Scudo Sports

MTB için asvalt tur tekerleği

Alperen ERTEN

Forum Bağımlısı
Tepki
251
Bisiklet
Geotech
merhaba. uzun-kısa sehir ici-disi Turlarda kullanabilecegim ciftinin fiyati 100 TL yi gecmeyen uzun omurlu lastik ariyorum. 1.50 den kucuk olmasini istemiyorum. sire Vittoria lastiklerini onerdiler decathlondan. bisikletcimde ucuz yollu choyang lastik onerdi. sizin de kullanmis oldugunuz lastikleri merak ediyorum. Teşekkürler

Scudo
Dağ bisikletimde Vittoria Randonneur kullanmıştım.
Tam hatırlamıyorum ama ya 1.50'ydi ya 1.75.. Çok memnun kaldığım bir lastik olmuştu..
Hatta bir ara Decathlon'da iç lastik + dış lastik şeklinde 49.99'a satılıyordu :)

• Beğen
Tepkiler: Alperen ERTEN
@Edip Dinçer

Teşekkürler abi :) bir konuda yine sen yazmistin oradan aklımda kalmış. ben de ona bakıyorum eger daha iyi bir şey soylenmezse kendime doğumgünü hediyesi olarak aldirtacagim :) peki ömrü nasıl?

Rubena V-66 kullanıyorum 1.5 luk kevlar kaplı reflektörlü neredeyse 1000km yaptım patlamadı. Çiftini 60-70 tl arasına alabilirsiniz.

Alperen ne kadar kullandığımı hiç hatırlamıyorum açıkçası ama kullandığım süre boyunca bana hiç sorun çıkarmadı..
2 kere patladı sanırım (102kg olduğumu unutma:)). Kız arkadaşımla Assos turumuzda kullandık. İkimizde de aynı lastik vardı. Çok memnun kalmıştık :)

@Deniz ÇINAR

(link)

bu mu acaba kullandığınız lastik? patlak koruması var anladıgım kadarıyla ve iç lastik de veriliyor yanında.

@Edip Dinçer

ikimiz de neredeyse 0.1 ton basıyoruz :) Su Assos turuna bakayım bir daha :)

Doğrudur lastik o antipuncture özelliğide mevcut. Detaylı özellikleri linkten bakabilirsiniz.

(link)

Assos turunda 102+13+bagajlarda da bi 15 olsa neredeyse 140 kg kadar çekmiş :) lastiğin basınç aralığı ne durumda? eğer 60 psi filansa yayılmaz mı?

@Alperen ERTEN

3-6.5bar demiş, o da 90psi falan oluyor galiba.
Öyle yayılma hiç yaşamadık. Balıkesir-Akçay arasındaki yolların bir kısmı da çok fena yollardı; yamalı, delikli cinsten.
O turda hiç patlatmadık lastikleri ;)

@Deniz ÇINAR

550 gram iyi bir ağırlık eğer vittoria almazsam (link) linktekini sipariş vereceğim ama Vittoria da gözüm kaldı :)

Boyur: 26x1.50
Ağırlık: 510g
Azami Bar Basıncı: 3-6.5
Azami PSI Basıncı: 45-95

Bunu buldum bak şimdi wiggle.co.uk'den :)

@Edip Dinçer

@Edip Dinçer

oldukca iyi :) tamamdir ya alayım gitsin :) bu lastikler gercekten de ortalama-max hızı etkiliyor mu ? tamam surtunmesi az da verimi nasil ?

Bizim burada kiloca ağır basan abilerimiz Salcano'nun Astro modelini tercih ediyorlar,Contınental 2.2 lastikler'den dolayı.Geçtiğimiz yaz 3 4 günlük bir tur yapmıştım toplamda 20-22 kg yükle hiç bir sıkıntı çekmedim.Lastik genişliği çok diyorsanız 2.0 Contı Race Kıng ideal hem toprak hem asfalt lastiği şuana kadar 7000 km yol yaptım yıpranma olarak çok az diş kaybının yanında yanındaki liflerde gözle görülür hal aldı(lastikler 16 aydır bisikletin üzerinde sadece 3 ay kadar kullanamadım)Şuan deltada adet olarak 40 45 arası fiyatı var.

Lastik genişliğinde kiloyu kıstas kabul etmiyorum. edip abi de kilolu yol bisikleti kullaniyor zamanında benim de vardi 23 luk lastikler ile kullanıyordum. ayrica oldukca iyi arazi lastiklerimvar ben slick lastik ariyorum. racekingler kadar kolay kolay yarilan bir lastik yok son tercihim olur :)

Vittoria Randonneur ben de kullandım kardeşim, hem çok yakışıklı hem de performans ve ömür açısından kusursuz.

3 hafta kadar oluyor maxxis detonator kullaniyorum cok iyi geldi gozume tavsiye ederim

Geri