Scudo Sports

MTB den Yol Bisikletine geçişte nelere dikkat....

burakb

Daimi Üye
Tepki
510
Selam arkadaşlar

MTB den Yol Bisikletine geçmeyi düşünüyorum.
Yol bisikletleri nekadar narindir. Yolların durumu malum. olmadık yerde tümsek veya çukurlarla karşılaşıyoruz.

4000-5000 TL biriktirip bi güzel parama kıymayı düşünüyorum. :))

yol bisikletlerinin komponent sıralaması nasıldır.
Yol bisikleti seçerken nelere dikkat etmeliyim.

Teşekkürler..

Scudo
@burakb

Yol bisikletleri göründüğü kadar narin değildir. Sağlam bir jant seti ve uygun lastik seçimiyle giremeyeceğiniz asfalt yol yok gibidir. Tabi bazen konfordan fedakarlık yapmalısınız, örneğin stabilize yollar çok titretir. Ancak yol bisikletinin size sundukları, bu tür bedelleri ödemeye fazlasıyla değer.
En çok dikkat etmeniz gereken, ve yol bisikletine yeni başlayanlar en çok bu hatayı yapar, lastiklerin hava basıncıdır. Lastiğe göre de değişir ama patlaksız sürüşler için min. 110-120 PSI hava basmalısınız (20-30 PSI'larla dolaşan çok gördüm, kaçınılmaz olarak lastik patlatıyorlar). El pompasıyla bu basınçlara kadar şişirmek çok zordur, o yüzden evinize bir tane iki elle basılan ayaklı pompalardan almanızı öneririm.

Komponent sıralaması Shimano'da (kötüden iyiye):
Sora-Tiagra-105-Ultegra-Dura Ace

Campagnolo'da (kötüden iyiye):
Veloce-Centaur-Chorus-Record-Super Record

Sram'da (kötüden iyiye):
Rival-Force-Red

Bana 1000 TL ile 1250 TL arasında bir yol bisikleti önerirmisin @Özgür Nevres ben B'twin Triban 500 tercih ettim ama daha almadım

Arkadaş mahsus mu yapıyorsunuz nedir. Bir bakın ya en son mesaj ne zaman atılmış.

Ayrıca bir benzer konu var mı diye araştırmak bu kadar mı zor ?

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Yeni gördüm 2009 olduğunu Teşekkürler mesajı neden 15 dk önce

ben de bakmadım ilk mesaj tarihine, dura ace 2500 TL diye görünce bir an fenalaştım, kendimden geçtim, aklım gitti. hayal alemlerine daldım bir an, cennette gibiydim.
2009 olduğunu görünce kendime geldim.

Geri