Scudo Sports

Mosso markasından soğuyorum.

Tepki
17
İsim
Tuna Tunaboylu
Bisiklet
Specialized
Bir insan 5 ay bekletilir mi, 5 AY! Satın almak istediğim mosso markalı 2018 model bisiklet hakkında instagramda "15 ocakta teslim olacak." ibaresini gördüm. Daha sonra arayıp bayiilere sorduğumda modelin şubat sonunda fabrikadan teslim olacağı söylendi. Eyvallah dedim sabrettim. Mart ayı geldi çattı, mossoya mesaj attım tekrar. Bana modelin 15 gün içinde teslim olacağını söylediler. 15 gün sonunda ise inanılmaz bi şekilde satışların MAYIS ayında başlayacağını internet sitelerine yazdılar. Ayıp değil mi yahu!

Scudo
ben de şubat sonunda mosso cavalier sora modeli için kapora vermiş biriyim, bayi bana da şubat-mart gibi demişti fakat mayıs nedir ulan !Neyse elimde bisikletlerim mevcut, şayet bisikletim olmasaydı ve siparişin ulaşmasını bekliyor olsaydım ne yapardım bilmiyorum.Zaten Mosso'dan müşteri hizmetleri olarak pek bir beklentim yok, adamlara mesaj yazıyorsun lutfedip cevap bile yazmıyorlar.Tercih nedenimiz sanırım hepimizin aynı:fiyat-performans ürünu olması.Şimdi sahibinen.com'a bakınca 2018 model yol bisikletleri ilanları görüyorum, bazı uyanıklar geçen yıldan elinde kalanları 2018 model diye kakalamaya çalışıyor diyelim e peki yeni model mosso monza ilanı da var.

• Beğen
Tepkiler: Tuna Tunaboylu
5 ay deyip geçmeyin; kısa dönem askerlik kadar.:eek:

Geçmiş olsun, bende Canyon geç teslim ediyor diye üzülüyordum sipariş verirken, bunu duyunca şükrettim halime:) 2 ay neki,5 ayın yanında :(

Ben olsam beklemem. O modele karar verdiysem bile para biriktirmeye devam ederim.

Zaten Mosso kaliteli bir marka değil. Alan üstündeki donanım için alıyor. Ben hiç "Mosso çok iyi olduğu için aldım" diyen görmedim.

• Beğen
@Adrenalin26 Senin durumun farklı.Canyon şu tarihte teslim edilecek diyor ve o tarihte bazen daha önce teslim ediyor.Oyalama yok kartlar açık

• Beğen
O zaman bu durum insanı gerçekten markadan soğutur

• Beğen
5 ay gerçekten uzun bu söylenebilecek bir şey yok.
@Mustafa Zeybek neye göre kaliteli değil Kardeşim. Mosso babamın oğlu değil. Mosso bisikletim de yok ama kuzenim kullanıyor gayette memnun alınabilecek donanımda en iyi bisikletlerden biri. Benim çevremde de mosso aldığı için pişmanlık duyan görmedim diyebilirim ama bu demek değildir ki mosso çok iyi veya çok kötü. Sınıfına göre iyi bir bisiklet.

@emir yakup bulut Ben de Cavalier Sora bekliyordum. Ancak bu fiyat segmentinde başka ne alabilirim diye düşünmeye başladım.

@Tuna Tunaboylu
CARRARO CR-RACE 042
Bianchi SLR 500
Salcano XRS044 SORA
Bu bisikletlerin hepsi sora ufak farklılıkları var aynı fiyat seviyelerindeler. Benim naçizane tavsiyem 5 ay beklemişsin bence biraz daha bekle.;)

• Beğen
Merhaba bende cavalier sora için 3 aydır bekliyorum en son nisan 15 inde bayilerde olur demişlerdi.Mayıs ayı gerçek değildir umarım.

• Beğen
Bende bir mosso kullanıcısıyım ilk olarak kalite konusuna gelirsek ben Tayvan merkezlerinden aldığım model hakkında bilgi almıştım gayet olumlu ve geri dönüşler aldım kendilerinden Türkiye de Ümit bisiklet kadro olarak alıp donanımlarını kendisi temin ediyor mosso markasında veya modellerinde sorun yok Ümit bisiklet de bir sıkıntı vardır. İkinci olarak bu şekilde beş altı ay bekletmeleri esnaflığa sığmaz alacak olduğunuz bisikletlerde indirim isteyin eğer yapamayız derlerse siparişlerinizi iptal edin eğer onuda kabul etmezlerse tüketici mahkemesine başvurun hayali bir ürünü satmanın hem ticari hemde adlî cezası var. Benimkisi nacizane bir öneri...

@Anıl Erdoğan
Bu tepkiyi alacağımı biliyordum :bsmagryr: kaliteli değil derken dandik demek istemedim. Yalnızca ne kaliteli, ne kalitesiz. Çekiciliği üstündeki donanım. Bu şekilde doğru anlaşılırım sanıyorum. Son cümlenizde dediğiniz gibi ne çok kötü, ne çok iyi. Sınıfına göre iyi. Fiyatına göre çok iyi denilebilecek makineler. Ama dediğim gibi yalnızca çok kaliteli değiller.

Ama başlık sahibinin yaşadığı olay bisikletin değil, markanın kalitesiyle alakalı bence.

@clubber ozaman bu durum bizim ülkemiz şartlarında sadece kınama cezası alır :);) üretici firma muhtemelen daha fazla ürün sattığı yere öncelik veriyordur ya bekleyeceksiniz yada farklı marka modellere bakacaksınız

@Tuars07

Arkadaşın kızgınlığını anlıyorum ama firma da ürün satıp para kazanacak. Demek bazı zorluklar var. Şu ara ithalat yapanlar döviz kurlarının ani yükselmesi karşısında düşmesini bekliyor olabilir. O yüzden ithalatları erteliyorlardır. Gecikme o yüzdendir.

Mosso en güzel yanı komple set kullanıyor olması. 105 ise frene jant göbeğine kadar 105 ,claris ise claris. Kadro geometrileridw güzel. Tek sıkıntı aynakol olarak büyük oranlar seçmesi.onun dışında gayet başarılı

@selim82 çok haklı salcano'dan deore setli bisiklet alıyorsun ön jant göbeği 2 dolarlık ne olduğu belli olmayan çin'li bir markanın çıkıyor:)

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Geri