Kawasaki ve Fuji bisikeltleri getiren firma LH diye bir bisiklet markası (yanlış hatırlıyor olabilirim, internette de bulamadım) getirmiş ya da ürettiriyorlar emin değilim. Güzel modeller vardı. Getiren firma Melsa sanıyorum. Ama gelin görün ki bisikletle ilgili hiç bir bilgi alamadım. Kendi alanlarına 3 tane dünyadan bir haber eleman koymuşlar. Sokaktan adam çevirsen daha ilgili olur, alaka gösterirdi.
Alman bir marka vardı gözden kaçırmışsınız sanırım, sağlam yol bisikletleri mevcuttu. Unuttum markayı, bir türlü adı aklıma gelmiyor, bilindik bir marka değil benim için. Rottweiler mi öyle bir şeydi.
En ilgimi çeken KTM modelleri oldu.
Şunu bir türlü anlayamıyorum ben biri bana anlatsın.
Cehennemin dibine fuara gidiyorum. Niye benim yılın diğer 364 günü alabileceğim fiyata satılıyor bu ürünler anlamakta güçlük çekiyorum. Yılda bir fuar var, en tutkulu adamlar da gelmiş, şunu versene piyasa fiyatının altına be kardeşim? Ama anladım, amaç satmak falan değil, bunu amaç edinmeyi de niye düşünmemişler anlaşılır gibi değil. Fuar fiyatlarının hepsinden, 3, 5 pazarlıkla daha ucuza alırım her modeli iddia ediyorum. Evime de kargolatırım.
Zaten tüm firmalarda zorunlu gelmişler havası var, çalışanlarda özellikle. Bisiklet dükkanında daha ilgi, alaka görürsünüz. İki mini etekli kız koyunca tamam bu işler, maksat basına fotoğraf, haber.
Özverili olarak bir tek bisiklet, motosiklet derneklerini, klüplerini gördüm.
Bisiklet Gezgini diye bir firma kurdu, 2 Türk, 1 Yunan bisiklet gezgini. Bisiklet Dünyası programında izlemiştim, Tayland'a falan gitmişlerdi. Dünya turu için bisiklet modelleri ve aksesuvarları getiriyorlar, Hollanda'lı bir tur hizmeti firmasının temsilcisi olmuşlar. En hoşuma giden standlardan biri de buydu.
(link)