Kask almak isteyenlere genelde hep , Shoei , Arai , Suomy , Nolan , Marushın , Schuberth gibi markalar tavsiye edilir. Şöyle güzel , böyle iyi , tek geçerim vs vs vs. Fakat iş kaskın ne amaçla kullanılacağına gelince değişir.
Motorsiklette sırf trafik polisinden ceza almamak için ucuz ama güvensiz kask amakta var. Maddi imkansızlıktan dolayı hiç bir sertifikası olmayan kask almakta.
Vatandaş kask alırken neyin önemli olduğunun pek bilincinde değil ise genelde kaskın fiyatı ve ne kadar havalı gözüktüğüne odaklanıyor. Mümkün mertebe seçenekler arasından en gösterişli , cicili bicili kask almaya meyilli oluyor.
Sizleri bilmem ama ben kafamı severim. Hatta kafama bayılırım. Olay kafayı korumak ise en iyi korumayı isterim.
AGV burada Double layer uygulaması ile ( en dışta çok sert bir plastik türevi kullanarak ve Karbon ve kevlar malzemeyi işleyerek ) sanki iç içe iki farklı kask varmışcasına , düşme esnasında alınan darbenin absorve edilmesi hemde sürtünme ile olaşacak ısının kafaya ulaşmamasını sağlayarak , diğerlerinden bir adım öden çıkıyor. ama fiyatıda 1000 dolar civarından başlıyor.
Bu yüzden agv ve diğerleri dedim. Ses kesmesi veya iyi havalamdırma sağlamasıda güzel özellikler ama amaç kullanıcının başını korumaksa , Schuberth 'in kaç tane ödülü olduğuna bakmam , Agv alırım.
Elbette bu göreceli bir kavramdır , tercihler , beklentilere ve bütçeye göre , kişiden kişiye değişir.