Scudo Sports

MTB'ye 39/53 aynakol?

hashus1099

Deprem Dede
Tepki
1.396
İsim
hashus1099
Bisiklet
Canyon
dün sram'ın 39/53'lük bir aynakolunu beğendim. 26" mtb'ye takabilir miyiz? şu an 44/33/22'lik var, özellikle düzlükte ve hafif inişlerde 44'ün yetmediği oluyor, zaten 22'yi kullandığım yok. 39/53 olayı kafama takıldı.

11/36 10'lu kaset var arkada. beğendiğim aynakol: :D
IMG_6466.JPG

not: bisiklet rr 8.3

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
Yapılabilir deniyor, ama pek önerilmiyor. Çoğu MTB kadrosu en fazla 44 aynakol takılacak şekilde kadro yapısına sahipmiş, kadroya sürtebilirmiş arkadaşın dediği gibi, ekstra pul eklenerek belki bu problem çözülebilirmiş.
Ayrıca ön aktarcıyı baya yukarı almanız gerekecek. Kadronuz buna müsait olacak mı?
Zincir de birkaç bakla isteyecektir denmiş,

önerilmiyor, ama azimle başarılabilir denmiş.
Burada bahsetmediğimiz, gözümüzden kaçan sorunlarla da karşılaşacağınızdan eminim ben

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Bacağınızın fotoğrafını çekip koyun ona göre yorum yapayım hocam. Bisiklete takılır bir şekilde...

Bir sekilde taktiniz diyelim ama MTB mantigina aykırı!
Eger arazide kullanacaksaniz o aynakol ile tirmanmaniz cok zor olacaktir. Ayrica capi nedeni ile engellere surtme riski artacak kolayca deforme olabilecektir.
MTB icin 46 aynakol veya max. 48 aynakol tavsiye edilir ki sehirde ulasimda vb kullanmiyoraniz 48'e de gerek yok.

Bende 48-36-26 kullaniyorum. Emin olun uzeri sizi zorlayacaktir.

Kaldi ki boyle bir aynakol takmak istiyorsaniz yol bisikleti kullanin. Sonucta cogu yol bisikletcisi dahi 53 aynakol yerine daha kucuk boylari tercih ettigine gore guc ve eklem sagligi acisindan bir bildikleri olmali degil mi?

yol bisikletlerinin orta göbek mili biraz daha uzun olabiliyor kadroya sürtme olasılığı azalıyor bu sayede

@hashus1099 Bende klasik bir yol var ama gel gelelim 54-48 gibi çok fantastik bir orana sahipdi arka ruble 28'idi yokuşlar tam bir işkence ama tabi düz yol'da roket ben onu isteyen birine verdim ondan'da güzel bir mtb aynakolu aldım 44 en büyük dişlisi 3'lüde olunca rampalar çok daha rahat oldu.mtbe'de nasıl olur bilmiyorum tabi yol aynakolu zevkler ve renkler elbet.

ben mtb ye 48 aynakol taktım . tavsiye etmem bisiklet mtb olmaktan çıkar ayrıca o kadar büyük aynakola gücünüz yetmeye bilir. mtb de bu kadar hızlı gitmek istiyorsanız şehir bisikleti veyya yol bisikleti alınız. bisikletin aynakolunu değiştirmek pek bi yarar sağlamaz . bir de bu kadar büyük aynakolla arazide sıkıntı olur . yere sürtme ihtimali vardır.

8kg ya yakın yol bisikletinde 39-53 aynakol oranları yüzünden tırmanırken kalp krizi geçiriyordum :krnz: son dişlisi 48 olan bir aynakol yeterli olacaktır. sizin 44 ile 53 arasında uçurum var. ben 48 li kullanıyorum 48-12 vites kombinasyonunda 70km görebildim. mtb de daha ne :krnz: en olmadı 34-50 kullanın.

Bende soranın 50 - 34 aykanolu var sorun yok..:)
selam, benimde kafamda boyle bir plan var, bisikletimde 42/34/24 kare milli aynakol mevcut, 24 luyu neredeyse hic kullanmiyorum, 50/34 yol aynakolunu benim bisikletime uydurabilir miyiz, yada 52/42/30 lu aynakol gordum, onu tavsiye eder misiniz acaba ? (ruble 11/34, 9 vites altus) tesekkur ederim

Mtb'ye yol aynakolu takmak, demli çayı üç şekerle içmeye benzer.... :)

Geri