Merhaba arkadaşlar. Bugün arkadaşımla motoexpoya gittik. Gerçekten müthişti. Neredeyse Tüm bisiklet markaları vardı. Merida,Scott,Trek, Salcano,Bianchi,lapierre,Mosso,Ktm,Ümit Bisiklet,Ghost ve daha fazlası vardı. Neredeyse tüm modelleri görmek mümkün. İşin ilginç yanı şoklar üzerinde fuarı geçirmem. Kesinlikle hiç tahmin etmeyeceğim şeyler oldu. Öncelikle Giant,Trek Scott Salcanonun çok büyük standları vardı. Scott bisikletleri nekadar güzel görünsede ultegra ve duraace altındaki kadrolarda set yok melez bisikletler hep seri dışı shimanolar var. Dağ bisikletleride öyle. Scottu tutmadım. (Fiyat olarakda fazla gelmesiylen bağlantısıda var tabiki
) Trek bisikletleri müthişti tabi özellikle tüm markalarda triatlon bisikletler en öndeydi. Fakat trek alüminyum kadrolarını getirmemiş. Olsun zaten alacak gücüm yok. Şimdi gerçekten yapacağım bir yorumu tamamen tarafsız yapacağım. Herkes gibi bende salcanonun sitesindeki renkleri özellikle yarış renklerini beğenmiyordum taaaki fuara kadar. Sitede gördüğünüz kadro yapısı ve renk tonu hiç bir şekilde orjinalde görüldüğü gibi değil arkadaşlar size garanti veriyorum. Okadar tatlı ve o kadar canlı renkleri vardıki salcanonun yarış serilerinde bir an kendimden utandım . Bir an gurur duydum diyebilirim. Kadrolarda çok kaliteli olduğu konuşuluyor. Bilemiyorum size duyurulur. En büyük şok daha önceden açtığım ktm strada 2000-carraro 062 incelemesinde anlattığım konuştuğumuz bisiklet kıyaslamasıydı. Ktm bir kere çok özensiz girmiş fuara. Ktm almaya karar vermiştim yazımda da söylemiştim fakat carraronun renkleriylen kadrosununda fuardaki bisikletle hemen hemen aynı olduğu söylenemez. Bisikletin kadrosu ilgilenenin söylediği kadarıyla şöyle yapılıyor. Kadro dahil bisikletin kadrosu hepsi yabancı. Yani kadro İtalyan arkadaşlar Manisada sadece montajı yapılıyor. Tabi sadece bu , bu model için mi bilemiyorum. Ayrıca kadroların ömür boyu garantisi vrmış carraroda. İnşAllah peşin verirsem 3000 2500 olacaağını söyledi bisikletci. Ktm strada 3400 sularında. Yabancı bisikletlerde peşine indirim çok az oluyor. En fazla yüzde 10. 3000 liraya ktm yi verseler bile 500 lira fark beni düşündürdü. Carraro selesine fizik ardea kullanmış gerçekten çok rahat bir sele. Bu arada kararımı döneklik yaparak carraroya çevirebilirim çünkü gerçekten de ben bukadar fiyat performans ürünü görmedim diye bilirim.Mosso bisikletleride aşırı fiyat performans fakat kadroları Taiwanda üretiliyor. Giantta aşırı pahalı olmakla birlikte Taiwanda üretiliyor. Garanti konusunda carraronun ömür boyu garanti olması gerçekten müthiş diyebilirim. Ürünlerini gerçekten överek sunuyorlar. Karbon kadro bisikletleride olmaması Türkiyede daha yeni oturmasından. Şu ana kadar fuarda en fiyat performans ürünü Carroroydu. Demekki ürünlerin üretildiği yerin önemi yok . Kadro İtalyan montajı Manisa olabilir. Salcano kadrolarıda bence ideal.Ümit bisiklette kadro olarak dağ bisikletlerinde atılım yapmış ama içime sinmedi.Ghosta bakmadım. Lapierre Fransız oda Accel bisikletin getirdiği bisikletlerden ama Btwin daha tercih.Meridanın yol bisiklet kadroları çok aero ama donanımlarına göre gerçekten pahalı. Konumuza dönersek bana göre en kazık bisikletler fiyat performans olarak sıralarsam kendi adıma şöyle derim( ters orantı yani 1. si en kazığı malesef): 1. Giant 2. Merida 3.Scott 4. Trek 5.Ktm 6.Biacnhi 7.Salcano 8.Mosso 9. Carraro. Gördüklerim bu kadar. Dediğim gibi kendi görüşümdür. Ve en önemli deneyimde şu oldu. Altındaki bisikletinizin bir kademe üstte olmas ya da markanın iyi olması sizi yüzlerce kilometre hız arttırmıyor ilk önce bu tabuları yıkın. Kadro seçimi kişiseldir.Ben o düşüncemi bugün yıktım çünkü emin olun konu bisiklet olunca 1000 liralıkta güzel gidiyor 2000 de 3000 de. Fakat ister istemez şu algı oluyor. 3000 E bisiklet aldım ama 5000 de var. O daha iyi olduğu kesin e ozaman benimki kötü. Öyle birşey yok. Shimanonun claris setini test ettim emin olun çok kaliteli. Elime güzel oturdu. Dura ace di 2 test ettim ona laf yok. Ama şunu gördüm. Dura ace - claris arasındaki dünyalarca fark benim düşündüğüm kadar yokmuş . Ben sanardımki sora claris sanki 10 saniyede vites geçişi sağlıyor. Kullanmadığım için abartma yorumlar böyle düşünmemi sağladı. Fakat shimanonun standında test edebiliyoruz.Alakası yok. Clarisde vitees geçişleri belki 2 sn sürerken dura ace 2 kat daha hızlı. O kesin. Ama o 2 kat sizin hobi için kullandığınız bisikletlerde ne denli sizi daha mutlu edebilir o ayrı konu. Dediğim gibi artık gönül rahatlığıylan düşük kompenantlı bisikletlerde alabilirsiniz. En iyi bisiklet aldığınz bisiklettir. Asla bisikletinizi hakir görmeyin. Altınızda ümit bisiklet bile olsa onla yaşadıklarınız sizin için önemli. o kadar da önemi yok hepsi hemen hemen aynı. Diyeceklerim bu kadar ben amatörüm ondan değerlendirmelerimde amatörce olduki forumun yüzde 90 ı benim gibi olduğunu görünce sizinde 100 okuyandan 90 ı benle aynı görüşe sahip olur fuara gitse. Arkadaşlar salcanoya şans verin pişman olmazssınız. Renkler gerçekten görüldüğü gibi olmuyor.