Scudo Sports

MTB için 26" lastik

kalpe8

Daimi Üye
Tepki
296
Bisiklet
Trek
herkese selamlar,

yıllardır standart 2.2" dişli lastik kullanıyorum. Çok zorlu şartlarda kullanmayacağım zaman biraz daha ince dişsiz-slick lastik alayım diyorum. 1.50-1.60lık tercihim.

Çok pahalı birşey olsun da istemiyorum. Öneriniz nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aşağıdaki linkteki lastiğin 1.50si veya 1.75'i işimi görör mü? yoksa tam slick türü mü tercih etmeliyim? Yine de hafif mıcırlı , toprak yolda kullanacağım fakat ağırlıklı asfalt yolda kullanacağım.

(link)

(link)

Scudo
Maxxis Overdrive 1.75 Kevlar benim geçen sezon kullandığım en akıcı en sağlam ve yol tutuşu en mükemmel lastiklerdi.Türkiyede satışı çok fazla yok araştırırsanız ve bulursanız tavsiye ederim bende arkadaş gibi ama olmazsa ikinci sırada marathonlar geliyor benim için. tabi bu söylediklerim fiyat aralığı olarak tanesi 30-60 lira arasındaki lastikler için geçerli birde continental city ride var oda güzel ama bunlara göre epey ağır bir lastik telli olduğu için.

dün bisikletime maxxis detonator 26x1.5 lastik taktım. birkaç gün içinde kullanır izlenimlerimi yazarım. selamlar

@Murat Uluoğlu

detanatörüde 1000 km kadar kullandım çok güzel lastikler hemde cok hafifler ama asfaltta.toprakta özellikle kuru toprakta aynı şeyleri söyliyemem biraz kayıyor. 1.50 oldugu içinde mtb de biraz bana göre ince kalıyor.

çok teşekkürler. görünen o ki 1.75 kalınlık tutuş kuru toprakta da kullanacağım için yönünden efektif olacak gibi gözüküyor.

Murat bey: Siz de Detonatör hakkında izlenimlerinizi yazarsanız hem kendi açımdan hem de benzer sorular için tek mesajda çok bilgi olacaktır.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Ferhat,

Birşey daha sormak isterin. Bu tür lastiklerde APS bir tercih olmalı mı? Ağırlık bakımından EKSİ olabilir ama genel performans bakımından ne dersin?

Teşekkürler

@kalpe8

ister Aps olsun ister Kevlar iki sistemded e amaç lastiğin patlamaya direncini arttırmaktır.kevlar daha hafif malzeme olduğu için lastik ağırlıgını cok etkilemez.Bu iki sistemde direnci arttırmasına rağmen herkezin kabul edeceği gibi lastik patlaması birazda şans talih işidir :) kısmette varsa lastik ne olursa olsun patlar.bazen ufacık bir diken parçası bile patlatabiliyor.Benim tercihimi sorarsanız Kevlardan yana kullanın derim.Birde toplam Kalite yönetimi ders 1 derki sizin için kalite: alabileceğinizin en iyisidir.Yani alabileceğiniz fiyat aralığında en üst model sizin en kaliteli lastiğinizdir :)

Schwalbe Maraton Plus :) Ağırdır ama en tank gibi yol lastiğidir , patlamaz :)

4-5 gündür yoğunluktan bisiklete binemiyorum bu yüzden detonatoru test edemedim. ama ferhat beyin dediği gibi çok hafif. eski cst lastiklerimin teki 800 gramdı (demirden mi yapılmış nedir?). detonator'ün çifti 800 gram. bir seferde 800 gram hafiflemiş oldu.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
Merhaba konuyu hortlatiyorum ama bende mtb me bir lastik almaya karar verdim. Su an takili lastiklerim continental speed king 2.1 uretimi yok şuan. Kalın dişli bir çamur lastiği. Lastikler baya eski arka lastik baya aşınmış durumda hatta yer yer lastiğin icinde böyle ipler gibi seyler gözüküyor. O kadar erimis bi lastik. Haliyle sürekli patlıyor. Bana az patlayan , 26×175-195 az dişli olan ama frenden yol tutusundan da şüphe ettirmeyecek bi lastik onerirmisiniz. 1 cift alacağım bütçem maalesef çok kısıtlı öğrenciyim tanesi icin max 100 tl gibi bi rakam verebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu butceyle fazla şeymi istiyorum. Ailem artik patlayan lastiklerle uğraşmama kızıyor o yuzden patlamamasini istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Selam. Eğer ağırlıklı şehir içinde biniyorsanız, aşağıda paylaştığım lastikleri tavsiye ederim. Muhtemelen sizin iç lastikler uyar ama yeni iç lastik alın derim. Yol tutuşu fena değil, çamurda vs çok performans vermez ince olduğu için bence ama şehirde gayet güzel.

Screenshot_20210809_185512_com.dmall.mfandroid.jpg

Selam. Eğer ağırlıklı şehir içinde biniyorsanız, aşağıda paylaştığım lastikleri tavsiye ederim. Muhtemelen sizin iç lastikler uyar ama yeni iç lastik alın derim. Yol tutuşu fena değil, çamurda vs çok performans vermez ince olduğu için bence ama şehirde gayet güzel.

271500 dosyayı görüntüle
Teşekkkür ederim hocam artık camura vs girmiyorum sadece arada toprak yol onun disinda hep şehirdeyim. Sağolun

Teşekkkür ederim hocam artık camura vs girmiyorum sadece arada toprak yol onun disinda hep şehirdeyim. Sağolun
O zaman tavsiye ederim. Ben de şehirde bindiğim mtb bisikletime taktım bunu.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
ne kadar zamandır kullandınız bu lastikleri?
Çok fazla olmadı, 4 ay kadar önce aldım. Yaklaşık 800km kadar yol yaptım. Gözlemleyebildiğim kadarı ile şimdilik sıkıntılı değil.

Merhaba konuyu hortlatiyorum ama bende mtb me bir lastik almaya karar verdim. Su an takili lastiklerim continental speed king 2.1 uretimi yok şuan. Kalın dişli bir çamur lastiği. Lastikler baya eski arka lastik baya aşınmış durumda hatta yer yer lastiğin icinde böyle ipler gibi seyler gözüküyor. O kadar erimis bi lastik. Haliyle sürekli patlıyor. Bana az patlayan , 26×175-195 az dişli olan ama frenden yol tutusundan da şüphe ettirmeyecek bi lastik onerirmisiniz. 1 cift alacağım bütçem maalesef çok kısıtlı öğrenciyim tanesi icin max 100 tl gibi bi rakam verebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu butceyle fazla şeymi istiyorum. Ailem artik patlayan lastiklerle uğraşmama kızıyor o yuzden patlamamasini istiyorum.

3 yıldır kullanıyorum
(link)

Piyasada 150 - 200 TL /adet civari. Orta sınıf bir lastik. Sitesinde verilen degerlerde bunu gosteriyor. 55 PSI ve uzeri kullanırsanız asfalta akıcı bir lastik. 2,00 bir lastik icin girligi dusuk 620 gr/adet ancak patlak icin ek tedbirler almanız gerekecek (patlak sıvısı, patlak şeridi vb.) Sert kullanıyorsanız dişleri cabuk eritebilirsiniz. Benimkinin değişim zamanı geldi ama pek araziye cikmadigim icin idare ediyorum.

Ekran Görüntüsü (78).png

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Geri