Scudo Sports

MTB için Sağlam Lastik Önerisi 26"

@Angel telli lastikler hem biraz daha ağır hem de sökmesi daha zor oluyor. O yüzden telli düşünmüyorum. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. :tskler:

@ozan erdem larsen tt'nin 2.1 olanını bulamadım malesef. 2.54mm'lik fark sorun olmaz heralde. :)

Scudo
@pohuman

O farktan birşey olmaz,bulabilirseniz önü de o zaman 2.0 yapabilirsiniz set gibi dursun diye,bulunmazsa da yapacak bişey yok şimdiden hayırlı olsun ;) kazasız sağlıklı sürüşler

@ozan erdem crossmark'ın sadece 2.1'i ve larsen tt'nin de sadece 2.0'ını bulabildim. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. :)

@pohuman Schwalbelerin tutulmasının sebebi kauçuk oranın daha yüksek olması ve mükemmel yol tutuş virajda arka kaymaması (virajda yatabilmek) tek sorunu fiyatlar,benim önerdiğim lastiğin fiyatı 45 50 tl arası diğer lastiklere göre uygun kalıyor (nispeten)

@ozan erdem merhaba, bu lastikleri alacağım. Bir kez daha size danışayım dedim. :)

(link)

(link)

Bu şekilde ön 2.25 arka 2.35 oluyor. Lastiği genişletmek hızı azaltır ama yol tutuşunu arttırır mı? Şuan ki lastiklerle de pek hız yapamıyorum zaten.. Bir de genelde bozuk yolda kullandığım için konforu arttırır mı?

Merhaba,eğer bisikletiniz çift süspansiyon ise iyi bile olur fakat ht yani sadece ön amortisörlü bir bisikletiniz varsa dediğiniz lastik kalınlıkları fazla gelebilir.Arazide bile 2.1 üstü ihtiyaç genelde çift süsp. kullananlarda oluyor ki onlar da tırmanış değil genelde iniş yapıyorlar fakat bizim ön amortisörlülerde tırmanış da lazım.Asfaltta 2.1 lerin bile insanı yorduğunu belirtmek isterin.Fakat karar tabi ki sizin :)

@ozan erdem Kron XC 500 kullanıyorum. Sadece önde süspansiyon var. Peki maximum hava basarak asfaltta bu yorma olayını azaltamaz mıyım? Çünkü diğer türlü ön 2.1 arka ise 2.0 olacak. Tam tersi olsa sorun değilde takıntılıyım biraz. :)

Valla '' pohuman '' hocam ne diyeyim bilemedim :) 2.25 ve 2.35 lastiği ht kadroda kullandığınızda yorulacaksınız o kesin 2.1 bile yoruyor çünkü.Havanın fazla basılması (tabi onun da bir maximumu var) asfaltta gidişi tabi ki biraz etkiler fakat bu bahsettiğimiz lastikler telli değil dolayısıyla yumuşak lastikler ve yüksek basınç hava da belli bir miktar etki ediyor.Nitekim 2.35 lastik kullanan bir arkadaşımdan biliyorum onda da xc500 var.Benim şahsi fikrimi/tavsiyemi sorarsanız;ben size 2.1-2.0 farkını kafanıza takmamanızı ve kullanmanızı tavsiye ederim ki zaten toprak zemin/arazi şartlarında kullanıyorsanız ilk olarak arka fren kullanılır inişlerde dolayısıyla da arka lastik erimeye daha önce başlar siz de o erimeden önce 2.1'i araştırır bulursunuz eriyip bitince 2.1 takarsınız gibi düşündüm ben.(tabi bu benim şahsi fikrim sadece)

Dipnot:sürekli konuda ben tavsiye veriyorum size yarın bir gün ozan hocam sizin yüzünüzden 2.35 almadım pişmanım demeyin bana hangisi kafanıza yattıysa onu alın beni zor durumda bırakmayın :)

maxxis crosmark önerebilirim

@ozan erdem anladım hocam. Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Yaramazlık yapan çocukların kulağını çekerler ya siz de benim kulağımı çekmiş gibi oldunuz. Öyle hissettim. ;) Vermiş olduğum rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. :) Tavsiyenize uyup 2.1 ve 2.0 alacağım.. :rolleyes:

@pohuman

Estafurullah ne kulak çekmesi :) Rahatsızlık falan da yok öyle şey olur mu,karşılıklı saygı-sevgi çerçevesinde bilgi alış-verişine hep destekçiyim.Bazen böyle iyi niyetimden arkadaşa-dosta pc-elektronik-bisiklet-motosiklet-otomobil çeşitli konularda tavsiyelerde bulunuyorum sonra o arkadaşlar yarın birgün saçma sapan marka-model ucuz ürünleri bana söyleyip bak keşke bunu alsaydık falan diye tuhaf geri dönüşlerde bulunuyorlar :) Biraz ondan kalan bir alışkanlık var kendimi tutup ''artık hiç kimseye hiçbir konuda tavsiyede bulunmayacağım'' diyorum fakat sonra yine kendimi tutamayıp ''ben doğru bildiğimi söyleleyim gerisi karşıdaki kişiye kalsın'' diyerek eski halime geri dönüyorum :D

Lafi fazla uzattım yine :( şimdiden hayırlı olsun,kasksız eldivensiz ve yeterli sıvı-gıda tüketmeden arazide sürüş yapmayın hocam,sağlıklı pedallamalar. . .

@ozan erdem doğru bildiğinizi yapın gerisini boş verin. Zaten tavsiyenizi dinlemeyenler pişman oluyor. Tavsiyelerinize devam edin. :)

Aslında bize göre uzatmıyorsunuz ama siz yine de uzatın(size göre) hocam. Çünkü siz uzattıkça biz bilgileniyoruz. :)

Kask aldım ama biraz büyük geldi. O yüzden geliş fiyatına satacağım. En iyisi deneyerek almak ama burada da çeşit bulabilir miyim bilmiyorum. Yiyecek ve içecekle aram hiç yok. Ne acıkıyorum ne de susanıyorum. Ama yine tavsiyenize uyup yememe içmeme dikkat edeceğim. Vermiş olduğunuz bilgiler ve yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.. :)

Kimse rubena dememis ya sasirdim. Simdi hatirlamiyorum modeli de markasi rubena idi ve iki yil epey tarla yolunda kullandim. Hic patlamadi. Katlanir bir modeldi ve ucuzdu. Iki ic dis 26*2.0 100 tl idi. Cok memnunum hala da var. Hic acimadim dikenli tarlalarda surdum. Daşş kimim.:) oneririm. Cek mali sanirim. Onlar iyidir:)

S works the captain katlanir lastik.gercekten müthiş

Arkadaşlar merhabalar,ben de sağlam bir mtb dış lastik bakıyorum da schwalbe istiyordum hep fakat pahalı diye düşünmemiştim,şuan ebayden çiftini yaklaşık 250 tl ye buldum schwalbe marathon plus mtb 26x2.10 modelinin.Ağırlık yaklaşık 1kg,kullanan veya tecrübelerini aktaracak olan varsa çok sevinirim almayı düşünüyorum da..Erdoğanlar bisiklette tanesi 211 tl..İşte linki;

(link)

bike-discount çift fiyati 160 lira civariydi en son.

Maxxis Overdrive tavsiye ederim bisikleti aldigimda cst vardi uzerinde parkta gezi yaparken devedikeni basmasi sonucu gitti lastik ve sinirim bozulmustu baya arastirdim ve icerisinde patlama onleyici katmani olan Maxxis Overdrive 26x1.75 aldim yol tutusu ve saglamligi acisindan memnun kaldim tavsiye ederim

Geri