Scudo Sports

Muğla

@Fatih Buzgan

Teşekkür ederim cevabınız için. Bizim polislere böyle bir cevap verirseniz herhalde ömür boyu bisiklet kullanmama cezası alırsınız.:)
Kaskımı takıyorum herzaman fakat, kaskta ayna olduğunu bilmiyordum, ben bisikletime ayna koydurmayı düşünüyordum acaba sizin öneriniz daha mı doğru...? Sevgiler...

Scudo
@Ender Alıcıoğlu

Ender Bey bisikletinizin arkasındaki römorg çok güzel acaba nerden temin edebilirim. Ben bisikletimi Antalya'dan "Bike Hous"dan aldım, Gökhan Çiğdem'den. acaba orda varmıdır, tanıyormusunuz?

@Nilgün Eran

Avatarındaki resimindekiyse o romörk değil Tandem.Yani çok kişili bisiklet

@Nilgün Eran

Merhaba Nilgün hanım.

Hiç bir yaş başlamak için geç değildir. Sizleri kutluyorum. Bende seneler önce eşimin tandem bisiklet siparişi vermesi ile, yeniden bisiklete binmeye başlamıştım. Şu an içinde, iyi ki eşim, bizleri bisiklete yeniden başlatmış diyorum. :)

@Nilgün Eran

Nilgün hanım , bu römörkü forumdan iki değişik arkadaşımız yapıyor. Tabi benim hatırlayabildiğim bunlar, aman başka yapan var idiyse, alınmasın sakın unutmuş olabilirim.

Gökhan Çiğdemde arkadaşım ama onda yok bu römörkten.

Ben aldığım arkadaşımın linkini burdan size vereyim Oktay arkadaşımızın yaptığı römörk olan tırtıla ulaşırsınız.

14. mesajda ozgurtex nikli arkadaşımızın yaptığı karınca römörke de ulaşabilirsiniz.

Oktay arkadaşımıza ulaşmak isterseniz ben size yardımcı olmaya çalışabilirim.

Tabi Karınca römörk içinde, mutlaka Enes arkadaşımıza ulaşıp, size yardımcı olmaya çalışırım.

Aşağıda da benim tandemim ve römörküm olan tırtılım.

Saygı ve selamlarımla.

(link)

(link)

Nilgün Hanım içim açıldı mesajlarınızla hiç bir şey için geç değil çok güzel bir şey yapmışsınız bisiklet insanın hayatını güzelleştiriyor kattığı sağlık tartışılmaz hayırlı olsun diyorum pedala ve yazmaya devam :))

Merhaba Nilgun Hanim,
Beni yazdiklariniz cok sevindirdi, ne guzel bizim yaslarimizda da insanlarin hele bayanlarin bisiklet alip uzun yollara cikmayi duzunmesi. Ben 6 yil once basladim uzun yol bisikletciligine su an 56 yasindayim ve 1000 lerce km yaptim.Yurtdisi da dahil.Dogu Anadolu ,butun Ege kiyilari kuzeyden guneye.Insallah sizede nasip olur bu guzel turlar.Hafta sonlari da cevremizde ki her yone geziler yapiyoruz bu geziler en az 75 km civarinda oluyor ve bizim yasimizdaki cok kisi katiliyor.Size kazasiz bol pedalli gunler diliyorum.

@Nilgün Eran

Selam.
Yeni bisikletinizi güle güle kullanın, hayırlı olsun.
Bisikletiniz Beach cruiser diye bilinen, daha çok hobi v.b amaçlı kullanılan bir bisiklet. Şehir içinde sorun çıkaracağını zannetmiyorum fakat şehir dışına çıkacaksanız, belirttiğiniz yakın çevrelere gidecekseniz bu bisiklet sanırım pek uygun değil. Daha ince lastikli ve vitesli bir bisiklet, city bike - tur bisikleti kullanmanız daha uygun olacaktır.
Hoşçakalın.

Örnek;
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=42028

• Beğen
Tepkiler: Timukan Karaca
ne mutlu bu güzel sporu yapanlara.ben geçen yıl ani bir kararla atala diskoviri aldım aşık oldum olamaz urla balçova izmir bornova turlarım sıklaştı.çpk mutlu oldum .50 yaşında yeni emekli bi veterinerim.Eeeeeeeee 26.10.2009 dada carraro azitmus 708 im oldu güvenli güçlü süratli bir bisiklet güven veriyor binicisine.şimdilerde planım bayram sonrası yakın şehirlere seyahat etmek.keşke genç yaşlarımda bisikletle tanışsaydım diyorum gençlere.olsun emekli oldum diye kahve köşelerinde olamam.ama turum esnasında sıcak bir çay yada kahve fena olmaz demi.anlamlı dosluk turları gibi organize turlara katılmayı arzu ediyorum .çok yeniyim bu güzel anlamı tatlandıracak guruba katılmayı arzu ederim.tabiki yarışacak yaşta değilim.ama istikrarlı uzun turlara katılabileceğim inancındayım.bunu ustalarımız taktir eder tabi saygılarımla.Cumhuriyet bayramını anıtkabirde kutluyacak bi tura ,çanakkale zaferini gününde abidede olacak bir tura anlamlı karşılama mesaşların oluşacağı turlara talibim.neden olmasın tabiki bir uzman önderliğinde.egeli bisiklet ve doğa saygılılara selam.

• Beğen
Tepkiler: Timukan Karaca
Nilgun Hanim,
Nail arkadasimizin dediklerine katiliyorum. Aldiginiz bisiklet daha cok sehir ici kullanimlar icin ama uzun yola cikacagim dediginiz zaman hele baska guruplarla birlikte cok zorlanirsiniz. Sizin boyunuza uygun alimunyum kadro , iyi bir vites sistemi ve ince lastik 26 veya 28 jant amortisorlu masa ( Turkiye yollarinda cok gerekli) bisiklet uygundur. Benden cok yetkili kisiler var bu forumda ama 6 yildir kullanici olarak deneylerimden cikardigim sonuc boyle bir bisikletin yeterli oldugu. Bol pedalli gunler.

Biraz geç oldu ama genede yazayım.Bu yollları defalarca kez geçtim.Bozburun tarafında oturuyorum.Hisarönünden içeri girip 1-2 gün içinde tadını çıkara çıkara Bozburun yarım adasını gezebilirsin.Özellikle Selimiye muhteşem bir köy.Yeşilbelde yolu çok güzeldir.Sakin,kimse olmaz.Karacasöğüte tepeyi çıktıktan sonra toprak yoldan devam edebilirsin.Datça tarafında ise İnbükü çok güzel bir koydur,gece kalmaya gündüzde gölgelikte durmaya çok uygundur.Ayrıca Aktur içindede kalabilirsin geçtiğin mevsime göre..Datçaya vardıktan sonra ise Palamutbükü tarafına doğru gidersen yol üstünde çok güzel küçük koylar bulursun.Günlerini alır gezmek..

Sevgili arkadaşlar,
Hepimizin çok sevdiğine inandığım rahmetli Barış abimizin 1 Şubatta öüm yıl dönümü.Bunun için şehiriçi tur planlıyorum.Her grup kendi ilinde böyle bir etkinlik yaparsa ülke çapında olur.Ben büyük ihtimalle o sırada İzmir de olacağım.Güzelyalıdan Karşıyaka ya bir tur uygun olur.Aslında birer tane de tişört bastırsak çok hoş olur.Karşıykada ayarlanacak bir mekanda Barış Manço şarkıları eşliğinde(ilk şarkı Dönence olmak şartıyla) minik bir eğlence ve sohbet ortamı yaratabiliriz..

Önerilerinizi bekliyorum..

Bu arada ölümünün 10.yılı olduğunuda unutmayalım.Bununla bağdaştırabiliriz bazı etkinlikleri

• Beğen
Tepkiler: bicylerace
Datça'ya gezmek için gittiğim bir yaz günü, Don Kişot Apart'ın sahibi Fikret Bey ile tanışmıştım. Kendisi de bir bisiklet sevdalısı olan arkadaşımıza mutlaka uğrayın derim. Sıcak ve içten bir sohbet sizi bekliyor olacak.

planladığınız rota cok guzel ve keyıflı bır rota ancak ılkkezz uzun yol yapacaklar ıcın bıraz zorlayıcı olacaktır. oldukca inatcı rampalar ve sert yonu belırsız ruzgarlar hem egeye hem akdenıze kıyısı oldugundan oturu turunuza baslamadan once sık sık rampa antremanları yapmanız buyuk kolaylık saglıycaktır turunuzda size şimdiden kazasız ve keyifli bir tur olmasını temenni ederim.

tabi yolda basınıza gelebilecek aksilikleri dusunerek bir malzeme listeside yapmayı unutmayın.

ama datçayı öylece geçip gitmeyi önermiyorum ben o eşsiz büklerine mutlaka uğramalısınız genelde çoğunluk için datça balıkaşıranla sınırlıdır ama asıl datça merkezden sonrası cennettir. her zaman derim yeryüzünde ki cennet datça :)

İnbükü,Balıkaşıran,Hayıtbükü,Mesudiye,Palamutbükü,Knidos..Gez gez bitmez

Arkadaşlar merhaba. Şu meşhur likya yolunu bisiklet ile geçmek isteyen ilgili arkadaşlar aranıyor. Özellikle tecrübeli arkadaşlar da katılırsa daha rahat bir gezi olur. Kendilerinin tecrübelerinden yararlanırız. Ağustos ayı içerisinde bu geziyi planlıyoruz. Katılım ne kadar fazla olursa o kadar güvenli ve eğlenceli olur. Çok güzel bir macera olacak. Selamlar.

slm tecrübeli değilim ama tura katılabilirim. ağustosta ısparta antalya fethiye turu planlıyorum ama likya yoluna değişebilirim çünkü evdekiler tek başıma gitmeme sorun çıkarabilme ihtimalleri yüksek...

• Beğen
Tepkiler: Volkan Aydoğdu
böyle bir konuya 1 tane bile yorum atılmaması..... unutmayacağız barış abi unutmayacağız sen UYU (!)

Barış MANÇO için yapmak istediğiniz tur düşüncesi için teşekkürler. Umarım 10. yıl bitmeden amacınıza ulaşırsınız.

Geri