bu forumda yada başka yerde onu eleştirenleri de kastetmediğine göre geriye bir tek bisiklet federasyonu kalıyor.

Başka yerlerde yapılan yorumlardan da edindiğim izlenime göre Mustafa'nın takımını eleştiren insanların federasyon adamı diye ithamlara maruz kalması gösteriyor ki federasyon ile takım arasında sorun var durumu ortaya çıkıyor.Sebebi kanaatimce geçen sene yaşanan olay.Buradan federasyonu falan savunduğum yorumunu da kimse çıkarmasın çünkü sadece bisiklette değil bütün spor dallarında dopingli şampiyonlarımızı görünce bu işin daha yukarılardan teşvik edildiğini düşünen biri olarak benim bu olaylardan anladığım ""ne yapıyorsan yap ama yakalanırsan destek vermem"" mantığı olduğudur.

Scudo
@ibrahim akartua

İbrahim Bey, provokatif mesajlarla konuyu germeyin lütfen. Sanki olan biten tamamen zorlama şeylermiş gibi, insanların şüphe etmelerini "mutluluk" olarak nitelendirmeyin. Mutlu olunacak bir şey olsa ya da birileri mutlu olsalar, geçen seneki olayların üzerine bunu duyar duymaz düğün, şenlik düzenlerlerdi. Mutlu olan bir kesim varsa, o da spor basınıdır. Olmayan spor basını desek daha doğru tabi. Malzeme çıktı ne de olsa...

Mustafa'nin aciklamalari H I K A Y E ! Aciklasin bakalim 6. ayakta nasil 6W/MN basmis?

Isin en komigi "Dismihraklar" sacmaligi , eminim Obamanin,Binyamin Netanyahunun ve Jean-Marc Ayrault'in uykulari kacmistir; Mustafa nasil birinci olur diye, dusunsenize Mustafa birinci olduktan sonra sanki dunyadaki butun dengeler degisecek, Turkiye gercekten lider duruma gelecekti, super guc olacakti vs vs ama yaptirmadilar,yine Muslumanlarin hakkini yediler, Mosad ve CIA idrarlari degistirdi, bu mudur olay yani?

Hadi ben dış mührakım.Ben lobiciyim. hatta kel olduğumdan dolayı , saçlarından dolayı Mustafayada gıcığım.Mustafanın başarılı olmaması için sınırsız kaynakları ve heryerde adamları olan ve elimden geleni ardına koymayacak kadarda güçlü birisi olayım.

Mustafa 16-17 yaşlarında olsa her sene kendisini geliştirmesi ve giderek dahada güçlenmesini "gelişim" ile açıklamak hadi bir yere kadar makul.

Bana bir sene önceki yarışı sondan üçüncü ve sonuncu bitiren, gelişme aşamaları yaşlarını bitirmiş , iki sporcunun nasıl oluyorda ertesi sene birinci ve otuzüöçüncü bitirebildiğini akıl ve mantık sınırları içinde açıklayabilirmisiniz ?

Mustafa nerdeyse her demecinde "kendimden eminim" ,ifadesini kullanıyor. Buradan kendisinin bilerek isteyerek doping maddesi almadığı manası çıkıyor. Diyelimki B numuside pozitif çıktı. "Birileri gizlice yediğine içtiğine bir şeymi katmış" Mustafanın hiç bir şekilde bu durumdan haberi yokmuş...bunu mu tartışacağız ? Yoksa dış mihrak açıklamasına inanmamız mı beklenecek ?

Madem ki birileri açıktan para teklif etmiş. isim isim açıklanır ve bu kişilere karşı soruşturmalar ve davalar açılması sağlanır.. Bu olmuyorsa arkadaşlar kimse kusura bakmasın , kimse hikaye anlatmasın , artık kimse anlatılan hikayeleri yemiyor.

Mustafa Sayar Gezi Eylemlerine Destek Vermeyince birileri pusuya yatıp , Aldığı Cumhurbaşkanlığı kupasına ait ortada dopingle ilgili en ufak bir kanıt olmamasına rağmen nerden vururuz yarışına dahil olmuşlar ... Bunlada kalmayıp bu işin devlet ve akp politikası olduğuna dair sığ ve saldırgan tutumlarını çok güzel bir şekilde ifade etmişler ... Bisiklet sporunda Profosyonel düzeyde uluslararası yarışlarda yüzlerce doping olayına rastlanırken bu işi sadece bu ülkenin Türk sporcuları ve Devlet eliyle yaptığını iddaa edenler bana bu sene Basketbolda Geçen yılın başında Beşiktaşdan Galatasaray'a 500 bin dolar bonservis ve 1.5 milyon dolarlık anlaşma yapan Dawid Hawkins'ında sıradan bir lig maçında yaptığı doping yüzünden, Galatasaray şubesini ve taraftarını maddi manevi yarı yolda bıraktığı sonucunu yine devlete ve hükümete bağlı olmasıylamı açıklayacaklar merak içindeyim ...

Sözüm o dur ki, Artık bu adam şunu destekliyor vuralım, bizdense dokunmayalım mantığıyla görüp Bütün Dünya sporcularını ve bütün dalların ortak sorunu olan bu tür konularda, var olan gelişmeleri yapıcı olarak yorumlamaya gayret gösterelim ...

Şöyle bir kaç bilgi vereyim.

İlk olarak doping asıl yarışma zamanı değil, yarışmadan çok önce alınır. Dopingli olarak antrenmanlarınızı yaparsanız. Bu şekilde gelişmeniz en üst düzeye çıkar. Daha sonra yarışlara 1-2 ay kara bırakır, temizlenirsiniz. Temiz olarak devam edersiniz. Fakat o yaptığınız antrenmanlar boşa gitmez. Mustafa Sayar da Türkiye Turu öncesi yapılan bir yarışta pozitif çıkması, bunu doğrular nitelikte. Tur'da zaten pozitif çıkmayacak arkadaş. Dopingli yarışmıyor, dopingli çalışıyor.
Ya doping'i kesmeyi unuttu, geciktirdi. Ya da idrar testi öncesi alacağı bir "maskeleyici madde"ye güvendi. Başarılı olamadı.

Eskiden yarışlar öncesi doping kontrolleri olmadığı için, özellikle olimpiyat yarışçıları bu yöntemle bir çok rekor kırmışlardır. Hala o dönemden kırılamayan rekorlar var.

İkinci olarak Mustafa Sayar'ın turdan çekilmesini Tur yönetimi istemiştir, öyle kendisinin başarılı olmasını istemeyenler değil. Nedeni de, 2 dopingli şampiyonun turun itibarını yerle bir edeceği. Şu an olduğu gibi.

Üçüncüsü, Konya Torku zaten eski "dopingci" bisikletçilerden oluşan bir takım. Takımdaki yabancı sporcuların profillerine bakarsanız anlarsınız bunu. Böyle bir ortamda yarışçıların doping kullanması kadar normal bir şey yok. Eminim bu işi profesyonelce yapıyorlar.

Hadi bunları geçelim, sorulara yönelelim biraz.
Mesela geçen sene 160. olan Mustafa Sayar nasıl oldu da bu sene ezici bir üstünlükle birinci oldu. Nasıl bir çalışma yöntemidir bu, açıklasın Konya Torku.
Bakın SKY nasıl açıklıyor verilerini WADA'ya, biz de istiyoruz. Böyle bir çalışma sonucu, böyle bir gelişim gösterdi desinler.

Neyse, genelde doping hikayeleri şu şekilde ilerler. Mustafa Sayar da o yolda ilerliyor.

1. İnkar - kesinlikle temizim
2. İftira - bilmemkimin oyunu bu
3. Kabullenme - yanlışlıkla kullandığım bir ilaçtan almış olabilirim (yakında bunu söyleyecek)
4. Kaçma - gerçek ortaya çıkınca da kaybolacak.

@ibrahim akartua

Ben bu durumdan cok memnunum! Memnum olmam icin pek cok sebep var. Bütün tanidigim dostlarim" zaten sizin ülkenizden baska türlü sporcu cikmaz" diyorlar. Cok zevk aliyorum bu ithamlardan. Diger yandan Fransa' da Bigmat takiminda yarisan Serkan Olgun' un arkadaslari da onunla dalga geciyorlarmis," zaten Türkler' in hepsi dopingci" diye. Zavalli delikanli bana dert yaniyor" Abi bu Mustafa abi niye böyle yapti, cok seviyordum onu?" diye. Ne kadar terbiyeli bir delikanli ki, hala "Mustaf abi" diyor.
Ogullarimda öyle diyorlar zaten, "kirk yilda bir sampiyon cikardik, o da cürükmüs!"

Bu durumdan memnun olmamamiz icin hic bir neden yok! Hele Avrupa' da yasiyorsak daha da mutlu olmamiz gerekir. Türkiye bisiklet sporuna vurdugu darbe, yemegin üzerine sam badem tatlisi gibi geldi zaten!
Eger ülkenizi seven biriyseniz, tam mutlu olabileceginiz bir durum, meshur olduk dünyaya! Cok tesekkürler Mustafa Sayar ve Torku, ve bütün taraftarlari ve destekcileri!

Belli kesimlerin ve icraatların borazanlığını yapan wowTURKEY sitesinde bununla ilgili konu açtım, tek cevap gelmedi. :) Acıyorum şu siteye yemin ediyorum.

Arada çok çelişmeler var ve doping merkezi A numunesi az diye B numunesini A diye göstermiş. Sayar'da 170 cc verdim neye yetmiyor diyor. Baya itirazı var onun da. Bu kadar direniyorsa kesin ortada başka şeyler dönüyor. Spor işlerinde de artık Ülkeler birbirlerine göz dağı verebiliyor. Çok kurcalanabilirse başka şeyler çıkacağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Türk sporu kötüye mi gidiyor doping dalgası her spor dalında büyüyerek ilerliyor:confused:

• Beğen
@mehmetsunu

Turkiye Bisiklet Konfederasyonu Baskani Emin Muftuoglu UCI'nin yonetim kurulunda, benim bilmedigim birsey mi var niye UCI oc almaya calisiyor ki?

• Beğen
@ramazanedis

Doping büyüyerek ilerlemiyor.
Dopingin en büyük olduğu yıllar geride kaldı. 80'ler, 90'lar bu konuda çok çok daha önde. O zamanlar devlet politikası olarak doping yapılıyordu. Sporcularını üst seviyelere taşımak için. Yavaş yavaş temizleniyor doping bu günlerde.

@ihtiyar

dostum ihtiyar ,
sen almanyada ben türkiyede ama kalpler aynı tabi..
evet norveçte iken gitar yanımda idi meslek benim müzisyenlik idi 12 yaşında eğitim aldım 2 sene devam ettim,
hocam ermeni idi kalus çok iyi gitar çalar idi ve gitarı pena ile çalmayı 2 senede hallettim norveçte millete konser veriyor idim okulda ve kendi ingilizce bestelerimi çalıyor idim ama sözler william blake e ait idi meşhur ozana...ve insanlar şaşırıyordu çalış sitilime ,folk rock tarzı idi bu besteler ve bana dönüp türkiyede senin gibi gitar çalan varmı diyorlardı,aşalama diz boyu evet diz boyu, ama kabahat bizde, hemde en büyüğü bizde devlet politikalarında insanını eğitmeden almanyaya gönderen kim türk hükümetleri sene 1960 davul zurna ile gittiler sirkeci garından adamlar daha istanbulu görmemiş ,,,,bizim halkın en büyük kabahatıda kaderci olmasıdır ve kendine acır kendini mazlum görür almanlar mı kendine acıyor gülerim ben buna, alman asla kendine acımaz adamları bitirdiler 2 .dünya savaşında adam kendine acıyıpta oturdumu, hayır asla ,çalıştılar ,zati alt yapı sanayisi var idi ve senden işçi aldı..şimdi bu olaya dikkat ,sene 1945 berlin yakınlarında abd askerleri ve millet üşüyor sokaklarda alman sivillerin üşümemesi için, amerikalı teğmen ağaçları kesin diyor, ateş yakın diyor, ama alman siviller ağaçların kesileceğini duyunca ,hayır ağaçlarımızı kesmeyin ,üşümeye razıyız diyerek ,üşümeyi göze alan bi millet, ha ,bu millet adam olur tabi..meseleyi bisiklete getirelim niye bizde rabobank gibi sky takımı gibi ,leopar trek gibi bisiklet takımları yok belçika nedir yahu nüfusu bakırköy kadar bura oldu 75 milyon ,yahu buradan 2000 e yakın bisiklet takımı çıkması lazımda devlet politikalan varmı, yok spor bakanı kafayı takmış futbola olimpiyatlara, böyle olursa ne bekliyoruzki ha mustafa doping yapmış valla önce devlet bi kere oturacak arkadaş bu bisiklet sporunu bi teşvik edelim bunca genç var belediyelere tam yetki verelim klübler oluştursun ,,,
nerede hocam nerde biz söyleriz ve de biz dinleriz yaş oldu 56 ,dün bastık öleceğiz gideceğiz bisiklet takımlarını göremeyeceğim ben bu ülkede..

Geri