Scudo Sports

MTB Yarışlarına hazırlık ???

Merhaba bende 15 yaşında bir sporcuyum kendi antreman programından sana biraz örnek vereyim az çok burdan çık yola derim spora ilk günlerde hatta ilk aylarda uzun yol yap 80-90 km ben bunu 1 ay boyunca yaptım bazen 120 oldu.. Fazla hızlı gitmedim gününe göre değişdi bazen 25km tempo bazen 30 bazen daha fazla.. Ama her zaman serilik ve devamlılık önemliydi aynı hızı korumak diyelim.. Haftada 1 gün izin günün olması gerek buda pazartesi olsun ben öyle yapıyorum pazar yarış oluyor pazartesi gene antreman olmaz gerekli beslenmeyi alamazsan sorun çıkabilir burdada. Uzun yol antremanlarında kendini iyi hissetmeye başladıysan Intervall yap. Örnek: Salı: 3 Saat yavaş. Çarşamba 2 Saat Hızlı Perşembe 3saat hızlı Perşembe 3 saat İntervall Cuma Teknik. Gibi çeşitli antremanlar yap. Yaşın 15 benim gibi bu yüzden nabzını 205 gibi bi aralıkta tutmaya çalış Sadece Intervalde.. Diğer antreman çeşitlerinde örneğin uzun yol da 4-5 saatlik antremanlarda belki daha fazla Nabzının %65ini kullan... Spd antremanları yap startta başlangıcında önemli sonuçta..
Bel kasıda çok önemli uzun zaman bisiklete binince Belinde ağrılar oluşabilir. Spor salonuna gidemicek durumda isen günde evinde mekik şınav gibi basit kas hareketleri yap.
Furkanaydin@windowslive.com bu msnden faceye eklersen istanbulda oturuyosan arada antremanlara beraber çıkabiliriz.Yardımcı da olabilirim konu üzerinde günde saatlerce araştırma yapıyorum roportajlar dinliyorum dediğim şeyin yeteri olduğunu düşünüyorum eğer bir kulube girersende şunu unutmayalımki size antreman programı yazcak biri muhakkak sizi çok iyi tanımalı ve tek gereksiniminiz Su antremanda.. Ayrıca kramp konusundada en basit tedavi yiyecekde Muz dur :)

Scudo
Öncelikle bir nabız saati edin. Sonra forumda Cebrail Şeker in açtıgı bir konu var. Bazı antreman şekilleri için nabız degerleri var. O konuya göz at sana yardımcı olacaktır.

Geri