Scudo Sports

müjde !! istanbula 630 km yeni bisiklet yolu

Tepki
49
İstanbul'a 630 kilometre bisiklet yolu

Bisiklet yollarının artırılmasıyla sağlıklı yaşamın yanı sıra kısa mesafelerde trafiğin rahatlatılması ve enerji tasarrufu amaçlanıyor

Uzakdoğu başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkede yaygın şekilde kullanılan bisikletler, artık İstanbul’da da sık sık karşımıza çıkacak. Küresel ısınmanın artması ile birlikte daha da önem kazanan bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şu an 23 kilometre olan bisiklet yollarını artırıyor. İstanbul’da halen Bakırköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik ve Tuzla’da bulunan bisiklet yollarının uzunluğu, 2 yılda 630 kilometreye çıkartılacak.

27 ilçeye yapılacak

Yapılan planlamaya göre İstanbul’un 27 ilçesinde sahiller, mesire alanları, park ve spor alanları ile site içlerinde bisiklet yolları yapılacak. Bazı metro durakları ile Taksim meydanı civarına da, bisiklet park yerleri yapılması planlanıyor. Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasının, sağlıklı yaşamın yanı sıra özellikle kısa mesafedeki trafiği rahatlatması, enerji tasarrufu ve daha az motorlu taşıtın kullanılmasını sağlayacağı belirtiliyor.

Haber: Bülent ERGÜN

Scudo
@viteskıran

Bakırköy demişte ben yıllardır bir bisiklet yolu göremedim bugune kadar:eek: sanırım bu iki yıldır falan oy verdiğimiz anketin haberi..

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi umarım bu sözünde durur. 630 km git git bitmez :)

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Selim Çam

Yanlış anlamadıysam toplam 630 km. şehrin başka başka şehirlerinde toplam bisiklet yollarının km. si 630 olacak diye anladım.

Bu hesapta bir yanlışlık var. Sizin anladığınız gibi olursa felaket olur; ama benim anladığım gibiyse gider o büyükşehir başkanına gider ve derim ki dile benden ne dilersen. :):p @soneryen

Sadece İstanbulda değil de diğer şehirlerde de olur bu umarım :rolleyes:

Eğer istanbulda trafiği çözücez diyorlarsa çözüm yer altında değil.. bisiklette

Tabii ya kazma kürekle uğraşmaya ne gerek var. Uzakdoğu'daki gibi yapsak en güzeli: Sadece özel garajı olanlar araç sahibi oluyor; o da sadece bir tane. Ayrıca vergileri epey yüksek. Teknoloji devi Japonya ve Çin diyoruz; Amerika'da en çok satılan araba (Japon) Honda Accord. Belki Japonya'da okadar Accord yok:) Uzakdoğu'ya dönmek lazım yüzümüzü bu konuda kesinlikle.

İnşallah böyle olur ama fazla ümitlenmemek lazım.

@Ozan Güven

valla haklısın 2 yıldır bakırköy taraflarına bisiklet yolları yapılacak ama icrati göremiyorum ben. sadece sahil şeridine değil de. araba yollarında da olur inş.

Hayırlı olsun diyorum arkadaşlar en kısa sürede yeni bisiklet yollarımıza kavuşmak dileğiyle ...

Bisiklet yolları iyi fikir ama insanları eğitmediğimiz sürece biz o yolları istediğimiz gibi kullanamayacağız. Kimisi yürüyüş yapacak, kimisi arabasını park edecek. Kimisi motoruyla gezecek. Biz onlara tepki gösterdiğimiz zaman suçlu olacağız. Keşki durum 630 km. bisiklet yolu projesi kadar pospembe olsa..

Güzel haber. Bisiklet yolu artacak demek ki piknik alanları da artıyor. Ne fark edicek yine binemeyeceğiz adam gibi , millet eğitimsiz olduktan sonra bisiklet yolu uzasa ne olur uzamasa ne olur. Yine atarlar bisiklet yolunun üstüne halıyı , bir kilo da tavuk ve bir de mangal tamam işte bisiklet yolu oldu piknik alanı !
Ayrıca o bisiklet park alanlarına bisikletini bırakanın aklından şüphe ederim.

Umarım yapılır, biz istanbullular rahatlarız......

İnşallah dediğiniz proje gerçekleşir ve en önemlisi yapılan bisiklet yolu bisiklet yolu olarak lullanılır.Biliyosunuz bazı şehirlerimizde bisiklet yolu var ,tabi bisiklet yolu demek doğruysa.Bisikletten başka herşeyi görebiliriz.Bütün illerimize böyle projeler şart.

Benim o park alanlarına bisiklet bırakmam mümkün değil. Apartmanın 4. katından zincirli bisikleti çalan insan o park alanından kendisi bırakmış gibi alır götürür.

ya olursa harika oluryaaa dehşet olur saglıklı bi sürüş keyfi yaşarız inşallah sahil yolundaki ler gibi bisikletyolunda biskletcilere gıcıklık olsun die bira vs. şişeler ikırılmaz eeyyyyy serhoşşlarrrr iki gıdım yolumuz varrrr onlarıda kirletmeyyiiiinnnn=(

@viteskıran
bide bu haberin kaynagı neresi!!!!içimizde patlamasın sonra

Geri