Scudo Sports

mtb için yardım...

yucel gulesenoglu

Forum Demirbaşı
Tepki
288
Bisiklet
Pinarello
arkadaşlar, yıllar sonra tekrar bisiklete dönmek istedim ve bu işe 1000-1200 TL. civarı bir bütçe ayırdım, almak istediğim bisiklet bir mtb olacak. aranızdaki tecrübeli arkadaşların, alacağım bisiklet hakkında donanımı ve kalitesi ile doğru orantılı bir model tavsiyesi olabilirmi acaba?
birde belli bir marka yerine bisikleti parça parça toplamak dahamı mantıklıdır? bu arada satıcı tavsiyenizde olursa belirteyim İzmir'de ikamet ediyorum.
birde bu paraya 2. el almak mantıklımıdır ve bisiklet piyasasında bu paralara mantıklı 2. el olurmu?
bu arada biraz araştırdım ve şu modelleri buldum bunların içinden en mantıklısı hangisi veya başka bir alternatif model tavsiyeniz olurmu?
Whistle 1161 d 540 avro 14.5 kg.
Sedona 741 d 650 dolar 14.0 kg.
Salcano ng 255 srd 1130.00 tl 12.5 kg.(gerçi forumda bu modelin olmadığını duydum ama...)
MERIDA 2010 MATTS TFS 100-D 1,221.96 tl
yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler..

Scudo
haa birde alacağım bir bisikletin kompenatlarını ileride yükseltebilirmiyim?

İlerde istersen tabii ki yükseltebilirsin... Benim bu modeller hakkında fazla bilgim yok desem iyi olur :D Bence özelliklerini+ fotolarını ekleyebilirsen o zaman daha çok ilgi çekersin gibi geliyor... Haa ama Merida 100 hayalimdeki bisikletti stokta olmadığı için almadım :D

Yazdığın bisikletler içinden sana Whistle Miwok 1161D modelini öneririm, bendede aynısından var 2 ay önce 1100 TL ye park ayağı ile beraber satın almıştım. Yaklaşık 2 ayda 600 KM yol gittim, çok büyük bir kısmı çok bozuk asfalt yada arazi olmak üzere daha tık demedi, lastiği bile patlamadı.

arkadaşlar çıtayı biraz daha yükselterek şimdide merida matts tfs 200-d ile ilgilenmeye başladım.bu bisiklet hakkında bilginiz varmı?
Speeds 27
Sizes 14.5″-16″-18″-20″-22″
Frame Matts TFS Comp-D
Color Silk black(red)
Fork RST Gila 100 TnL
Shock
Derailleur front Sram X.5 low 34.9
Derailleur rear Sram X.5-9
Shifters Sram X.5 Trigger-3 / Trigger-9
Brake levers attached
Brakes Tektro Draco 180/160 mm
Chainwheel Sram S600 44-32-22
BB-Set Cartridge Bearing
Chain Shimano CN-HG53
Hubs Disc-F Alloy / Disc-R Alloy
Rims Matts Pro D
Freewheel Sram PG-950 11-34
Spokes Black stainless
Tires Merida Race 2.1
Handlebar FSA XC 300A OS R20 620
Stem FSA OS-190 6°
Headset M10 Neck
Seatpost FSA SL280 SB25 31.6
Saddle X-Mission Line
Pedals XC Alloy
Fiyat 870 $

@başar akten
benim alacağım kadro 19'' belkide o yüzden bu kadar ağırdır :D

@yucel gulesenoglu
Aaa hayırlı olsun hiç konusu geçmeden almışsın Scott' ı :D Neyse Scott BENCE iyi seçim olmuş hayırlı olsun...

teşekkür ederim..dediğin gibi hiç aklımda yokken tükkancı aklıma soktu scott ı :D fiyattada bu araları hiç düşünmemiştim ancak olmuşken tam olsun dedik..

Geri