Scudo Sports

Muğla

vespa durmazmı :) sapa sağlam.
Flash ufak bir kazada pert oldu
TR ye gelince atlayın gelin Bodrum a.

Senin Şahin Ş duruyor mu ? :D

@Ozzgurr

Scudo
muğla bölgesinde yapılan aktivitelere iştiriak etmek isterim. az önce yahoogroup tan bisikletmugla ya üye oldum.
buluşma ve organizasyonlar sanırsam bu grup üzerinden mail yoluyla haberdar ediliyor.

bir bisiklet sever daha var. fakat hem sever hem korkar oldu artık:) geçen sene yokuşbaşından inerken bir magandadan dolayı kolumu kırmıştım 2 ay alçı 4 ay geçmesini bekle. bodrumda ana yollarda çok dikkatli sürün benden sonrada bir başka kazada başkabir bisiklet sever arkadasımız yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Herkese Selamlar.

Ben de Yalıkavak Gökçebelde oturuyorum.Foruma 1 hafta -10 gün falan önce üye oldum ama bu güne kadar mesaj yazmamıştım.
Söz kazadan açılınca ben de birkaç şey yazmak istedim.Daha dün Aşağı Gökçebelde bir motor tarafından biçiliyordum.Bu mevsim oralar bomboş koca yolda(aslında pek de koca değil ama)Bir ben varım iki teker.Adam nerdeyse üstüme çıkacaktı.
Yani sadece ana yollarda değil ara yollarda da dikkat etmek gerekiyor.Aslında kasksız çıkmamak gerekiyor bence

emin bey merhaba
bizde işimiz gereği bodrum merkezde gün boyu scooter tepesinde oluyoruz.
4 tekerli araçların sırf bisikletlilere garezi olmuyor maalesef :)
kask dediğiniz gibi şakaya gelmez bir durum. kazaların %75 i "zaten kısa mesafeye gidiyorum, kaska gerek yok" diyenlerin başına geliyor.

@Emin Zeki Tok

merhaba arkadaşlar. istanbulda yaşıyorum ama ağustosta askere gitmem sebebiyle o zamana kadar bodrumdayım. istanbulda haftada en az haftada 5 gün bisiklete binen birisiyimdir. turlarımı bodrumdada devam ettirmek istiyorum. bodrumda bu spora gönül veren arkadaşlar irtibata geçerse turlarımız daha eğlenceli olur. şimdiden iyi eğlenceler. bu arada bodrumda beni görürseniz bisiklet üstünde çekinmeden durdurup bana katılabilirsiniz. bisikletim bembeyaz Marin dir. bodrumda başka oldugunu sanmıyorum :):)

slm arkadaslar; ben bisikleti yeni aldim.biraz antreman yaparak kendimi gelistireyim de yazin sonuna dogru beraber turlayalim...

merhaba serap
salcano n hayırlı uğurlu olsun :)
yaz sonuna kadar form tut. gerçi bu sıcaklarda pedallamakta zor oluyor.
(link) adresinden grubumuza katılırsan Bodrum-Mugla çevresindeki ortak yaptığımız turlardan haberdar olabilirsin.
teşekkürler...

Merhaba arkadaşlar,
Bu forumu 2 hafta kadar misafir olarak ziyaret ettikten sonra şimdi üye oldum.
Gerçekten çok faydalı güzel paylaşımlar var.

Özellikle Datça yarımadası ile ilgili tur bilgisi aradım fakat bulamadım.
Biz 5 arkadaş olarak eylül ayında Datça'dan Karacasöğüt'e bisiklet ile bir veya iki günlük bir tur yapmak istiyoruz.

Datça - Hisarönü arasını D400 karayolundan gittikten sonra, 11 km daha devam edip, anayoldan çıkarak kuzeye Yeşilbelde bölgesi istikametini takip ederek Karacasöğüt'e ulaşmak istiyoruz.

Bu forumu paylaşanların çoğu anlayabildiğim kadarı ile tecrübeli bisikletçiler.

Bizim durumumuz biraz zayıf kalıyor maalesef. Ancak hafta sonları sahilde MTB kullanmaktan fazla antrenmanımız yok. Yaşımız da 45 civarı olunca insan biraz tereddüt etmiyor değil. Bisikletlerimiz zaten yol bisiklet değil ve ağırlıkları 15 kg üzeri.

Bu rota hakkında bilgisi olan var mı?, ne tavsiye edersiniz, D400 karayolu pek geniş sayılmaz, riskleri nedir ?

geçen yaz marmaris-datça arasını bahsettiğiniz yol üzerinden gitmiştim. yol iki şerit ve çok fazla trafik yok. yalnız sağlam yokuşlar var ve mesafe 70 km. ayrıca yanınıza mutlaka yedek iç lastik vb. uzun yol malzemelerini almayı unutmamanızı ve sıcak havadan dolayı sabah mümkün oldukça erken yola çıkmanızı tavsiye ederim .

• Beğen
Tepkiler: burhan ilter
Merhaba,
Her ne kadar Eylül ayı da olsa yine sıcak etkisini gösterecektir. Mümkün olduğunca erken yola çıkmanızda fayda var.

Datça-Aktur arası (yaklaşık 30 Km) yokuşsuz düz bir yol sizi bekliyor. Aktur-Kurucabük'den sonra eşsiz manzaralar eşliğinde yokuşlar başlayacak.Tabi inişleri de bir o kadar zevkli.

Aktur-Bördübet ayrımı arası:
http://onfinite.com/libraries/1511575/8d8.jpg

Ben olsam Karacasöğüt'e Yeşilbelde üzerinden değil de Bencik-Bördübet yol ayrımından orman yolundan gitmayi tercih ederdim.
Toplam mesafe 80-90 Km. civarı olacağı için bu orman yolundaki muhteşem koylarda kamp konaklamalı bir program yapabilirsiniz.

@burhan ilter

Selamlar Burhan bey
Datça-Marmaris arasını üç kez geçtim bisikletle bu güne değin. İlki İzmir-Antalya turu sırasında ve yol henüz yapılmamıştı daha.Eski yol zorluydu.
2007 ve 2008'de de Gökove Pedallarımın Altında isimli organizasyonla ( Gökova turu) yine aynı yolu iki yıl üstüste geçtim. Eskiye oranla çok güzel bir yol ve biraz antremanla hiç bir sorun olmayacak bir yol.
Zaten datça-Aktur arası yaklaşık 30 km. düz bir yol. Bisikletinizin yol bisikleti olması gerekmez. Mtb'yle geçtim bende üstelik kamp yüküyle birlikte.
İzmir-Antalya turunda Eylüldü aylardan Çubucak'a doğru çok zevkli bir inişte saatte 75 km.hızla inerken arıların içine girdim ve bir kaç yerden soktu arılar. Yani Eylülde arılara dikkat. Bunun dışında çok keyifli bir yol.Yeni bir yol olduğu için emniyet şeritleri de mevcut. Zaten çok yoğun bir trafiği de yok. Kesinlikle bisiklet için çok uygun. Hisarönünden sonra konaklayacağınız çok güzel koylar da var rota üzerinde. Önerim sabah olabildiğince güneşle birlikte yola düşmeniz ve tam öğle saatlerinde bir kaç saat mola vermeniz.Ayrıca 45 yaş çok güzel bir yaş. Tasalanmayın.Size iyi turlar diliyorum.

@burhan ilter

Sevgılı kardesım 8-11 ekımde gokova bısıklet turu var ben canakkleden gelecegım.Size orası yakın 8 ekım sabahı akyakada bulusalım.

Amatör bir bisikletciyim, bisikletimi yeni aldım modeli, "Nirve Lahaina" biliyorsunuzdur umarım. Ben Fethiye'de yaşıyorum, acaba bisikletimle yakın çevreye gezinti yapabilirmiyim? Mesela Fethiye-Göcek ya da Fethiye-Köyceğiz gibi. Yani öğrenmek istediğim, ana yolda bisikletle gitmek serbest mi, yoksa ehliyet gerekli mi? Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Timukan Karaca
@Nilgün Eran

Merhaba

Ben sorunuza şu anda yürürlükte olan kanun maddesini aşağıda yazarak cevp vereyim.
Bu maddelere göre karayollarında bisikleti sürmek için ehliyet gerekmediği yazıyor. Sadece otoyollara bisikletin girmesi yasaktır.

2918 sayılı TCK KARAYOLLARI Trafik kanununda Bisiklet için ;

Madde 3 c) Bisiklet motorsuz bir Taşıttır.
Madde 37 Sürücü için Ehliyet ve Taşıt için Plaka gerekmez.
Madde 46 Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.
Madde 66 Bisiklet yolu olan yerlerde karayolunda sürülemez.
Madde 66 a) bendi Karayolunda ikiden fazla bisiklet yanyana sürülmez.
Madde 66 b) İşaret verme dışında, çift elle sürülmesi ve genel kurallara uyulması zorunludur.
Madde 66 c) Yük ve eşya taşınamaz. *
Madde 37 Bisikleti karayolunda sürmek için 11 yaşını bitirmiş olmak yeterlidir.

Size iyi gezmeler ve forumlar dilerim.:

Kesinlike anayola çıkmaktan çekinmeyin.Bu en doğal hakkınız.
Ehliyet için size hiçkimse soru sormayacaktır.Soran bir polis olursa ona trafik eğitimini yeniden almasını önerin.
Sadece kaskınızı takın, kaskınıza ayna taktırın ki arkanızdan gelen araçları size yaklaşmadan önce görün, kurallara uyun, yeterlidir.
Şehirlerarası yollarda bugüne kadar 1000lerce km katettim, 6 defa İstanbul-İzmir yolunu geçtim, başıma hiçbir trafik kazası gelmedi.

@Ender Alıcıoğlu

Cevabınız için çok teşekkür ederim, beni çok aydınlattı, çünki amatörüm ve bisikletle ilgili herşeyi öğrenmem gerek. Eşinizle bisikletinize bayıldım, bizde eşim bisiklet alırsa birlikte uzun yol katetmeyi düşünüyoruz. Bu işe yeni başladım ama yaşım 56, eşimse 62 fakat, hiçbir şey için geç değildir diyoruz ve de yola devam etmeyi düşünüyoruz. Sevgiler...

Geri