Scudo Sports

Muc-off ürünlerini denediniz mi?

Evet kar amaçlı şişelere doldurup satacağım Chain-L in yaptığı gibi. 2005 yılından beri araştırıyorum kararma yapmayan zincir yağı ve uzun süreler yağlama sağlayan hem kuru hem ıslak ortam toz kir çekmeyen yağ
Buldunuz mu peki? :)

Scudo
dry lube kullanıyorum temizliği inanılmaz kolay her baklaya bir damla gelicek şekilde yağlıyorum fakat 200kmde kupkuru oluyor bu normalmi haftada bir zincir temizleyip yağlamaktan bıktım..

@M.Bulat Aynı ürünü uzun bir süredir kullanıyorum, dediğiniz gibi kolay temizlenen bir yağ.Hatta 2 saat önce zinciri ve çekiş sistemini temizledim.Fakat daha yağlamadım, bakla ve pim araları nemli kalıyor.Hemen yağladığım zaman da pek sağlıklı olmuyor.Birkaç saat sonra yağlarım.Yağlama konusunda da söylediğiniz gibi baklalara birer damla yetiyor.Sadece zincirin iç tarafını yağlamak ta fayda var.Yalnız bu yağ viskozitesi düşük olduğu için damla şeklinde değil de dikkat etmezsen bayağı akıyor.Bu sefer kutudan şırıngayla çekip o şekilde yağlamayı düşünüyorum.

2600 TL ye varil yağ aldım. 350 liraya da bir teneke yağ aldım. Bunları ayrı bir varil içerisinde karışımı yaptım. Şuan formül tuttu ve Paketleme aşamasındayım isim bulamıyorum marka emin olun piyasadaki muc off ürünlerinden daha uygun ve daha fazla km şuan 2000 km yi geçti aşırı tozlu ve ıslak ortamda kullanılıyor deneme amaçlı birkaç yere hediye gönderdim

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
2600 TL ye varil yağ aldım. 350 liraya da bir teneke yağ aldım. Bunları ayrı bir varil içerisinde karışımı yaptım. Şuan formül tuttu ve Paketleme aşamasındayım isim bulamıyorum marka emin olun piyasadaki muc off ürünlerinden daha uygun ve daha fazla km şuan 2000 km yi geçti aşırı tozlu ve ıslak ortamda kullanılıyor deneme amaçlı birkaç yere hediye gönderdim
Hımm. Merakla bekliyorum buradan paylaşım yaparsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

Ülkemizin durumu cidden vahim. Bisikletin zinciri için gerekli yağı bile hem yurtdışından alıyoruz, hem de bir dünya para ödüyoruz.

tester isteriz :D

ben wiggle dan lastik alırken aman nolcak diyerek 2 poundluk yağ aldım aşırı memnunum.

Bisiklet temizliğinde iyi ürün olduğunu söylüyorlar, alıp deneyeceğim. Asperox sarı güç temizlik te kullanılır mı acaba...???
Karbon bisiklet temizliğinde kullandığınız ürün tavsiyesi varsa alabilirim.

• Hahaha
Tepkiler: Yoldakiseruven
Bisiklet temizliğinde iyi ürün olduğunu söylüyolar, alıp deneyeceğim. asperox sarı güç temizlik te kullanılır mı acaba...
Karbon bisiklet temizliğinde kullandığınız ürün tavsiyesi varsa alablirim.
Bulaşık deterjanı. Asperox gibi kimyasallara bulaşma sakin. Sabunlu su yeterli

Asperox sarı güç temizlik te kullanılır mı acaba...???
Bir konuda boyanın rengini ağarttığı söylenmişti. Belki zinciri yağdan arındırmak için kullanılabilir. Uzun vadede bir zararı olur mu bilemiyorum tabii.

Bir konuda boyanın rengini ağarttığı söylenmişti. Belki zinciri yağdan arındırmak için kullanılabilir. Uzun vadede bir zararı olur mu bilemiyorum tabii.
Ben asperox kullanıyorum. Bir zararını görmedim. sonuç olarak bunu üzun süre üzerinde tutmuyorum.

Kullandığım Muck Off yağ ise bu. Son derece memnunum.

(link)

Parca parca cesitli urunlerini alip memnun kaldiktan sonra "bi daha mi gelicez dunyaya" diyerek ultimate kit'ini ve zincir temizleme cihazini aldim. Gayet memnunum. Tek kotu yani bisiklet temizleme sivisi cabuk bitiyor ( temizlik basina yarim litre gidiyordur ), bisikleti her temizleyisimde degil bisiklet ciddi kirliyse kullaniyorum. Siviyi konsantre halde satiyorlar ama indirim yoksa o da pahali malesef ( litresi 5€'ya falan denk geliyor sanirim )
Ozellikle ozellikle fircalari begendim. 4 tane firca cikiyor kutudan govde, jantlar, arka disli ve kucuk parcalar icin.
Zincir temizleme sivisini onceden kullaniyordum, gayet basarili. Zincir yagi olarak da mecburen islak havalar icin olanini kullaniyorum nerdeyse sene boyunca o da gayet basarili.

muc_off.jpg

Muc OFF dry lube 'dan önce rulman gresi , XCP profesyonel zincir yağını kullandım . Muc off ve diğerleri olarak zincir yağlarını ayırdım . Daha ilk uygulamamda şıkırdama sesini (xcp ile de yağlamıştım ama çözememiştim ses devam ediyordu) kesti . Hissiyat daha pürüzsüz ses yok .

Hatta arka aktarıcı kendi kafasına göre vites atar gibi yapardı. Bakıyorum ayarı gayet düzgün sorun yok . Zincire muc off yağı uygularken fark ettim . Bir bakla yağsız kalınca küçük tekerlerden asıltma yapıyormuş . Yağlayınca düzeldi tabi ki .

Tavsiye edilir. 50 ml dry lube 60 lira çok pahalı değil . XCP 10 ml 13 lira idi.

Neye göre?
Kime göre?
Hiç kullandın mı?
bana ücreti fazla geldiği için kullanmadım zincir kaset temizliği için mazot veya gaz yağı fazlasıyla yetiyor bisikleti yıkar iken de ılık suya biraz bulaşık sabunu döküp temizliyorum bence gayet yeterli bu bana göre olan kısmıydı insanlar bütçesine göre hareket eder ben fiyatını gereksiz buluyorum yoksa ürün güzeldir elbet
Yok bence 10 numara yağ
ben genel olarak temizleme ürünlerine yönelik yazdım ama bir aralar chain l diye bir marka vardı 2 sene oldu hala bitiremedim bal kıvamına biraz yakın her baklaya 1 damla gelecek şekilde yağlama yapılıyor gayet başarılı kir tutmayan bir yağ

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri