Scudo Sports

Mtb Jantlarida Normal Jantlar Gİbİ Yamulurmu

KinqFriends

Aktif Üye
Tepki
37
ArkdaŞlar Yenİ Mtb Bİsİkletİ Alcam Şuanda Elİmde Normal Bİsİklet Var Normal Bİsİkletlerİn BİldİĞİnİz Gİbİ Jantlari Çok Çabuk Yamuluyor Mtb Bİsİkletlerİnde Jantlari Çabukmu Yamulur Yoksa Daha Mi Dayaniklidir Mtb Jantlari ________cevaplarinizi Beklİyorum_______

Scudo
MTB jantları nispeten daha dayanıklıdır ancak, yamulmadan kastınız darbe sonrası mı yoksa genel ve standart kullanımda olabilecek akort ayarı kaçması vs gibi yamulmalar mı?

Sonuçta yamulmayı arttıracak veya azaltacak o kadar etmen varki.
Kullanılan malzeme kalitesi yada kalitesizliği, arazi kullanımı veya düz yol kullanımı gibi.

Sağlam bir yanal darbede yamulmayacak jant çemberi yok gibi. 54 telli bmx jantları bir istisna olabilir belki.

akort ayarını kaptırırım arazide filan sürerken hafif yüksekten atlsam darbe alarak yamulurmu

Eğer jant bir taşa veya sert bir cisme çarpmazsa sizde 100 + kilo değilseniz birşey olacağını sanmıyorum , WH-M505 jant kullanıyor aşırı sağlam bir jant yamult yamultabilirsen gibi birşey :)

Kullana insana göre ürünün kalitesine göre değişir akort ayarı iyi olmadıgı için dt swiss çemberi çatlama yaptı 20 cm kadar kaliteli jant kırılmaz yamulmaz diye bir şey yok...

Adam gibi örülmemiş jant, hangi maddeden yapılmış olursa olsun yamulur. Ustası tarafından kaliteli tellerle örülmüş malzeme de oldukça uzun ömürlü olur. Ancak bu sürüş tekniği de ilgilidir, malzemenin kalitesiyle de, hatta bazen lastiğin hava basıncı ile de...

dt 4,2d çemberimde yamuldu :D ama bir lastik patlaması sonucu yüksek hızla inerken, tabi bende patladım ;)

Bisikletin kırılmayıp yamulmayacak herhangi bir parçası olduğunu düşünmüyorum. Uygun koşullar sağlanırsa herşey mümkün tabi:)

Geri