Scudo Sports

mtb zincir ömrünün bittiği nereden anlaşılır

metal kan

Üye
Tepki
9
Selam arkadaşlar aynakol zincir kaçırıyordu değiştirdim acaba değiştirmişken zincir değişimi de yapmalı mı

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Tufan Yuzseven
Scudo
Zincir kalitesine göre de ömrü değişebilmekte.

Aynakol aşınmadan dolayı zincir atmaya başladıysa, tahminen zincir ömrü de dolmuş olabilir. Eski zincirle yeni aynakolu kullanırsanız aynakolu kısa sürede aşındıracaktır. Ama yeni zincir kullanırsanız ruble de sorun çıkarabilir. Eğer dişler eski zincirle beraber aşındıysa, yeni zincirde atlama yapabilir. Dolayısıyla bu üç mekanizmanın beraber değişmesi gerekiyor çok aşınmış durumlarda. Yada değiştirmeden eskiyi kullanmak...

• Beğen
Tepkiler: metal kan
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=64074

bu linkte biraz aşağıda anlattım nası ölçebilirsiniz zincir değişmeli mi değişmemeli mi. Benden başka 2 kişi daha yazmıştı farklı yöntemler ile.

Serden Us un dediği doğru, yeni zincir alınca bu sefer arka dişlilerin atlama ihtimali var hepsinin değişmesi gerekiyor, tabi deneyin atlama yapmayabilir de, ama 1 2 senedir kullanıyorsanız büyük ihtimalle yapar.

atlama yapar, dediği gibi bilhassa atlama rublede olmuştu ondan sonra değiştirmiştim..ama 3 lü olarak mekanizmanın değişmesi en iyisidir. ama ruble ve zincir değiştirilerek de ucuza kapatılabilir..

@mcanb

Verdiğiniz linkte konunun cevabı yok.... Orda zincir uzunluğundan bahsedilmiş sadece.....

3. mesajda bakla uzunluğunu sormuştum o linkte. Bakla uzadığında zinciri değiştirmek gerekir.
4. mesajda da bunun cevabı verildi.
7. mesajdaki yöntem de baklanın uzamasıyla ilgili başka bir yöntem, yani zincir değiştirme zamanıyla. ;)

arkadaşlar konuyla ilgili makake buldum hazırlayan Gökay KONUK a teşekkürler

(link)

@turanza

Zincirlerin standartlarla belirlenmiş olan özelliği uzunluklarıdır. O yüzden ölçebileceğiniz tek veri uzunluk. Aşınmaların etkileri sadece zincir değil ruble veya aynakoldaki aşınmalar yüzünden de olabileceği için, ve tüm markaların kendi tasarımları olduğu için başka bir ölçüm yöntemi yok.

Kumpas alıp ince ince ölçebilirsiniz tabi ne kadar aşınmış onu anlamak için.

Geri