Scudo Sports

MTB bisiklet önerisi 1100 - 1200 TL

Koroglu

Üye
Tepki
8
Arkadaşlar daytona almayı istiyordum bugün kafama INSOMNIA 273 SRAM takıldı.Daytona mı iyidir insomnia 273 mü ? Aslında insomnia 273'ün beni kendine çeken tarafı sram x5 set olması.Çünkü bisikleti genellikle dağlıkda zevk yapmak için kullanacağım :) Acaba insomnia 273 ile ilgili bir bilginiz var mı.273 de sadece kafama fren sistemi takıldı avid jucy 3 nasıl bir performansı var bilmiyorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Hayut bu bütçede dağ koşullarına dayanıklı bir bisiklet önerirseniz güzel olur. MAX bütçe 1200 üstüne çıkamam :( Herkeze şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
Avid Juicy 3'ün performansı iyidir. O bisikleti 1000 TL'ye nakit alabilirsin ve dağda da yolda iyi seni üzmez. Daytona da önerilen bir model olmasına karşın donanımlarını kıyaslarsan fren sistemi kalite farkını görürsün. AM-4451 br-m 445'den de düşük bir model ki 445'in muadili Juicy 1'dir. Sanırım yeterince açıklayıcı oldu fren konusu. Sonraki konu ise x5 ile deore'nin karşılaştırılması ki bu konuda ne yorumlar yapılır bilemiyorum. Ama sram konusunda öneri yapılırken x5 ve üstü denmiştir, x7 ve üstü diyenlerin sayısı da fazladır. Kadro hoşunuza gidiyorsa insomnia'yı alabilirsiniz...

Kafan karışmasın sramx5 dengi shimano deore.Sram çok iyidir.Kıyaslamalara fazla bakma.Salcona donanım olarakta daha yi krank takımı olsun,maşası,avid juicy güzel hd.Salcona derim.Sramx4 var,avid juicy hd problem yok.Sramx4 bile shimano alivio dengi iyidir.

Fren sistemi ile ilgili yaptığın açıklamadan dolayı sana çok teşekkür ediyorum.En çok aklıma Avid Juicy 3 takılıyordu onuda sayende bilmiş oldum.Birde birşey daha sormak istiyorum.Ben insomnia'yı alırsam ileride modifiye ederken x7 x9 da yükseltme şansı verirmi acaba bana ?

Alacağın bisiklet 9'lu sistem.27 vites.Çok iyi.9'lu bile çok.10'lu sistem bence abartılı.Modifiye yaptıracaksan arka aktarıcı,vites kolları hangisi olursa vs.Donanım da satan bazı bayiler,almış olduğun bisikletin üzerindeki aparatları isteğe göre farkını alarak modife ediyorlar.Böyle yaparsan daha iyi olur.Yinede alacağın bayi ile konuş.Ben mesela yaptırdım.Maşa değişimi.Senin alacağın bisiklette pek modifiyelik bir parça yok.Belki arka aktarıcı x7-x9 olabilir,fizik yapısına göre bazıları düz gidon veya bükümlü gidon tercih ediyorlar.Donanımla modifiye düşünüyorsan üst modelleri almak daha iyi olur.Bisikletle beraber almak daha hesaplı geliyor.Buna sezon sonu ve eski yıl bisiklet indirimleride dahil.Ya da eskisini sat yenisi al mantığı.Mtb'de her zaman değişmeli olarak kullanacağın ya da arazi-asfalt uyumluda oluyor,asfalt için ince extra lastik tavsiye ederim.1.40,150 ideal.1.00-1.25 de gördüm.1.00-1.25 yağmurlu,ıslak asfalt zeminde kayma riski var ama süper oluyor:D.Farkı anlıcaksın.1.40-1.50 de performansı çok iyi.Üzerindeki 2.20 asfalt için abartılı.Şehir bisikleti sürdüm ama hiç tavsiye etmedim.Sırf asfalt için olsa yol yarış bisikleti,arazi-şehir için mtb bence daha iyi.29'' mtblere de bakabilirsin.

Dediklerinden farklı birşey yapmayacağım aslında ama bisikleti taksit ile almayı düşünüyorum o yüzden üst model bir şeye bakamam öğrenciyim nede olsa. Eğer taksitlerim biterde elime para geçerse ön arka aktarıcıları x7 x9 a yükseltebilirsem yükseltmeyi maşayı değiştirmeyi düşünüyorum.Yol yapmayacağım için yol lastiği almayı düşünmüyorum ileride belki arazi koşullarına daha uygun bir mtb lastiği alırım. Bisikleti alma amacım zaten araziye çıkıp zevkini çıkarmak eğlenmek. Bu yüzden dayanıklı birşey arıyordum. Başka bir şey önericek yok mu acaba salcano'yu önermeyenler var kafama takılıyor buda.Aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum.Mesela elixir 1 mi juicy 3 mü iyi daytona kadrosumu sağlamdır 273'ün kadrosu mu servisleri iyi mi kötümü. Arkadaşlar acil yardım lazım insomniaların fren sisteminde sorun çıkıyormuş bu doğrumu ses olayı filan rotorlarda yamulma.Sorun çıkmıyorsa almayı düşünüyorum yoksa carraro xcr 912 alacağım ama donanım olarak salcanoya yetişemiyor oda çok acil yardım.

kron xc 3000 öneriyorum ful deore göbek aynakol vites kolları hidrolik frenleri bile deore 2012 model fiyatı 1.400 tl dir BENDE İSE 2010 KRON XC4000 1AY ÖNCE ALDIM MÜKKEMMEL RAHAT SLX , DEORE VE DEORE XT KARIŞIMLI

1400 TL ye çıkabilse idim gerçekten düşünürdüm çünkü donanım belli kronun kadro sağlamlığı zaten tartışılmaz fakat 1300 e bile çıkamıyorum :( :( :(

Arkadaslar oncelikle selamun aleykum yaklasik bi kac aydir arastiriyorum ama bi turlu karar veremedim vakitte yaklasti bi kac haftaya Allah nasip ederse alicam ilk mtb bisikletim olucak oyuzden cok titizlikle seciyorum ilk once aklimda kron xc 250 hd vardi bu arada butcem 1.100 1.200 civari en fazla sonra kron hakkinda arastirdim ve krondan sogudum sonra ghost 1175 i bayagi bi begenmistimkinonunda fiyatina gore ekipmanlarindusukmus bunu kendimde kabullendim cogu ekipmanlari altus cunku simdi aklimda carraro nun 1350 civari bisikletleri var onların fiyati pazarlikla firmadan alicagimnicin 1.100 1.200 civari olabilicegi icin eekipmanlarini degerlendirdim ve cogu ekipmanı altus ustu sanirim ve ghostta xct masa oldugunicin pek hosuma gitmedi onun bi ust modeli olan xcm masa var carraroda fikirlerinizi alabilirmiyim

• Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez
carraro crp 700 sanırım bahsettiğin bisiklet. Bir miktar indirim yapacaklarını tahmin ediyorum yüzde 10-15 gibi. 3-4 ay sonra bende crp 700 almayı planlıyorum danıştığım herkes önerdi birde forumdaki ustaların görüşleri lazım.

• Beğen
Tepkiler: ziyaaa32
@ziyaaa32 ben değil bana önerenler iyi diyor ve ben onları usta olarak kabul edip güveniyorum. Bir şüphen olmasın geçenlerde bir abi crp 710 veya 690 almıştı baya öneriyordu aşağı yukarı aynılar crp 700 ile

RR 520

( Rockrider 520 )

• Beğen
Carraro crp 710 nun sitedeki fiyatina aldanma derim. Ben 3 ay once peşin 1250ye aldim. Cokta memnunum. Benimde baslangic bisikletim ve donanım olarak emsallerine gore hemen hemen en uygun fiyatlisi.

• Beğen
Simdi arkadaslar seceneklerimi en aza indirdim ya rockrider 510 alicam yada carraro dedigin gibi carraro crp 710 ekipmanlari harikano fiyata rockriderda oyle ama ikisindede bi sıkınti var rr 520 de on attirici shimano tourney oldugu icin tereddut ettim carrarodada crp 710 un ekipmanlari cokniyi fakat o modelin rengi tek ise rengininbegenmedim bide rockrider masasi xcr masa yani carrarodan daha yuksk carraroda kotu degil xcm ama iste bunlar dikkatimi cekti

Arkadaslar internet fiyatina bakmayin yuzyuze pazarlik var 1500tlye ghost se2000 alirim aslan marka:)orjinal alman elinde kalanlar bu fiyata veriyo bakirkoy metinbike yada kadikoy ileri bisiklet

Carraro olacaksa crp 710 olabilir

Aleykum selam... Ilk mtb bisikletin olacaksa neden butceni biraz daha dusurup alt seviye bir urune yonelmiyorsun? 700 TL lik bisiklet ile 1300 TL lik bisikletin sana sagliyacagi fayda farki ne olacaktir? Bu soruyu kendine yoneltirsen cebinde yaklasik 600 TL ve ilk mtb bisikletinle daha mutlu olabilirsin. :)

@fbyram yanlis anlamayin ama biraz yanlis yonlendiriyorsunuz birincisi ilk bisikletim diyo arkadas ama bu sonucta araba degilki acemilikde kirsin parcalasini nihayetinde bisiklet binmesini biliyosa zaten sorun yok ozaman arastirma yapmasin migrosda 300tlye bisiklet var onu alsin o dahada ucuz bu yanlis mantik bence .benim fikrim elindeki butceyle alabildiginin iyisini almaliki sonra pisman olup birdaha masraf yapmasin yoksa iki is yapar dahada mutsuz olur kaldiki fiyat farki olan bisikletler arasindada muthis fark oluyo vites gecislerinden tutunda ayar bozulmalari agirlik dayaniklilik donanim kalitesi vs birsuru etken var

• Beğen
Tepkiler: İzmirlioğlu
Merhaba arkadaşlar yeni bir bisiklet bakıyordum 1000 1500 tl arasında araştırmalarım sonucu ikinci el carraro big 829 almaya karar verdim 900 tl ye el sıkıştık. Bisiklet ikinci el olmasına rağmen sadece 250 km yapmış ve cok temiz boyun 1.90 ve 100 kg im. Almış olduğum bisiklet ekteki linkteki. Fikirlerinizi benim için çok önemli teşekkür ederim (link)

Geri