Scudo Sports

Mtb kadro çeşitleri

Tepki
3
Bisiklet
Carraro
forumda arama yaptım fakat herhangi bir kaynağa ulaşamadım.
mtb kadrolarının kimisi çok açılı, kimisi yol bisikletine yakın yataylıkta.
genelde arazide kullanmak için tek amortisörlü bir dağ bisikleti aramaktayım.
2. el olur 2-3 senelik olur hiç farketmez, özellikle tırmanış ve arazi odaklı olmalı, hobi kullanıcısı için olmalı, bir de 1000 tl civarı olursa süper olur.
27.5 mu 29 mu 26 mı hangi kadro tipi, aydınlatırsanız sevinirim.

Scudo
27,5 lastik vs bulmakta zorlanabilirsiniz 29 veya 26 bakın bence Btwin Rockrider 520 bi alternatif olabilir

gidon, seleborusu ve aynakolu bağlayan üçgen küçük olursa kıvraklığı iyi oluyor. yani inişleri hele hele orman içi slalom tarzı yapacaksanız ne demek istediğimi ilk yaptığınızda anlarsınız. eğer gidon bağlantısından seleye gelen boru arkaya doğru eğimli ve seleden arka teker göbeğine de hafif bir açıyla ulaşıyorsa, bu bisikletler keçi gibi inatçı bir tırmanma aleti olup çıkıyorlar. özetlemem gerekirse küçük bir kadro; yani 18 inçe uyumlu bir anatominiz varsa 16" bir kadro sizi mutlu edecektir. ya da size uygun kadrodan bir ufak kadro bu özelliklidir. bunu freestyle tarzı kuulanıyorlar ama
(link)

rahat edersiniz. drag bisikletlerde -bulgar malıdır- bu tip kadrolar bulunuyordu. delta bisiklet dağıtımcısıydı sonraları doğa biisklet sattı ama sanırım artık ülkemizde ikinci el bulabilirsiniz.

bu tip bir bisiklet kadrosu tavsiyemdir
(link)

26 " kadro kıvraklık isterseniz tavsiyem. ama azıcık rahat edeyim derseniz 27.5, daha ziyade slalom yapmam derseniz 29.

@Edip Dinçer
Edip Bey, mesajda galiba kendimi yanlış anlatmışım,
benim öğrenmek istediğim, bisiklet çeşitlerinin değişiklikleri değil. MTB kadrolar arasındaki açı farkları. Bahsettiğiniz linkte full süspansiyonlu veya tek süspansiyonlu gibi çeşitlere yer verilmiş sadece.
Benim merak erttiğim konu ise @thomisus lx adlı üyenin yorum yaptığı durum. yani kadro açıları ve diğer ekipmanlar.
@thomisus lx yol üzerinde zaten hobi amaçlı olarak yol bisikleti kullanıyorum. Amacım köy yollarından ziyade, çamur, patika, vadi gibi yerlerde bisikleti kontrol edebilmek ve mümkün olduğu kadar tırmanış yapabilmek. Örneğin bilenler bilir, kuşadası güzelçamlı milli parkında kanyon var. Orayı kiralık 26" dağ bisikletiyle tırmanmaya çalışıyorum fakat bisikletin kadro yapısından mı artık, hantallığından mı, belli bir yerden sonra özellikle taşlı zeminde ilerlemek mümkün olmuyor. Ben de bu ve benzeri yol şartlarında ilerlemeye daha az inat eden bir bisiklet arayışı içerisindeyim.
Yorumunuz için teşekkürler. Bulunduğum çıkarıma göre kadrosu açılı ve 27.5 bir bisiklet bana uygun görünüyor.

@Edip Dinçer Pardon, açıklamam biraz eksik olmuş
Tek süspansiyonlu bisiklet bakıyorum demem daha doğru olacaktır.

Geri