2002 seçimlerini net hatırlıyorum. Malum parti iktidar koltuğuna oturduğu o akşam Türkiye'yi karanlık günler bekliyor demiştim. Kimse anlamadı. Onlara göre herşey çok iyi gidiyordu. Oysa ki 2002 öncesi dönemin meyvelerini yeme dönemiydi o. 2007 seçimlerinde herşey daha da iyi olsun diye daha çok kişi oyverdi. Bir ankete göre oy kullananların 90%'ı bir kez bile olsa malum partiye oy vermiş. Destekçisini de sayarsak 95% bu partilere oyvermiştir.
Sonuç bu. Bisikletin fren telini ek gözetim altına alan bir rejim.
Ekonominin kötüye gidişinin sorumlusu olarak bisikletin fren telinden düşük vergi almayı gösterir bunlar.
Cok iyi özetlemişsiniz... Ben size şunu söyleyeyim; yarın hastalıktan, ecelden ya da (varsa hala objektif seçim), seçimi iktidar kaybettiğinde; seçmeni şunu diyecek :'' ...Biz mecburen bu adama oy verdık, aslında biz de vermek istemiyorduk ama dogru durust bir muhalif lider çıkarmadınız ( bu doğru dürüst kavramları da sizin benim anladığımız değil,; aklı selim idrakı açık, okumus yazmıs, en az 2 dil bilen, hani milyonlarca kişinin sınavına girseler ilk 10 garanti bir zeka ve algı sahibi kişilerin doğru ve dürüst kavramları ha) biz de bu adama mecburen oy attık... Ulkenın bu hale gelmesinin asıl sebebi biz değiliz, sizsiniz...'' diyecekler.... Cunku her türlü donüş, dönme, söylediğini yalanlama, verdiği sözü tutmama, devletin imkanlarını limitine kadar değil limitinin de üstünde harcama, işin ehline değil yalakasına rızası olan, hırsızlık ve yolsuzluk, cinayet, mafyalık, uyarıcı madde ticareti, milletin malına / çoluguna/ çocuguna goz koyan, dün dostum dediğine bugün düşmanım diyen, terörle masaya oturan bizden değildir deyip şantaj veya benzeri kahpece, bel altı her tür icraati meşru hale getiren biziz çünkü... Her türlü kadro başında, bakanlıkta, mecliste,takımda, okulda, üniversitede, nerede kamu veya sivil otorite varsa, orada makam ve karar sahibi onlar değil biziz çünkü... Her türlü yetkisi olup da hiç bir şeyden sorumlu olmayan, pardon; insanlar arasındaki tahammülsüzlüğün artmasından, ekonomik seviyenin berbat hale gelmesinden, eğitimin ve ahlakın çökmesinden, tarımın bitmesinden yıllardır biz sorumluyuz...
Bu resim aslında Türkiye nin özetidir.. En fazla beni düşündüren şey de asıl dini hassasiyeti yüksek insanların bu rejime karşı çıkması gerekirken, tam tersi insanlar onların da hakkını savunuyor olması...