Scudo Sports

Mosso Wildfire modelleri hakkında

@enginöztürk Teşekkürler içime sinecek bir markanın 1000 tl altı V fren kilitlenebilir maşalı bisiklet arıyorum ama bulamadım bir türlü.. Bu mosso hoşuma gitmişti keşke v fren kilitlenebilir olsaymış.

Scudo
@hayatgezi Kilitlense de kilitlenmese de o fiyat aralığındaki maşa sizi mutlu etmeyecektir. Kilit mekanizması tam performanslı çalışmıyor. Sabit maşaları da listenize eklemenizi öneririm.

@hayatgezi Rica ederim.Mosso benim içinde ilk seçenekti ama olmadı maalesef.Aynı fiyatlarda bende arıyorum (27.5). Bianchi ve salcano buldum ama Hasan beyinde söylediği gibi 1000₺ altı çok iyi birşey beklememek lazım.Ben ne bulursam alayım düşüncesine geldim artık :)

@Hasan Ç. Teşekkürler ama profesyonel bisiklet kullanmıyorum, ara sıra işe gidip geliyorum, bulunduğum semtte ufak gezintiler ve benzeri aktiviteler için kullanıyorum. Bir önceki bisikletim salcano city sport 40 dı kilitlenebilir maşa. onu satmıştım, Kron bisikletler renkerinden ötürü gözüme çarpıyor ama öğrendiğim kadarı ile salcano ile aynı kefedelermiş. Şimdi almışken salcano dan 1-2 tık daha iyisini almak istiyorum 1000 tl yi aşmayan.

Bende 4 gün önce 2017 model Kron XC 150 aldım kilitlenebilir maşası vardı. İlkinde kilitledim açtım ikincisinde bir deniyeyim dedim kolu bir çevirdim tırt tırt kartkurt ses geldi dahada kilitlenmemeye başladı şimdi kol boşa dönüyor.

@mertaltay Kron XC 150 nin hangisinde kilitlenebilir maşa var acaba? Bence hemen servise götürün.

@enginöztürk 2017 yeni modellerinde var fabrikasını aradım kullanıcı hatası bisiklet giderken kilitlenirse öyle olur diyor. benim için çok önemli değil kilitlenebilir olması zaten

@mertaltay Sitesinde belirtilmemiş o yüzden sordum.Belki sadece hidrolik frende vs. vardır diye.Geçmiş olsun.Demekki hareket halinde kilitlememek gerek,öğrenmiş olduk sayenizde.

• Beğen
Tepkiler: mertaltay
Yokuş çıkarken kilitlenmek için yapılır aslında o maşa ama suçu kullanıcıya atmak için es geçiyorlar işte. Benimde çok işime yaramadığı için üstünde durmadım.

@mertaltay İyi bir firma olsaydı,mutlaka serviste hallederlerdi.İşte ucuz etin yahnisi oluyor maalesef.Sizi yakalamışken sorayım bari :) Şehir bisikleti hiç kullanmadığım,alırsam da beğenmeyebilirim hissi olduğu için mtb satın alacağım (eski bisikletim mtb).Düz ama bazen bozuk yol da gideceğim için kilitli maşa benim için önemli.Acaba gerçekten çok farkediyor mu?

Tam olarak birşey diyemem ama benim kısa vadede hissettiğim farkediyor. Kilitli olmayan maşa XC 150 kullanıyordum. Birde şuanda bozulmadan önceki kilitli maşa XC 150 var, sanki farkediyor gibi.

• Beğen
Tepkiler: Dj Engin Öztürk
Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim :harika:

Eski sezondan kalma bulabilirseniz Mosso ACR 101 veya Mosso WSD 1424 (Şu an kullanıyorum) modelleri arzuladiginiz fiyat aralığında bulunuyor. Tavsiye ederim. Kaliteli bisikletler.

@hayatgezi Ufak gezintiler ve şehir içi kullanımı için sabit maşayı da düşünün. Amortisör hem ağırlığı artırıyo, hem de arıza ihtimali ve fiyat farkı.

Benim bisikletim düz maşa, almadan önce belki taktırırım sonra diye düşündüm ama artık düşünmüyorum hiç.

@firestone Eski bisikletim de vardı ve bana çok konforlu geliyordu, yerine göre kapatıp açıyordum o yüzden yine amortisörlü alcağım.

@Kamış Tornavida 29 ya da 27.5 ölçülerini bulamadım sanırım 26 satılıyor sitelerde.

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
Eğer ankarada oturuyorsanız ulus yiba çarşısından ben 3 ay önce 29" hyd wildfire 2016 modelini 900 tl ye aldım pazarlıkla.Bende kron almayı düşünerek gidip aynı fiyata hem kitlenir maşa hem hidrolik disk fren olan bu bisikleti aldım çokta memnunum. Size ilk ve son halini atıyım belki hoşunuza gider. Birde neden hidrolik disk fren düşünmüyorsunuz ?
116224 dosyayı görüntüle
116228 dosyayı görüntüle
116230 dosyayı görüntüle

@hayatgezi Evet bildiğim kadarıyla sadece 26" malesef

@tolgahantanguc çok güzel bisiklet renkler falan çok hoş, iyi günlerde kullanın kazasız belasız. V freni az çok kendim yapabiliyorum, biraz beceriksizimdir hidrolik firende bir sorun olduğunda yapabileceğimi sanmıyorum. o yüzden v fren tercih etmiştim ayrıca dağda bayırda da çok kullanmıyorum v fren yeterliydi ama gördüğüm kadarı ile adam gibi markalarda hem v fren hemde kilitlenebilir maşa artık yapılmıyor sanırım :/ Az önce bende mosso wildfire hyd olanına bakmıştım, sanırım hidrolikten kaçış yok gibi. 2017 renkleride güzeldi. Bende ankarada oturuyorum bu haftasonu yiba çarşısına uğrayacağım :)

@mertaltay
Fabrikanın ne dediği önemli değil,asıl senin ne dediğin önemli. Firmayı ara ve bu arızanın düzeltilmesini iste yoksa tüketici hakem heyeti kararıyla para iadesi isteyeceğini belirt ve tüketici hakem heyetine başvur. O eskidendi müşteriyi aptal yerine koyma.

@hayatgezi merhaba ben 2.5 senedir hidrolik disk frenlerimde arıza yaşamadım (arızalanırsa kendim müdahale edeceğim bir durum olmadı) tekerlek sokup takmak gerektiğinde biraz dikkatle bir sıkıntı yaşanmıyor, bence faydası daha fazla. Genede siz bilirsiniz tabii selamlar

• Beğen
Tepkiler: Ergün E.
Geri