Scudo Sports

MTB'den YOL pisletine geçen çok, neden tersi hiç yok?

Yol bisikletindeki o akma hissini bir defa aldıktan sonra full carbon mtb bile olsa büyük konuşmayayım da :D binmem :D 15 kg çelik yol bisikleti bile o hissi veriyor. 10 kg dağ bisikleti adamı yoruyor. Ondan mütevellit :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
önce bi mtb sürelim hele 3-5 sene ondan sonra yol bisikleti alırız olmazsa

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Insanlar genelde cocukken kullandiklari bisikletleri hatirlayip one gore seçim yapiyor. O zamnalarda da mtb vardi, yo bisikleti satilmazdi. Yol bisiketi degil yariş bisikletiydi onlar, yarıççı aabiler kullanirdi.

Dolayisiyla insanlar bisiklete donerken mtb dusunuyor. Bozuk yollarda rahat ederim diyor, yol bisikletine guvenemiyor.

Sonra surdukce bilinclendikce bazilari Aslinda baska tur bisiklerlerin daha uygun olacağını anliyor, kimisi de dogru bisikleti aldigini anliyor, olay bu.

@mariokaldato
Böyle düşünmemiştim hiç :) Aslında tam olarak doğru değil. İkinci el ilanlarda satılık yol bisikletlerinde "29 jant mtb ile takas mümkün" gibi yazıları çok fazla görüyoruz. Yol bisikletine alışamayıp dağ bisikletine de dönen çok kişi var. Bu hatanın kıyısından dönmüştüm zamanında :D Yol bisikletleri bana hiç uygun değil. Ben ikisinin ortasına gönül verdim ve oturdu artık, fantezi aramıyorum. Hemen hemen her yolda da kullanabiliyorum, ikisinin ortası işte :) Tur bisikleti çirkin yorumlarına da katılmıyorum. Bknz. imzamda bisikletim var :)

@PeDaLLı-YoRuM
Tur bisikleti forevır :D

@Deniz Tezcan
evet ama oran çok düşük deniz kardeş . yoğunluk mtb den yola geçenlerden oluşuyor

• Beğen
Tepkiler: Deniz A
@Deniz Tezcan

Hocam, sizin bisiklet bir istisna benim için. Mutlaka güzelleri vardır sizinki gibi.

Şimdi yol, mtb, hibrit resimleri fotolarını göz önüne getirin. Başlangıç, orta, ileri seviye.
Bilsem bulup yapıştırırım buraya da anlamıyorum donanımdan falan. :)

Zevk meselesi ama elinizi vicdanınıza koyun. Bana hak vereceksiniz.
Erkekler güzellik konusunda genelde hemfikirdirler. :)

• Beğen
@bagikazi

Bir de ondan ziyade jenerasyon olarak da çoğumuz yalnızca Türkiye'de "dağ bisikleti" gördük çocukluğumuzdan beri. Hatta Bianchi'den başka bisiklet bile yoktu doğru düzgün. Bir MTB bir de Yol bisikletleri vardı tek tük. Onlara da "yarış bisikleti" derdik, lastikleri ince, çabuk patlar falan diye kimse almak istemezdi. Hem kadroları büyük olurdu, hem 26 değil 28-29jant falan... O yüzden profesyoneller haricinde kimse uzun süre bilemedi bu bisikletleri.

30 yaşımda kendi kendime ilk bisikletimi alırken de aynı hataya düştüm. Arkadaşta Trek Fx 7.2'yi görünce aklım başıma geldi :) Sonra da elimdeki Trek 3700'ü satıp Merida Speeder T2 aldım. Hep böyle oluyor galiba :)

Eh, dağ bayır sevenler, bu parkurlarda kullanma imkanı bulanlar da MTB'ye geçecek, bundan doğal bişey olmaz herhalde :)

ben de ikisinden vazgeçmiyorum, ikisinin de yeri ayrı. yıllar sonra bisiklete çift amortisörlü çelik bir bisikletle döndüm sonra city sport tarzı bir şey sonra da yol bisikletine geçtim. ama dağları da çok seviyordum o yüzden kıydım paraya bir de mtb aldım anasını satayım bidaha mı gelcez dünyaya :D

Şu elma ile armutun kaderi, olmadık tartışmalara mı sokulmaktır hep ?
Yer, zaman, amaç gibi etkenlerin belirlediği birçok bisiklet türü var.

Hadi örneklerle açıklayayım da, daha anlaşılır olsun.

1.Durum

Yer; dağ
Zaman; 4 mevsim
Amaç;

(link)

Yol örnekleri;

(link)

(link)

Sonuç;
(link)

Diğer bisiklet türleri için de benzer tablolar hazırlayabilirim.

Bisiklet seçimi tercih meselesidir. Ben dağlarda zaman geçirmeyi sevdiğimden, yoldan dağ bisikletine geçtim ama yol bisikletim de duruyor. Ucuz ama hızlı bir ulaşım aracı.

Zamanındaki bisan ihlasların "mountain cat" olması bir nesli zorunlu mtbci yaptı. Bu bir illetti ve topluma yön verdi. O bisan ihlaslar "road cat" olmalıydı. Her metebeci bir gün evreka diyecek!!!

Ben çelik yol bisikleti ile başladım. Bu bile bu kadar deli gidiyorsa karbon bisikleti düşünemiyorum. Mtbye bundan sonrada binmem diye düşünüyorum.

Aynen abi genelde mtb den yola geçiliyor ama emin ol o geçenleri yüzde yetmişi mtbden başlamıştır bu aşka :) bende ucundan döndüm yolun ama mtb ağır bastı doğayla içiçe olmaktan vazgeçemedim. Artık forever mtb[emoji2]

• Beğen
Hem yol bisikleti Hem mtb Kullanıcılar mevcut asfalt rota ise yol arazi,toprak orman rotası ise mtb 2 bisikleti olanlar çoğaldı.

Geri