Scudo Sports

Motosiklet ve bisiklet parçalarının ithalatına ek gözetim

ecelfeli

Aktif Üye
Tepki
83
İsim
Abdülkadir SALALI
Bisiklet
Salcano

Motosiklet ve bisikletlerde kullanılan bazı aksam ve parçaların ithalatında gözetim uygulanmasına karar verildi.​

Ticaret Bakanlığınca hazırlanan "İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"ler, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, gözetim uygulaması kapsamında birim gümrük kıymeti, tebliğde belirtilen bazı alüminyum silindir kapakları için kilogram başına 6 ve 20 dolar olarak belirlendi.

Öte yandan, yalnız bisiklet ve motosiklet için olan kilitler, el pompaları, bisikletlerde kullanılan ziller, çanlar, aydınlatma veya gözle görülebilen işaret cihazları, jantlar, gergi çubukları, furşlar, frenler, seleler, pedallar, krank dişlileri, gidonlar, bagaj taşıyıcılar, vites değiştirme dişlileri, bisiklet tekerleği ve bunların aksam ve parçaları için birim gümrük kıymeti kilogram başına 1,25 dolardan 10 dolara kadar gözetim uygulanacak.
(link)

Scudo
Tam şirket açtığımda başıma bir şeylerin geleceğini biliyordum, bu gelmiş oldu. Avrupa' dan bisiklet parçası ithal eden biri olarak gümrükçüme konuyu sordum. Örneğin listede çatallar için 1.75 yazıyor. Bu demek oluyor ki alacağım çatalın $ cinsinden bedeli kilogram başına 1.75$ altındaysa kilogram fiyatı 1.75$ gibi muamele görecek. Ortalama süspansiyonun 2 kilo olduğunu ve 5$ civarına süspansiyon olmadığını düşünürsek bisiklet üstündeki ana parçalarda değişen bir şey olmuyor.

Ne değişir diyorsanız Çin tarafından gelen ufak ve tefek parçalar (pompa, iç lastik, aydınlatma ürünleri vs) gibi şeyler değişir.

Dosyalar

• WhatsApp Görsel 2025-02-12 saat 12.42.19_eb4c6e33.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-12 saat 12.42.19_eb4c6e33.jpg
    66 KB · Okunma: 37
Pahalı mal kullanananın dili yanar. Ucuz kullanın.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Ülkenin acizligini, dusmuslugunu gösteren bir örnek daha.. ulan bisikletin vites mekanizmasının makarasindan vergi alacak durumdaysa o ülke , görevi bıraksınlar.. normalde eskicinin bile almayacagi degereizlikte herifler, bakanlıkta uğraştıkları işlere bakın hele .

Geçenlerde motosiklet hakkında bir video izlemiştim, bu gözetim uygulaması bazı markaları ciddi etkileyebilir.

Örneğin, 125cc bir scooter $3000 ama gümrük mevzuatında 125cc için gözetim miktarı $6000 olarak belirlenmiş olsun. Bu scooter $6000 üzerinden vergilenecek, bir nevi vergi iki katına çıkmış olacak.

2 hobim vardı, ancak bir tanesine para yettirebileceğimden maketçiliği bırakıp bisikletle devam ettim, şimdi o da vergi bombardımanına tutuluyor... bir insanın en azından 1 tanecik hobisinin olması lüks olmamalı...

• Üzgün
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Mümkün mertebe bunlara para kaptırmamak için plastik aksamı yazıcıdan basıyordum, hatta yazıyıcı bile vaktiyle kendim yapmıştım, şimdi tornayla haşır neşir oluyorum. 21 yüzyılda uzaya gideceğiz derken demirciye döndük, yakında bahçeli bir ev alıp demir çağından tarıma geçiş yapacağım ömrüm yeterse Arog'takiler gibi hızlıca muaassır medeniyet seviyesine çıkarım ama inşallah arada bir Fransız ihtilali ve 2 dünya savaşı yaşamam kendi çapımda.

Hülooooooo

• Kızgın
Tepkiler: Ozan DURMAZ
2002'den bu yana 6 genel seçimin birinde dahi din teması kullanan malum parti ile onun milliyet teması kullanan destekçi partisine oyverenlerin katkısı var bu manzarada.

• Beğen
Tepkiler: Ozan DURMAZ
2002'den bu yana 6 genel seçimin birinde dahi din teması kullanan malum parti ile onun milliyet teması kullanan destekçi partisine oyverenlerin katkısı var bu manzarada.
Vermeyin onlara oy dedik, ekonomi çok kötü durumda bunlar düzeltecek dediler, cemaatçi adamın kendi cemaatinden başkasına faydası olmaz dedik dineletemedik. Bunlar özgürlüklerimizi kısıtlayacak, kendi yaşam tarzlarını bize dayatacak dedik, ne alakası var esas özgürlükleri kısıtlanan bacılarımızın özgürlüklerini geri kazandıracaklar dediler. Gitmeyin bunların dershanelerine dedik, ama eğitimi çok iyi dediler, soruları çalıyorlar dedik dinletemedik. Yıllarca FETO bu memlekete zararlıdır dedik, dokundurmadılar hoca efendilerine, sonra kendileri yılların FETO’sunu FETÖ yaptılar dönüp bize siz teröristsiniz dediler.

Ama böyle işte, din işini devlet işine karıştırdığın zaman adil bi seçim ortamı yaratabilme imkanın olmuyor hiç bi şekilde. Gel gör ki her zaman da böyle olmuştur, “dinsizler” inançlıları korumaya çalışır, “dindarlar” dini kullanarak inançlıları manipüle edip dini kendileri gibi yaşayanları korumaya çalışır.

Vermeyin onlara oy dedik, ekonomi çok kötü durumda bunlar düzeltecek dediler, cemaatçi adamın kendi cemaatinden başkasına faydası olmaz dedik dineletemedik. Bunlar özgürlüklerimizi kısıtlayacak, kendi yaşam tarzlarını bize dayatacak dedik, ne alakası var esas özgürlükleri kısıtlanan bacılarımızın özgürlüklerini geri kazandıracaklar dediler. Gitmeyin bunların dershanelerine dedik, ama eğitimi çok iyi dediler, soruları çalıyorlar dedik dinletemedik. Yıllarca FETO bu memlekete zararlıdır dedik, dokundurmadılar hoca efendilerine, sonra kendileri yılların FETO’sunu FETÖ yaptılar dönüp bize siz teröristsiniz dediler.

Ama böyle işte, din işini devlet işine karıştırdığın zaman adil bi seçim ortamı yaratabilme imkanın olmuyor hiç bi şekilde. Gel gör ki her zaman da böyle olmuştur, “dinsizler” inançlıları korumaya çalışır, “dindarlar” dini kullanarak inançlıları manipüle edip dini kendileri gibi yaşayanları korumaya çalışır.
2002 seçimlerini net hatırlıyorum. Malum parti iktidar koltuğuna oturduğu o akşam Türkiye'yi karanlık günler bekliyor demiştim. Kimse anlamadı. Onlara göre herşey çok iyi gidiyordu. Oysa ki 2002 öncesi dönemin meyvelerini yeme dönemiydi o. 2007 seçimlerinde herşey daha da iyi olsun diye daha çok kişi oyverdi. Bir ankete göre oy kullananların 90%'ı bir kez bile olsa malum partiye oy vermiş. Destekçisini de sayarsak 95% bu partilere oyvermiştir.

Sonuç bu. Bisikletin fren telini ek gözetim altına alan bir rejim.

Ekonominin kötüye gidişinin sorumlusu olarak bisikletin fren telinden düşük vergi almayı gösterir bunlar.

2002 seçimlerini net hatırlıyorum. Malum parti iktidar koltuğuna oturduğu o akşam Türkiye'yi karanlık günler bekliyor demiştim. Kimse anlamadı. Onlara göre herşey çok iyi gidiyordu. Oysa ki 2002 öncesi dönemin meyvelerini yeme dönemiydi o. 2007 seçimlerinde herşey daha da iyi olsun diye daha çok kişi oyverdi. Bir ankete göre oy kullananların 90%'ı bir kez bile olsa malum partiye oy vermiş. Destekçisini de sayarsak 95% bu partilere oyvermiştir.

Sonuç bu. Bisikletin fren telini ek gözetim altına alan bir rejim.

Ekonominin kötüye gidişinin sorumlusu olarak bisikletin fren telinden düşük vergi almayı gösterir bunlar.
Cok iyi özetlemişsiniz... Ben size şunu söyleyeyim; yarın hastalıktan, ecelden ya da (varsa hala objektif seçim), seçimi iktidar kaybettiğinde; seçmeni şunu diyecek :'' ...Biz mecburen bu adama oy verdık, aslında biz de vermek istemiyorduk ama dogru durust bir muhalif lider çıkarmadınız ( bu doğru dürüst kavramları da sizin benim anladığımız değil,; aklı selim idrakı açık, okumus yazmıs, en az 2 dil bilen, hani milyonlarca kişinin sınavına girseler ilk 10 garanti bir zeka ve algı sahibi kişilerin doğru ve dürüst kavramları ha) biz de bu adama mecburen oy attık... Ulkenın bu hale gelmesinin asıl sebebi biz değiliz, sizsiniz...'' diyecekler.... Cunku her türlü donüş, dönme, söylediğini yalanlama, verdiği sözü tutmama, devletin imkanlarını limitine kadar değil limitinin de üstünde harcama, işin ehline değil yalakasına rızası olan, hırsızlık ve yolsuzluk, cinayet, mafyalık, uyarıcı madde ticareti, milletin malına / çoluguna/ çocuguna goz koyan, dün dostum dediğine bugün düşmanım diyen, terörle masaya oturan bizden değildir deyip şantaj veya benzeri kahpece, bel altı her tür icraati meşru hale getiren biziz çünkü... Her türlü kadro başında, bakanlıkta, mecliste,takımda, okulda, üniversitede, nerede kamu veya sivil otorite varsa, orada makam ve karar sahibi onlar değil biziz çünkü... Her türlü yetkisi olup da hiç bir şeyden sorumlu olmayan, pardon; insanlar arasındaki tahammülsüzlüğün artmasından, ekonomik seviyenin berbat hale gelmesinden, eğitimin ve ahlakın çökmesinden, tarımın bitmesinden yıllardır biz sorumluyuz...

s-889ca0b8a16be5d6eedc7145015c6b418c81ebcf.jpg

Bu resim aslında Türkiye nin özetidir.. En fazla beni düşündüren şey de asıl dini hassasiyeti yüksek insanların bu rejime karşı çıkması gerekirken, tam tersi insanlar onların da hakkını savunuyor olması...

Geri