Scudo Sports

MTB Kadro boyu ve boyun ağrısı

Tepki
1
Bisiklet
Salcano
Dostlar Merhabalar,

Salcano assos (component kron xaos) bisikletimi öğrencilik yıllarımdan sonra tekrar çıkardım. Lastikleri 1.25, kadro boyu 17 inch. Benim boyuma göre (187), (bacak boyum 86 cm) küçük gelse de önceden boyun ağrısı yapmıyordu. 8 km'lik yolculuk epey ağrılı geçti. Hali hazırda boyun ağrısı yaşayan biri değilim. Yani fizyolojik bir problem olduğunu düşünmüyorum. Özellikle tecrübeli arkadaşlar yanıtlarsa memnun olurum, yoksa bisiklet benim için hayal olacak.

1. Olması gereken normal kadro boyuna (19 inch) geçsem (ya da zoom marka amortisörden şaft boyu daha yüksek bir amortisöre) boyun ağrısı kaybolur mu? İdeal kadro boyunun artı ya da eksi değeri nedir?
2. İdeal kadro boyu olsa dahi MTB'lerin kadro açılarının arazi şartlarına uygun olmalarından dolayı boyun ve kol ağrılarına neden olabileceğini okumuştum. Doğru mudur?
3. Şehir/tur bisikletine geçmem boyun ağrılarını azaltacaksa 57 cm uygun kadro boyu mudur? Bu kadro boyunun olması gereken alt ve üst sınırı nedir? Bisiklet üreticileri genellikle büyük kadro üretmiyorlar.

Biraz uzun yazdım arkadaşlar, kusura bakmayın. Büyük ihtimalle diğer arkadaşlar da yaşıyorlardır bu tip sorunları. Kaynak niteliği taşıyabilir. Forumda bu şekliyle net bir sonuca ulaşamadım. Yanıtlayanlara şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...

Scudo
Ben 1,84 civarlarında boyda olmama rağmen yaklaşık 9-10 aydır kadro boyu 45 olan bir şehir bisikleti kullandım ancak hiç böyle bir problem yaşamadım. Tabii bu spora ilk başladığım zamanlar hariç. Eğer kadro boyu sizin için büyük ölçüde küçük değilse ben ara verdiğiniz için o boyun ağrılarının olduğunu düşünüyorum. Ancak daha bilirkişiler yazarsa onlar daha net cevaplar verebilir. Ben sadece böyle bir ağrı çekmediğim için düşüncemi yazdım.

1- kadro boyu kesinlikle vücudunuza göre olmalı. 8 km mesafe bile sayılmaz
2- mtb ağrı yapar diye bir tek sizden duydum
3- evet şehir bisikletleti daha rahattır. 52 size uygun şehir bisikleti boyu

muhammed bey,
bi kere boyunuz 1.87 bacak boyunuz 86 cm size 19 inç mtb olmaz siz 20 inç mtb alacaksınız ayrıca size 17 inç çok küçük boyun ağrısıda yapar dizde kıkırdak zedelenmesi bile yapar ,
benim boyum 1.74 mtb karbon kadro 18.75 inç 19 'a yakın sele kilidinden ayna kolun orta noktasına olan uzaklık ise 49 cm ,50.000 km yi çoktan geçtik ama ne bel ağrısı ne de diz sorunları yaşadım, sele ayarı yapmayı asla unutmayın alacağınız yeni mtb 'ye binin sağ ayağınızı pedala koyun, sağ diz asla kırık olmayacak ,
57 cm üst boru uzunluğu ise şehir bisikleti size uygun 56 cm 'de olur

Öncelikle değerli vakitlerini ayırıp yorumlayan arkadaşlara teşekkür ederim. O zaman:

1. Kudret bey kastettiğim merkez boru uzunluğu. Sizin verdiğiniz 56 cm rakam alt sınır mı acaba? Şöyle sorayım. Beni idare edebilecek şehir bisikletinde en küçük kadro boyu ne olabilir? İkinci el şehir dışından şehir bisikleti alsam, üzerine çıkıp deneme imkanım olmayacak, onun için soruyorum. Bir de satın alabileceğim bisiklet alternatifleri çoğaltmak için. Ya da boyun ağrısını göz önünde bulundurarak olması gereken kadro boyu (57 cm) mi almalıyım?

2. Demir Bey, 52 küçük olmaz mı? Tecrübe etmedim ama biraz küçük olur gibi geldi.

@muhammedozcan

20" kadro boyu sizin boyunuz için ideal. Dağ yada şehir bisikleti fark etmez. Boyun ağrıları geçicidir. (Bisikletimi öğrencilik yıllarımdan sonra tekrar çıkardım) diye yazmışsınız. O yüzden bu normal bir durum. Sporda yada Türk insanının tarifine göre HAMLIK yaşamışsınız bence. 8Km mesafeyi mümkün olduğunca 10-15-20Km çıkarırsanız ve gün aşırı kullanırsanız en fazla 1 - 2 hafta sonra o sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. (Fiziksel her hangi bir sıkıntınız yoksa!. ör:boyun fıtığı)

Peki şehir bisikletinde benim için ideal olan kadro boyu 57 cm. Bunun kaç cm aşağısı olursa ya da şu cm'den aşağısı riske girer diyebileceğimiz bir rakam söyler misiniz_?

Arkadaşlar böyle bir bisiklet buldum: Bu modeli tavsiye eder misiniz? kadro boyu 55'miş. Az küçük olsa da sanırım yeterli olur benim için.

(link)

Geri