Scudo Sports

Muhteşem insan vucudu

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Tepki
8.275
Bisiklet
Bisan
Yerel bir gazetede bugun okudugum haber.Bir kismini biliyoruz ama okuyup sukretmek ve kiymetini bilmek icin paylasmak istedim.

Goz kalitesinde bir fotograf makinesi yapilabilse cektigi en kotu fotografin bilgisayardaki kapladigi alan 1.353 gb.

Kulaktaki kemiklerin duyarliliginda bir bomba yapilabilse ustune toz konsa devreye girip patliyor.

Kemiklerimizin dayanikliliginda ve esnekliginde bir madde bulup insaat yapabilsek hicbir depremde yikilmayacak.

Dil kasimiz kadar guclu bir makina yaparsak bu makina agirliginin 350 katini kaldirip tasiyabiliyor.

Eklemlerimizdeki siviyi motor yagi olarak kullanabilsek en kaliteli motor yagindan %700 daha az surtunmeli

Dis minesi yapisinda 10 cm lik bir levhayi zarar verebilmek icin c4 patlayici gerekiyor

İnsan sinir hucrelerindeki elektriksel hiz internet hizina gore 1 gb lik bilgiyi on saniyede aktarabiliyor.

Klimalara akcigerimizi yerlestirebilsek hicbir bakteri o klimanin oldugu odada yasayamiyor

Sagligimizin kiymetini bilelim cevirmeye devam :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Scudo
Yokuşçulardaki inat öss sınavına olanlarda olsaymış memleket yüksek mühendisten geçilmeyecekmiş :)

Konuyu fotoğraflarla destekleyelim :D

http://www3.pictures.zimbio.com/pc/Alessandra+Ambrosio+Alessandra+Ambrosio+Shows+BjQ83rpQGHul.jpg

Keske hic desteklemeseydin be Gokhan :) kadin vucudunun bu tip islerde kullanilmasina karsiyiz :) olayin ozune davet ediyorum :)

Eklemeden duramayacagim :) ayrica o resimdeki insan degil :)

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Dil kasının gücü ile ilgili kimileri ''madem en vücuttaki en güçlü kas, o halde diline ip bağlayıp 20 kg ağırlığı kaldır'' tarzında garip bir cümle kurabiliyorlar. Dil 20 kg ağırlığı kaldırmayabilir. Fakat boyutuna göre en güçlü kaslara sahiptir.

Kol yardımıyla 30 kg ağırlık kaldırılabilir. Fakat aynı boyutta bir dile sahip olunsaydı 30 kg'nin çok daha fazlası rahatça kaldırılabilirdi.

Ronnie Coleman abimiz in kol çalıştığı dambıl 90 kg(tek bir tanesi) Bacak çalışmasını da 1 ton ile yapıyor(2 bacağı ile tabi...) :alkis: :D

@Emre Yönlüer

Hocam o dumbell 90 lbs yani 45 kg civaridir. Bacak calismasi dediginde de muhtemelen 800 pound ile squad yaptigi videoyu yu diyorsunuz.

GT-I5510 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

@Arda_7
90 değil 200lbs yazıyor [emoji41]

http://i.ytimg.com/vi/Ons7M4hJA_w/maxresdefault.jpg
http://killerneo.free.fr/bl2.jpg

@Emre Yönlüer

Hocam yaklaşık 4 senedir .Bodyle ilgileniyorum.Ronnie coleman insan azmanı abimizin videolarını çoğu kez izledim . Bahsettiğin video bu sanırım. (link) O kadar senedir.90 kg ile dumbell larla kol çalışanına rastlamadım .Sizin dediğin 200 lbs yani 95 kg civarıyla videodada görüldüğü üzere bench dumbell press çalışıyor yani kol değil göğüs bölgesini çalıştırıyor. . :D

Sadece insanlar değil, Dünya ve üzerindeki bütün yaşam muhteşem.

@Arda_7

Katılırım. 90 kilo ile kol çalışmak imkansızdır.

Ben 110'la çalışıyorum..
Strava kaydı da var..

(Şaka la.. En çok 25'e çıkabilmiştim zamanında)

Bende spor salonunda Bİceps ve Triceps çalışırken yanıma bir tane insan azmanı geldi. İkimizde yan yana ve aynaya bakarak çalışıyorduk. Ben 11 kg ile çalışır iken bu vatandaş 50 şer kilo ile bu işe bağıra bağıra yapınca bir an elimdeki ağırlıklar bana sanki oyuncakmış gibi gelmişti. O gün karar verdim body i bırakmaya.. :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Arkadaslar konuyu ne diye actim geldigi duruma bak :) eger kol kaslari dil kadar kuvvetli olsaydi 350 kat demis yarim kilo desek hepiniz 175 kilo kaldirirdiniz diyip bu agirlik olayina nokta koyayim bari :)

şu azman dedikleriniz protein tozu denilen şeylerdenmi kullanıyor normal şekilde inanmam böyle birşeyin olacağına biri açıklarsa sevinirim :)
konunun seyri değişecekse yorum silinebilir bu arada.

@Ferhat Köse

Az önce bir arkadaş "kolumuz kadar dilimiz olsaydı" dedi, orada gittim ben.
Düşünmesi bile kötü...

Tabi bu durum şekerle beslenmeyen vücutlar için deyip çekiliyorum. :)

@Ali Uzel

Ali bey yoksa murat colakoglu bey mi diyeyim yoksa diger hesap isminiz ile mi sesleneyim ne olur benim konuma sekeri katmayin yeterince baska konularin icine edildi zaten.

Geri