Scudo Sports

Murat Çömez Kalp Krizi geçirmiştir.

Birkaç gündür işlerimin yoğunluğu sebebiyle foruma girememiştim. Şimdi girdiğimde en başta bu haberi gördüm ve çok üzüldüm.
Daha seni bekleyen boy boy klasikler ve bu projeleri okuyup mutlu olacak boy boy forum üyeleri var.
En kısa zamanda eski sağlığına kavuşmanı diliyorum @Murat Cömez kardeşim.

Scudo
çok çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çok büyük geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

Ben 35 yaş üstü herkese sanal anjiyo öneririm. Özellikle yoğun spor hayatınız varsa. Ben de yaptırdım. Bir sıkıntı varda önceden bilirsiniz. Sıkıntı yoksa da kafanız rahat eder.

Çok büyük geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

Ben 35 yaş üstü herkese sanal anjiyo öneririm. Özellikle yoğun spor hayatınız varsa. Ben de yaptırdım. Bir sıkıntı varda önceden bilirsiniz. Sıkıntı yoksa da kafanız rahat eder.
Kime sanal anjiyo yapılabilir?

Eğer hastanın efor testi problemli çıktıysa, hasta 40-50 yaşın altındaysa ve göğüs ağrısı vb. yakınmaları var ise sanal anjiyo için uygun olabilir. Efor testinin ne sorunlu, ne de temiz olduğu bir grup var ki, bu grupta daha ileri bir tetkikle damarlarda sorun olup olmadığının gösterilmesi gerekiyor. Hastaya uygulanan efor testi sonucunda herhangi bir sorun görülmeyen kişilere sanal anjiyo yapılması önerilmiyor. Şüpheli iki grup bulunuyor: Efor testi sonucunda bir sorun olduğunu gösteren hastalar, efor testi sonucunda bir sorun olmadığı belirlenen hastalar. Bu grupta hasta olma olasılığı çok yüksek olan bir hastaya sanal anjiyo yapılırsa bir problemle karşılaşılabilir. Sonuçta hastalık olasılığı çok yüksek ise sanal anjiyo sonrasında koroner anjiyo yapılma ihtimali de çok yüksek oluyor. Böylece gereksiz yere işlem yapılmış oluyor.

Sanal anjiyo düzenli (rutin olarak) yapılabilir mi?

Spor yapan herkese sanal anjiyonun şart olduğu ya da iş adamlarının düzenli sanal anjiyo yaptırdığına yönelik yanlış haber örnekleri var.

Nette yukarıdaki gibi bir yazı gördüm. Buna göre sanal anjiyodan önce efor testi yaptırmak gerekmiyor mu? Direk sanal anjiyo yaptırın demek ne kadar bir düzgün bilgi acaba ?

Nette yukarıdaki gibi bir yazı gördüm. Buna göre sanal anjiyodan önce efor testi yaptırmak gerekmiyor mu? Direk sanal anjiyo yaptırın demek ne kadar bir düzgün bilgi acaba ?
Hocam ben triathlon yapıyorum. Yaşım 39. Ailede kalp hastası çok yok. Ama günde 3 saat antreman yaptığım oluyor. Bu durumda yaptırmanın zararı yok faydası çok. Efor testlerim hep temiz çıktı. Yine de yaptırdım.
Hocam ben triathlon yapıyorum. Yaşım 39. Ailede kalp hastası çok yok. Ama günde 3 saat antreman yaptığım oluyor. Bu durumda yaptırmanın zararı yok faydası çok. Efor testlerim hep temiz çıktı. Yine de yaptırdım.
Belli bir yaşın üstünde spor yapıyorsanız yaptırmanın faydası var bence. Keza daha önce görüştüğüm kalp doktoru da sporla uğraşmamasına rağmen yaptırmış ve her tanıdığına tavsiye ediyormuş.

Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum

• Beğen
Geçmiş olsun. Allah şifalar versin.

• Beğen
Bu konuya her yazıldığında sayın @Murat Cömez tarafından, birinci ağızdan "iyiyim, atlattım" yazılmasını bekliyorum. 😕

Geri