Scudo Sports

Mosso Monza Cyclocross/Gravel/Adventure türevi bir şey toplama

Kazasız belasız sürüşler inşallah Alperen kardeşim. Çok şık oldu bisikletin 🚲@MakRo

Almanyaya gittiğimde almıştım ben linki bıraktım fakat Türkiye gönderimi yok şu an .9 euro idi ben aldığımda.
(link)

Birde ürünlerini kullandığım Red Cycling in gidon bandı var .Fahrrad.de gönderimi var diye biliyorum ama yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen.

(link)

bike-components .de Cinelli var.
(link)

Bisikleti bitirdim neredeyse. Dün zinciri taktıktan sonra vites ile uğraştım sonunda en düzgün çalıştığı konuma getirdim ve sıkıntısız tıkır tıkır çalışıyor. Bugün kokpit kısmı, kablo ve tellerin bağlanması ve sonrasında gidon sargısını sarmama ile bitirdim. Her şey yerli yerinde. Neredeyse dememin sebebi özellikle arka tekerdeki sürtme. Ön jantı yok denilecek kadar ucuz almıştım ama ön jant yağ gibi akıyor çok minik dikeyde bir akort kayması var ama her hangi bir sürtme yok. Akort işini yapınca fren bağlantılarını yapacağım şimdilik frenleri takmadım. Zaten tamamen bitmiş olsa da 1 hafta falan seleye oturup test edemeyeceğim. Sürekli maşa başında oturarak çalışma ve uzun zaman sonra 70 km civarı sele üzerinde oturma ve hareket ile sol tarafta küçük dokusal zedelenme çıban durumu oldu. Merhem ve mümkün olduğunca yan oturma (yan otur az yaksın oturuşu) ille halletmeye çalışıyorum.

@ekren gökhan abi sendeki gidon bandından bana da lazım, varsa link atar mısın? Kamuflaj ya haki tonlarında gidon bandı görürseniz yazar mısınız? Bu kamuflaj bant geçen sürüşte yol bisikletinden deneyimlediğim kadarı ile çabuk aşınıp yıpranacak. İlk olarak beyaz gidon bandı sardım fena değil 24 liraya almıştım XLC jelli bant. Bir tane daha alırsam üzerine sararım dolgun olur.

En kısa zamanda dışarı ile buluşturacağım. 229779 dosyayı görüntüle

229782 dosyayı görüntüle

229776 dosyayı görüntüle

Kabloların kadroya temas ettiği noktalarda bu kamuflaj gidonundan artan parçalardan sarım yaptım. İlla ki zaman içinde renk atması boya kalkması yapıyor. Diğer bisiklette o noktalarda kablo üzerinde süngerimsi bir malzeme var her hangi bir çizik oluşturmuyor adamlar düşünüp yapmış. Alttaki fotoğrafta lastik ile kadro arasındaki en yakın nokta güzel bir akort her iki jant içinde şart.

229775 dosyayı görüntüle

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Şuan lastikler kaça kac

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Çok güzel olmuş Maşallah !

• Beğen
Şuan lastikler kaça kac
700x38c aynı zamanda üzerinde 29x1.5 'da yazıyor.
(link)

Jant konusunda aceleci davrandım ve istediğim gibi olmadı maalesef. Şimdi sıfır jant bakıyorum, aklımda bir kaç seçenek var hemen hemen bu bütçeye yakın bir şeyler bakıyorum.
1- mavic crossride fts-x 27.5 - lastikleri almamış olsam güzel bir seçenek olabilirdi.
2- (link) geçersiz ürün
3- (link) geçersiz ürün
4- (link) fiyat olarak en uygun seçenek

Son düzenleme:
Jant konusunda aceleci davrandım ve istediğim gibi olmadı maalesef. Şimdi sıfır jant bakıyorum, aklımda bir kaç seçenek var hemen hemen bu bütçeye yakın bir şeyler bakıyorum.
1- mavic crossride fts-x 27.5 - lastikleri almamış olsam güzel bir seçenek olabilirdi.
2- (link)
3- (link)

Sizin kadro 9mm QR olması gerek. bu linktekiler thru-axle görünüyor. Uyum sorunu olmasın.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
700x38c aynı zamanda üzerinde 29x1.5 'da yazıyor.
(link)

2- (link)
3- (link)
12MM Thru axle alırsan çok uğraştırır takman. Tornacı yolu görükür.

• Beğen
Sizin kadro 9mm QR olması gerek. bu linktekiler thru-axle görünüyor. Uyum sorunu olmasın.
Aynen şimdi siz diyince fark ettim arka arkaya 3 gün 13'şer saat çalışıp sadece uyuyunca sadece fiyatına bakmıştım :D O zaman bir sondaki mt35 tutuyor galiba.

Aynen şimdi siz diyince fark ettim arka arkaya 3 gün 13'şer saat çalışıp sadece uyuyunca sadece fiyatına bakmıştım :D O zaman bir sondaki mt35 tutuyor galiba.
Mt35te ön göbek 15x100ml sokma göbek(thru-axle) diyor. Dağ jant setlerinde böyle cinslikler olabiliyor(biri qr diğeri thru-axle).

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Çok kritik bir bilgi var şu an burada ben de monza'ya şöyle bir jant seti bakıyordum: (link) ya da (link)

şimdi bu jant seti bizimkilere uyumlu değil mi? Neye dikkat etmemiz gerekiyor? Bir de bazı jant setlerinde 10-11 vites yazmışlar bu setleri 9 vites sora sistem ile kullanamaz mıyız?

@Osmın Sokma mil uyumlu bir jant o. Ancak QR adaptörlerle geliyor olabilir. Öyleyse kullanabilirsiniz. Almadan önce sorun derim. 10-11 uyumlu janta 9'lu ruble takmak için spacer gerekebilir. 9'luyu geçtim, 7'li ruble takmışlığım var :D.

@Osmın Sokma mil uyumlu bir jant o. Ancak QR adaptörlerle geliyor olabilir. Öyleyse kullanabilirsiniz. Almadan önce sorun derim. 10-11 uyumlu janta 9'lu ruble takmak için spacer gerekebilir. 9'luyu geçtim, 7'li ruble takmışlığım var :D.

Eyvallah. Valla o kadar önemli ki bu bilgi paylaşımları. Acelesi yok zaten para biriktirme sürecini başlattık. Sezon sonuna alışveriş :) Her şeyin suçlusu @MakRo

Çok kritik bir bilgi var şu an burada ben de monza'ya şöyle bir jant seti bakıyordum: (link) ya da (link)

şimdi bu jant seti bizimkilere uyumlu değil mi? Neye dikkat etmemiz gerekiyor? Bir de bazı jant setlerinde 10-11 vites yazmışlar bu setleri 9 vites sora sistem ile kullanamaz mıyız?

ben direk fiyat, vites vs uyuyorsa tamam ya işte bu diyordum. Sonra bana yazdıkları üzere göbekler sokma mil olduğunu gördüm. Bunun için adaptör parçalar var ya onlardan almalısınız yada tornacı da kendiniz yaptırmalısınız. Misal erdoğanlardaki mt35 jantın sitedeki fotoğrafında qr mandallı ama açıklamada sokma mil olduğu yazıyor. Benim şuandaki ön jantın bir tanesi sokma mil. Yurt içinde adaptör bulamadığım için aliexpressten sipariş vermiştim hala bekliyorum. Tam emin olmamakla birlikte 10-11 yazanda uymayabilir. Her jantta oluyor mu bilmiyorum ama en alta bir parça ekleyerek kullanıyor galiba. sanki en altta bir tane daha diş varmış gibi.

Görseldeki adaptörü alıp jantın göbeğine takıyorsunuz sonra qr mili içinden geçiriyorsunuz. Birde merlin'deki bazı ürünler stokta yok görünüyor fiyat uygun diye tıklıyorum bir bakıyorum stokta yok. Onlara da dikkat edin derim.

Sahibinden de sıfır bisikletten çıkma bir set görmüştüm ben şifreyi girip sahibine sorana kadar o sette gitti. Ama sıfır almak şart, ikinci elde her zaman iyi şeyler çıkmıyor yaşadım.

Dosyalar

• 1592248478589.png
    1592248478589.png
    209,4 KB · Okunma: 29
  • Beğen
Tepkiler: Spd-SL Terlik
Sokma-mil adaptörleri her göbeğe uymayabilir.
Hatta bir firmanın adaptörü sadece kendi ürünleri için olabiliyor.

İş yerindeyken bir şey yazıyordum vardiya değişince unuttum. Aklımda kaldığınca...
Sokma-mil adaptörleri her göbeğe uymayabilir.
Hatta bir firmanın adaptörü sadece kendi ürünleri için olabiliyor.

Dediğiniz gibi bazı göbeklerde sadece kendisi için uyumlu parçalar varmış forumdaki geçmiş konularda 1-2 örnek vardı uyum ile ilgili.

@Osmın yine setlere bakarken 2 model daha buldum birisi deore göbek - mavic çemberli, diğeri vision team 30 disc modeli. Kendi sitesinde cyclocross ve gravel içinde uygun olduğu yazıyor. Hatta jant telleri de yassı tellerden
(link) 160€ + 20€ kargosu var.
(link) 190€ + 22€ kargosu var.

Bu seçenekten deore ve mavicli set daha faydalı olacak görüşündeyim. 32 tel olması en büyük avantaj aero telli vision jant seti 24 tel arada 30€'luk bir farka söz konusu, 2 jantta da benim kullandığım ve kullanacağım lastiğe uyumu var. Vision alırsanız yol lastiği de takabilirsiniz. Sıfır istiyorsak eninde sonunda yurt dışında almak zorunda kalacağız. Ülke içinde seçenekler belli fiyatlarda. Aklınıza yatan jant olursa buradan yazarsanız hem size hem bana hem monza kullana birisi rat gelirse ona faydası olur.

Unuttuğumdan fazlasını yazdım.

@MakRo Şunlara baktınız mı?

(link)

(link)

(link)
MT35 ve RX05 güzelmiş. RX'in rengi beyaz olmasa o bütçeyle alınabilecek bir seçenek doğa bisiklete bakmamıştı. Zaten bisikletteki kullandığım bir çok parçayı buradan aldım. Teşekkürler.

@Osmın aklıma yatan 2 ürün var bir tanesini erdoğanlar'da benzer şekilde topladım sadece jant çemberi farklı ve örüm işlemsiz 1700 liraya geliyor.
(link) 139€+16€ kargo bedeli var mevcut kur ile ve %18de vergili haliyle 1410 liraya geliyor.
Birde deore setli baktım, tabi sitede baya seçenek var hatta ön göbeği deore hub dinaomolu olan deore setli jant seti de var 132€ olması lazım.
(link) 112€+12,25€ kargo bedeli var mevcut kur ile ve %18de vergili haliyle 1140 lira ediyor.
(link) dinamolu set. Biraz ağır gelebilir. Diano olduğu için ön arka 2.8 Kg geliyormuş.

Sahibindendeki ilanlar zaten 600-700'den başlıyor. Almışken mis gibi garantili ürün almak var. Yabancıların bu konuda politikaları gerçekten inanılmaz. Geçen aldığım fren balatası farklı boy diye iade etmek istedim, yanıt geç geldiği için işlemi gerçekleştiremedim ve ürün iade süresini aştığı için elimde kaldı :)

Bu arada rose bike sitesindeki ürünler için yol gösteren @ekren gökhan abiye teşekkür ediyorum. Sitede biraz daha gezer başka bir kaç modele daha bakar aklıma ve bütçeme yatanı alırım.

"delivery to united state of america" neden bu şekilde görünüyor bilmiyorum shipping (teslimat) adresim falan hepsini ayarladım.

Dosyalar

• 125.25.JPG
    125.25.JPG
    57 KB · Okunma: 13
  • 155,35.JPG
    155,35.JPG
    62,9 KB · Okunma: 13
  • Türkiye.JPG
    Türkiye.JPG
    59,8 KB · Okunma: 8
Son düzenleme:
(link)

Çok cezbedici. Ağırlığı ne kadar geliyor acaba? 1,7 kg seviyesinde filan olsa efsane jant olur bence.

• Beğen
@Osmın Aynı site çemberini de satıyor. 580 gram yazmışlar ağırlığa. Shimano göbekler, 32'şer tel... 2 kilonun kesin olarak üzerinde. 2,2-2,3 olabilir.

Geri