Scudo Sports

Mosso Monza Cyclocross/Gravel/Adventure türevi bir şey toplama

@Ysryyn @MakRo vallahi hiç uğraşmadım procyle gidon, sele altı büyük çanta, kadro arası çanta,ve kadro üstü çantasını Emre bisikletten hesaplı aldım. Balığa gidince tam dolduruş resimlerini çekip atacağım. Hesaplıda aldım.

(link)

(link)

(link)

(link)

Son linkini attığım kadro arası çanta Emre Bisiklet de yokmuş hepsi burada aldım fiyatı aynı. Kadro altı çanta o kadar geniş ki , yedek jant teli dahil tüm ekipmanımı aldı. Birde iki tarafta da açılma özelliği kullanım kolaylığı olarak harika olmuş. İş görür ürünler. Ha şunu da söyleyeyim. Su geçirmez bir çok ekipmanım var ama bir yere kadar. Aşırı yağmurlarda çantadaki çöp poşetlerini sararım . İsterse en kralı en ıslanmaz malzemeden yapılanı olsun. :)

Scudo
@Ysryyn @MakRo vallahi hiç uğraşmadım procyle gidon, sele altı büyük çanta, kadro arası çanta,ve kadro üstü çantasını Emre bisikletten hesaplı aldım. Balığa gidince tam dolduruş resimlerini çekip atacağım. Hesaplıda aldım.

(link)

(link)

(link)

(link)

Son linkini attığım kadro arası çanta Emre Bisiklet de yokmuş hepsi burada aldım fiyatı aynı. Kadro altı çanta o kadar geniş ki , yedek jant teli dahil tüm ekipmanımı aldı. Birde iki tarafta da açılma özelliği kullanım kolaylığı olarak harika olmuş. İş görür ürünler. Ha şunu da söyleyeyim. Su geçirmez bir çok ekipmanım var ama bir yere kadar. Aşırı yağmurlarda çantadaki çöp poşetlerini sararım . İsterse en kralı en ıslanmaz malzemeden yapılanı olsun. :)
😂😂😂Aynen abi evet. Bende bugğn yağmura maruz kaldım ve hemen siklet bagaj çantama benzinlikten büyük boy poçet alıp geçirdim. Evet su geçirmez, belkide gerçekten hiç geçirmez😂ama bşz yine kendi tedbirşmi elden bırakmıyoruz. Emre bisiklete hemen göz atacağım. İhtiyaçlarım yok ama bilgimiz olsun. Ekipmanlar çok pahalı gerçekten. Ben bu sene forma almayacağım hiç. Climanjero thişörtler ile kullanacağım. Artık zoruma gidiyor bir formaya 150,200 tl vermek. Nike ve adidastan en güzel tişörtü 80 tl ye alıyorum. Günlük hayatta da kullanıyorum 👍

Ulen şu konuyu takip edip de ikinci elde ya da sıfırda 48-52 kadro aralığında uygun fiyatlı mosso da başka bir disk uyumlu cyclocross kadrosu görüp de bana haber vermeyen zalımların ilk 200+ uzun turunun son 25 kilometresinde dış lastiği yarılsın da eve yürüyerek gitmek zorunda kalsın, emi! (Ne uzun yazdım yav, aferin bana...)

Fixieci bedduasıdır. Tutar mı tutar. 😂😂😂😂

İlan ile ilgili beklentim gerçek, beddua kısmı gırgır şamata. O kısma itibar ve itimat etmeyiniz.

Ulen şu konuyu takip edip de ikinci elde ya da sıfırda 48-52 kadro aralığında uygun fiyatlı mosso da başka bir disk uyumlu cyclocross kadrosu görüp de bana haber vermeyen zalımların ilk 200+ uzun turunun son 25 kilometresinde dış lastiği yarılsın da eve yürüyerek gitmek zorunda kalsın, emi! (Ne uzun yazdım yav, aferin bana...)

Fixieci bedduasıdır. Tutar mı tutar. 😂😂😂😂

İlan ile ilgili beklentim gerçek, beddua kısmı gırgır şamata. O kısma itibar ve itimat etmeyiniz.
Merak etmeyin arada bol bol acaba ne var diye bakıyorum. Türkiye'de rast gelmese bile yabancı sitelerde bazen indirim oluyor. Rast gelirse haber edeyim 48-52 demeyelim 50 diyelim tam olsun. :D

O bu değil de @MakRo yüzünden 3 binlik monza'ya 3.000 daha masraf edicez bu gidişle. Decathlona gelen zamdan sonra yükseltme daha mantıklı oldu. Bi jant seti, bi karbon maşa, bir de xt 11-34, 9 vites ruble tamamdır. Hem hafifler hem de yakışıklı olur.

Tabi bunları yapmam için 6 ay önceden hanıma düzenli çiçek, iltifat, hediye kombosunu çalıştırmam lazım :)

Merak etmeyin arada bol bol acaba ne var diye bakıyorum. Türkiye'de rast gelmese bile yabancı sitelerde bazen indirim oluyor. Rast gelirse haber edeyim 48-52 demeyelim 50 diyelim tam olsun. :D

Valla kadro bulabilirsem 39 ayna 11-52 ruble ile toplayacağım ben de. Birkaç gündür vakit buldukça Aliexpress'te eşiniyorum. Adamlar ne rubleler yapmış öyle yav. Tekli aynakol ve saykodelik bir ruble ile ilginç vites aralıkları vaat ediyorlar. 52 rubleye uyumlu arka vites bile yapmışlar. Kadro bulabilirsem ben de toplayacağım. Bakalım, nasip kısmet.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Valla kadro bulabilirsem 39 ayna 11-52 ruble ile toplayacağım ben de. Birkaç gündür vakit buldukça Aliexpress'te eşiniyorum. Adamlar ne rubleler yapmış öyle yav. Tekli aynakol ve saykodelik bir ruble ile ilginç vites aralıkları vaat ediyorlar. 52 rubleye uyumlu arka vites bile yapmışlar. Kadro bulabilirsem ben de toplayacağım. Bakalım, nasip kısmet.
Hocam senden macera -gireyvil bir fixie projesi bekliyorum. Dunyanin en saçma projesi olarak kayitlara girsin bu.
"_ Not al evladim "

Aynen kamyon brandası yada o tip sert dış cephe branda ve perdeleri çok sert bir kumaştan oluyor ona dediğiniz gibi ne ev tipi makine dayanır ne de iğne. Benim aklımda olan biraz da normal günlük çantalarda kullanılan tip kumaş var. Üzerini vax veya mum ile kaplayıp su geçirmez hale getirebiliyorsunuz. Yada hafif ama su tutmaz kumaşlar var onlardan bakabilirim. Tabi bu plan şimdilik hayalde, işin seyrine göre değişir. Ön bagajı taktığım takdirde 2016'da aliexpressten aldığım 60 litre bagaj çantam hala duruyor, birde gidon için bikepacking dry bagli çanta var 9$'a almıştım 1 - 1.5 yıl oluyor.
(link) vax ile kapladıkları çanta.
(link) dry bag tarzında
(link) bel çantası tek bir kumaş yerine 2-3 kat kumaş ile yapıyorlar.
DIY yazıp gerisini yazmak yeterli ekipmanım olsa yaparım. "inanmak başarmanın yarısıdır" kendimi bu sözle gaza getirim yavaştan el atarım. :)
(link)
(link)

@MertV (mesaj-2166452) bu mesajdaki arkadaş önceden çanta dikiyordu kullandığı kumaşı bilmiyorum ama makine olarak singer promise gözüküyor öyle sanayi tipi bir makine değil. Bir ara A101' 350 liraya gelmişti, piyasada da 650-750 lira arası ufak bir makine. Seçeceğiniz kumaşın sertliği etken faktör olacaktır diye düşünüyorum.
Kumaş faktör evet, İzmirdeki adamı ikna edemedim bir numune yollaması için. Kargo ile birlikte kumaş ücretinide göndermeye razıydım o işte öyle yattı...

Hocam senden macera -gireyvil bir fixie projesi bekliyorum. Dunyanin en saçma projesi olarak kayitlara girsin bu.
"_ Not al evladim "

Başkanım yapıldı o iş. "Tracklocross" deniyor o makineye. Ben frensiz kullananını görmedim. Genelde hd takıp topluyorlar. Frensiz olmayınca zevki çıkmaz onun da... Fren taktıktan sonra ne işe yarayacak arkadaki sabit dişli? Fantezi işler ama yine de fixie kültürünün bir parçası. Peki, ben toplar mıyım böyle bir şey? Hımmm kötü fikir değil aslında. 700×40 ölçüsünde lastik girebilen bir çelik kadro ve bir de 6 vidalı bir fixed gear arka göbek bulmaya bakar o iş. Diğer parçalar için mahalle bisikletçisine uğramak yeterli olacaktır. 😉😉😉😉😉

Başkanım yapıldı o iş. "Tracklocross" deniyor o makineye. Ben frensiz kullananını görmedim. Genelde hd takıp topluyorlar. Frensiz olmayınca zevki çıkmaz onun da... Fren taktıktan sonra ne işe yarayacak arkadaki sabit dişli? Faztezi işler ama yine de fixie kültürünün bir parçası. Peki, ben toplar mıyım böyle bir şey? Hımmm kötü fikir değil aslında. 700×40 ölçüsünde lastik girebilen bir çelik kadro ve bir de 6 vidalı bir fixed gear arka göbek bulmaya bakar o iş. Diğer parçalar için mahalle bisikletçisine uğramak yeterli olacaktır. 😉😉😉😉😉
Millet o kadar fantaziye girdi ki artik vileda sopasindan kendilerine öhö öhö pardon ne diyoduk 😂😂😂

Millet o kadar fantaziye girdi ki artik vileda sopasindan kendilerine öhö öhö pardon ne diyoduk 😂😂😂

"Kendin yap" olayında son nokta. 😂

Su geçirmez kumaş konusunda yardımcı olabilirim.

Benim yaptırdığım çanta kocaman olmasına rağmen toplamda 300 gr çekti. 20200601_230922.jpg

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Made in Çorum boru mu :D
Var abi herşey üretiliyor. :) boru petek. 25 yıl önce borudan jimnastik aleti yapan ustalar gördüm sanayide. Makro alınacak şimdi fakat leblebileri ile ne kadar öğünsede , bu arada serin hisarın leblebisinide yedim. Çok lezzetli. Nerede kalmıştım; Makro ne kadar öğünsede leblebi makinaları yada kavurma fırını deyim Çorumda yapılıyor.:harika:@MakRo

Niye olmasın fantastik işleri severim. İşin gerçeği ufaktan bir yerlerde kırıklık var, forumda millet 300 kilometre gitmekten falan bahsediyor ben iş yerinde 20 diyorum adamlar şaşırıyor. Arada forumda örnek veriyorum delisiniz diyorlar. 20 liralık çadırın üzerine 3 kat naylon serip -15'te kamp yaptık kırıklığımız oradan belli. :) Çadırda yanımda yatan arkadaşım 3 yıldır komando.

Zamanında btwin'in alt seri bisikletlerinde olan microshift her ne kadar ülkemizde çokta bilinmese ürün yelpazesi olarak baya geniş içerikleri var. Bar end shifter'dan tutun sti kolları hatta bu kol ile çalıştırdığı 1x9-10-11'li sistemleri var. Sıfırdan bisiklet toplayacak birisi için (link) şöyle bir set iş görebilir eğer ki sora grup set bulamıyorsa. Aslında bu işi yapıp son noktaya geldikten sonra gördüm böyle bir parçalar olduğunu yoksa +1000 falan daha ayırıp 11li sti kol alabilirdim. Eğer deore ile uyumu varsa 10'lu kolu alsam ile yeter.
Mesela 11li set olarak
(link) - arka aktarıcı 48€
(link) - 11-46 ruble 56€
(link) - 11li fren ve vites kolu 150€ tarzancam ile (Shimano wide range 11-speed mountain bike derailleurs, allowing the use of drop bars with an 11-46 cassette) shimano mtb aktarıcısı uyumlu diye anlıyorum. Değilse uyarın :) Böyle bir set yapılabilir. Ne olur hd fren olmaz ama lokum gibi set olur. Eminim ki firma hd fren setleri üzerinde de ar-ge yapıyordur.
Ayrıca gözümde adamın dibi olan, bende kendisinin kullandığı hesap aliexpressten bir tane oval aldım ama nerede gelir mi belli değil.

@Ali Kılıç 35.5 monza olmasa da (link) bu var. Açıkçası şu kadro ülkemizde olsa efsane olurdu, 7005 ve 3 kez dövülmüş / çekiçlenmiş alüminyum kadroya sahip.

Sipariş ettiğim süreden tam 17 gün sonra zincir ve fren kabloları için olan yüzükler elime ulaştı. Bir tanede fren balatası almıştım, gözüme nedense baya minik geldi. Umarım ben yanılıyorumdur. Kısmet olursa birazını akşam eve geçince birazını da yarın işe geçmeden tamamlarım. Cumartesi izin günüm ama iş yerinden bir kaç kişi ile bisiklet binelim diye sözleştik tabi yasak ve yağmur olmazsa. Ufaktan sağıma soluma bisiklet teşvikinde bulunuyor ve modeller hakında yardım ediyorum ama gidip inatla kendi bildiğini okuyup pişman olanda var :)

@MakRo kadro ölçüleri monza ile neredeyse aynı ama ağırlık olarak belki de yarısı filan. Fiyat belirtmemişler. Parekende satış var mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Ali Kılıç 35.5 monza olmasa da (link) bu var. Açıkçası şu kadro ülkemizde olsa efsane olurdu, 7005 ve 3 kez dövülmüş / çekiçlenmiş alüminyum kadroya sahip.

Allah'ını seven şu kadronun perakende satış linkini atıversin. Ben bulamıyorum bir türlü.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Allah'ını seven şu kadronun perakende satış linkini atıversin. Ben bulamıyorum bir türlü.
Bende forumda gezerken bu mesajda buldum (mesaj-2355371). Bulunsa harbi iyi kadro akşama doğru işler azalıyor o ara boş olursam bakayım bir olmadı bunlara mail atarım. Bir ara forums.mtbr'den bir tane karbon kadro buldum 100$ yazıyor ve sadece paypal ödemeli diyordu. Merak edip mail attım bir şeyler yazmış ama ne dediği belli. Değil forumdan bir kaç kişiye mesaj ile sordum "gümrükten yırtmak adına fiyatı düşük gösterip gerisini alıyordur" dedi. Satıcı ikinci attığı mailde teknik sorun demişti. Hala 100 USD olarak görünüyor. (link) almış olanların da parası geri iade edilmiş. Yasak olacağını duyup market alış verişi falan derken öğlen ettim işe geldim derken bisikletin zinciri osu busu yine kaldı yarın yapayım artık diyordum. İşe gelince öğrendim ki yasak yokmuş en azından bir 30-40 km yapayım dedim üzerimdeki hamlık gitsin. Pazar günü bakarım artık. Zaten fren balataları eskidir diye sipariş ettiğim balatalar alakasız bir şey çıktı, görseldeki ürünle ilgisi olmayan bir ürün geldi. İade başlattım bakalım ne olacak o ara arka göbekte bir boşluk var gibi söküp temizleyip tekrar yağlamam lazım, akort ayarları keza öyle bitse de bitmiyor :)

Bisiklet aslında bitti sadece vites ayarı sonrasında bir gidon sargısı sarımı ile bir kaç küçük ayarlama kaldı. Ama hayatımda ilk defa böyle bir zincir ile uğraşıyorum. Quick link için fazla parçayı çıkarana kadar bir tane bakla kırdım, oydu buydu uğraşırken internette gördüğüm yöntemle uğraşırken çıkardım. Bu seferde quick linki bir türlü takamadım. O kadar zincir söktüm aparatlı aparatsız, normal yada quick linki de taktım ama bu niye böyle oldu anlam veremiyorum. Delirtme noktasına gelince kenara bir yere koydum sabah işten çıkınca biraz daha bakarım. Boşta sıkıntı yok. Zincir ile takarken bir olmuyor. Bir ara takmıştım oynarken çıkardım. Hazır sıfır disk takmışken sıfır balata alayım dedim, görsel olarak aynı olan bir balatalardan aldım bir geldi hüsran aldığım ile bendekinin büyüklüğünün ilgisi yok bir kaç bisikletçiyi gezdim onlarda ya büyük var ya küçük. En azından zincir halledersem bir yürüdüğünü göreyim üzerindeki fren balataları yine biraz idare eder. 3.fotoğraftaki gibiyken youtube'da adam eliyle tek seferde takıyor.

Teknik bilgi işi kuralına göre yapmak bir yere kadar kaba kuvvet yine galip geldi. :D Tabi ki bu tip mekanik parçalar üzerinde biraz kuvvet uygulamanın zararı olma, dozajı iyi ayarlamak lazım. Kaş yapıyorum derken göz çıkarma hesabı bir bakla daha kırabilirdim.

Dosyalar

• IMG_20200608_223056.jpg
    IMG_20200608_223056.jpg
    1,1 MB · Okunma: 38
  • IMG_20200608_223049.jpg
    IMG_20200608_223049.jpg
    896,9 KB · Okunma: 39
  • IMG_20200608_222341.jpg
    IMG_20200608_222341.jpg
    570,4 KB · Okunma: 38
  • IMG_20200609_142400.jpg
    IMG_20200609_142400.jpg
    662,4 KB · Okunma: 19
Son düzenleme:
Bisikleti bitirdim neredeyse. Dün zinciri taktıktan sonra vites ile uğraştım sonunda en düzgün çalıştığı konuma getirdim ve sıkıntısız tıkır tıkır çalışıyor. Bugün kokpit kısmı, kablo ve tellerin bağlanması ve sonrasında gidon sargısını sarmama ile bitirdim. Her şey yerli yerinde. Neredeyse dememin sebebi özellikle arka tekerdeki sürtme. Ön jantı yok denilecek kadar ucuz almıştım ama ön jant yağ gibi akıyor çok minik dikeyde bir akort kayması var ama her hangi bir sürtme yok. Akort işini yapınca fren bağlantılarını yapacağım şimdilik frenleri takmadım. Zaten tamamen bitmiş olsa da 1 hafta falan seleye oturup test edemeyeceğim. Sürekli maşa başında oturarak çalışma ve uzun zaman sonra 70 km civarı sele üzerinde oturma ve hareket ile sol tarafta küçük dokusal zedelenme çıban durumu oldu. Merhem ve mümkün olduğunca yan oturma (yan otur az yaksın oturuşu) ille halletmeye çalışıyorum.

@ekren gökhan abi sendeki gidon bandından bana da lazım, varsa link atar mısın? Kamuflaj ya haki tonlarında gidon bandı görürseniz yazar mısınız? Bu kamuflaj bant geçen sürüşte yol bisikletinden deneyimlediğim kadarı ile çabuk aşınıp yıpranacak. İlk olarak beyaz gidon bandı sardım fena değil 24 liraya almıştım XLC jelli bant. Bir tane daha alırsam üzerine sararım dolgun olur.

En kısa zamanda dışarı ile buluşturacağım. IMG_20200610_173246.jpg

IMG_20200610_181224.jpg

IMG_20200610_173046.jpg

Kabloların kadroya temas ettiği noktalarda bu kamuflaj gidonundan artan parçalardan sarım yaptım. İlla ki zaman içinde renk atması boya kalkması yapıyor. Diğer bisiklette o noktalarda kablo üzerinde süngerimsi bir malzeme var her hangi bir çizik oluşturmuyor adamlar düşünüp yapmış. Alttaki fotoğrafta lastik ile kadro arasındaki en yakın nokta güzel bir akort her iki jant içinde şart.

IMG_20200610_173003.jpg

Dosyalar

• IMG_2020-06-10_.jpg
    IMG_2020-06-10_.jpg
    321,7 KB · Okunma: 41
  • IMG_20200610_172951.jpg
    IMG_20200610_172951.jpg
    1,2 MB · Okunma: 40
  • IMG_20200610_173132.jpg
    IMG_20200610_173132.jpg
    1,1 MB · Okunma: 39
  • IMG_20200610_173145.jpg