Scudo Sports

Mtb yi yukseltmeye veya aksesuar eklemeye nerden basliyayim.

fatih selim yakar

Daimi Üye
Tepki
54
Arkadaslar bisikletin donanimi soyle

26" MTB 27 VİTES
HYDROFORMED BUTTED ALÜMİNYUM
SUNTOUR XCM V3 RL GİDONDAN KİLİTLEMELİ
SHIMANO RD-M390 ACERA
SHIMANO ST-EF65 27 VİTES
SHIMANO FD-M390 ACERA
SHIMANO HG20-9 KASET DİŞLİ
KMC Z99
SUNTOUR XCR V3
SUNTOUR XCT-SQS
TEKTRO 837 ALÜMİNYUM V-FREN
SALCANO/ZOOM MTB-AL-152BT ALÜMİNYUM
SALCANO/ZOOM TDS-D345 3D FORGED ALÜMİNYUM
SALCANO LOGOLU, JEL TAKVİYELİ
SALCANO/ZOOM SP-238 ALÜMİNYUM
VP A68 ED SALCANO LOGOLU
SALCANO ALÜMİNYUM BİLEZİKLİ PVC ELCİK
SALCANO X-PROC 8X4 ÖZEL ÖRÜM
SHIMANO HB-RM40, FH-RM70 QR
CONTINENTAL RACE-KING 26x2,2
18"

Ufak tefek basliyim diyorum cunku asiri dag olmasada bisikleti toprak yolda zorlayacagim onerilerinizi bekliyorum.

Scudo
@Berksan

Evet oyle fakat daha ucuzdan baslamak istiyorum masa ihtiyacimi gorur jantlarda idare eder.

@fatihselim

üzerinde iş görmeyecek bir parça yok o açıdan bakacaksan.
öncelikle eklemeleri yapıp daha sonra değişimlere geçebilirsin bence...
kask, km saati, far, barend gibi ucuz ekipmanları tamamla eğer yoksa.

bir süre kullanınca hangi parçanın yetersiz geldiğini kendin hissedersin, hissetmezsen zaten değişime gerek yoktur.

Selam,

Öncelikle bisikletin bir fotografi olsa daha iyi yardimci olunur. Masa ve jant demis arkadasin birisi, sen yeterli demissin. Eger onlar yeterli geliyorsa diger parcalar hay hayda yeterli. Ayrica bu bir bütce isidir, bize nekadar bütcen var, söylersen ona göre sana parcalar önerebiliriz. Yükseltmeden önce kadronun ne oldugunu bilmek gerekir ki o kadroya yükseltme degermi degmezmi önce onu söyleyelim sana. Salcano oldugu belli ama hangi salcano. Salcanonun kadrolari var 5para harcamaya degmez, salcanonun kadrosu var en iyi parcalara laiktir.

Bence XT fren bacakları ve DEORE kol almaya bakın ;)

Mtb bisiklette değişimi en çok farkettiren yer maşadır. Daha sonra jant seti. Öncelikle sonradan pişman olmayacağın yerleri değiştirmeni öneririm. Eğer vites sistemin sorunsuz çalışıyorsa elleme. Bu sistemde vites parçası değiştirmen gereksiz kendini tatmin etmek olur. 9 lu siteme uygun Xt aktarıcı alırsın sonra 10 lu ister canın ilerde, 11 li çıktı. Ve senin için bu parçalar çok bir performans farkı sağlamaz. Hafiflik desen 100 gr anca farkeder bir parçada. Ancak maşayı havalı hafif birşey alırsan. 1.5kg ye kadar farkedebilir ağırlık. Yamulmuyorsam XCM ler 2800 gr felan. Tahmini olarak yazıyorum. 1600 gr civarlarında bir maşa alırsan . 1.2kg farkeder. Konforunun değişiminden hiç bahsetmiyorum. Sadece ağırlık bile o paraya değer. Jant setide aynı şekilde hafiflik sağlar. Ama jant setindeki asıl önemli nokta akışıdır. Jant setini göbeği rulmanlı bir model aldığında içerisindeki sürtünme azalacağından bisiklet seni daha az yoracaktır. Özellikle rulmanlı demiyorum. Bilyalı göbeklerinde sürtünmesi çok aza indirilmiş modelleri var. Biraz araştırıp alabilirsin. Tabi parça değiştirmek birazda gönül işidir. Ben genelde bir parçayı gördüğümde onu gerçekten istiyorsam alırım. Bisikletin her parçasını değiştirdim en çok maşa değişimi beni şaşırttı. XCMv3 den reba SL ye geçtim. Verdiğim parayı sonuna kadar haketti.

Geri