Scudo Sports

Mosso Marine

Scudo
@firestone Evet ben de frenlerin zamanla oturacağını umuyorum balatalar ve rotor birbirine alıştıkça. Ayarları ben yapınca daha iyi oldu.

Bu arada sizin jant koruyucunuz acaba rubleye mi yoksa janta mı sabitlenmiş halde? Mesela pedalı geri çevirince ruble ile birlikte mi dönüyor?

@Trekkie Denedim az önce, janta sabitlenmiş

@firestone Teşekkürler. Muhtemelen ters takılmış, dişler jant tarafından değil ruble tarafında. Olmadı söküp düzeltirim bi ara.

Yok ters değil, rubleye geçmeli bir sistemmiş. Malesef rubleye geçirmeden tekere geçirip üstüne rubleyi sıkmışlar. Ruble sökme aparatı satmak isteyen varsa mesaj atsın :)

Eşimin 20 jant katlanır bisiklet istemesi gerek evde yerimizin olmaması gerekse Araba Bagajında 2 katlanır bisiklet taşıma düşüncesiyle az bir dönem kullandığım Mosso Marine 26 mı satmaya karar verdim. Siteden almak isteyen olursa iletişime geçebilir.

Özellkleri

Mosso Marine 26

24 vites shimano ( orjinali 21 )
48x38x28 shimano (orjinali 42x34x24 )
ruble 11-34 shimano( orjinali 14-28 )
Lastikler 1,25 Maxxiss Detanatör ( çifti 250 tl ye alındı İç lastiklerde Maxxiss ) ultra hafif lastikler.
Yedek olarak hiç kullanılmamış 1,75 rubena zırhlı lastikleri verilecektir.
Port bagajı mevcuttur.
Çamurluklarıda mevcuttur.
Katlanır pedalları daha güvenilir welgo katlanır pedallarla değiştirildi.

Az ve Çok temiz kullanıldı. Herhangi bir problemi yoktur. Yokuş Performansı ve hızı orjinaline göre çok çok farklıdır. Aksesuarsız Ağırlık olarak orjinalinden yaklaşık 750-1000 gr kadar daha hafiftir. (iç dış lastiklerden dolayı )

Değişim yapılan parçalar orjinal parçalarından çok daha iyi, kaliteli ve orjinal marka parçalar ile değiştirilmiştir.

Dahon veya tern 8-9 vites 20 jant bisikletlerle takasta düşünebilirim.

İsteyen olursa iletişime geçebilir.

Dosyalar

• mosso.png
    mosso.png
    101,5 KB · Okunma: 158
  • mosso marine.jpeg
    mosso marine.jpeg
    59,9 KB · Okunma: 146
  • Beğen
Tepkiler: bbalci ve Guveng
@Trekkie trol gibi aranıza karışmış gibi olacağım ama,
o plastik parçanın bişeyi koruduğunu düşünmüyorum. Ben yol bisikleti kullanıyorum. Sökmek için rubleyi sökmek gerekiyor. Kurtulmak içinse benim gibi penseyle/yan keskiyle girişmek ve un ufak etmek yeterli.
Hatam varsa düzeltin lütfen.

@brdtl O parça aslında çok işe yarıyor. Herkes o parçayı çıkartıp atma derdinde ancak zincirin en büyük dişliyi bir şekilde aşması halinde, ki bu herhangi bir düşmede ya da sarsıntıda gayet de mümkün, işte o zaman jantınızdaki tellere elveda dersiniz. Böyle bir durumda pedala basmanıza bile gerek yok, bisikletin kendi momentumu zincirin jant tellerinizi bi güzel çiğneyip tükürmesi için yeterli. Hatta arka tekerin böyle bir durumda bir anda kilitlenmesi de kafa üstü düşüp sakatlanmanıza bile sebebiyet verebilir. Bisikletin en zor işinin jant örmek olduğunu da hesaba katarsanız, o 20 gramlık plastik parçanın hem bisikletinizi, hem hayatınızı hem de cüzdanınızı koruduğunu anlamak zor değil.

@alterno1903 Bisikletin durumu mükemmel gözüküyor. Yol lastikleri bu kadroda biraz eğreti duruyor ama eminim çok daha hızlı ve rahat gidiyordur. Arka teker göbeğini değiştirmiş çok daha geniş aralıklı bir kaset ruble taktırmışsınız. Hatta aynakolu da yenilemişsiniz. Baya bi masraf yapmışsınız, satmasanız mı acaba :) Almayı düşünen arkadaşlara söyleyeyim, bu bisiklet bu modifikasyonlarla orijinal Mosso Marine 26'dan çok çok daha hızlı ve yokuşlarda çok daha rahat gider haberiniz olsun. Ayrıca kaset ruble daha modern bir sistem olduğu için gelecekte yükseltmek çok daha kolay ve ucuza mâl olacaktır. Daha iki hafta önce almamış olsaydım ciddi ciddi almayı düşünürdüm. Size de alacak arkadaşa da hayırlı olsun.

@Trekkie Bu bisikleti seviyorum ve Keyifle bindim. epey masraf yaptım Satmasam mı diyorum :) Yorumların için teşekür ederim.

Asansor kücültültügü icin
Mosso marine 26 alabilecegim Nakitte uygun fiyat verebilecek İst anadolu yakası veya
en son care Sirkeci tarafi satan yer varmı pm atabilirsiniz
yardımınızı rica ediyorum
saygılar

Merhaba, 20 inç katlanır model için soruyorum, katlanmış durumdayken seleden tutarak bisikleti tekerlekler üzerinde sürüklemek mümkün mü (pazar arabası gibi)?
Ben beceremedim, ya bir kilitleme mekanizması var ve bu harekete izin vermiyor ya da arka fren kitleniyor.

Konu ile ilgili bilgi verebilecek olan var mı? Teşekkürler, iyi akşamlar.

@muysal01 Sanırım geri geri sürüklemeye çalışıyosun ve pedal dönüp tekerleği kilitliyo

• Beğen
Tepkiler: muysal01
26 inc e amortisörlü maşa takılınca katlanma simetrisi bayağı bozuluyor ama konfor kesinlikle çok fark ediyor. ayrıca orijinal maşa çok çok hafif. değişim düşünenler için

Mosso Marine 20V 2d 2017 model olan katlanır bisikleti almayı düşünüyorum, bisikletin özelliklerinden anlamıyorum. Bu bisikleti almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz? ayrıca bilgi verirseniz sevinirim, teşekkürler.

Mosso Marine 20V 2d 2017 model olan katlanır bisikleti almayı düşünüyorum, bisikletin özelliklerinden anlamıyorum. Bu bisikleti almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz? ayrıca bilgi verirseniz sevinirim, teşekkürler.

Sahibi olduğum Mosso Marine 26'yı, bir yol bisikleti ya da cyclocross ile takaslamak niyetindeyim. Böyle bir takas yapmak isteyen (ya da bisikleti satın almak isteyen) arkadaşlar benimle özel mesaj yolu ile iletişime geçebilir. Ayrıca market sayfasına da ilan koydum. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: alterno1903
Bizim 26 lar için ön tekerdeki disk fren yerine v-fren kullanma imkanımız var mı? Arkayı koruyup önü v yapmak istiyorum.

@Mosso Relativo maşanın üst tarafında ortada tek delik var hemde tekerlekle arada biraz mesafe kalıyor, kedigözü vs için yapılmış delik galiba ama ona uygun v fren var mıdır bilen varsa diye sormak istedim

@eatmc Maşanın sağ ve solunda V frenin bağlantısı için yerler var, şu tarz adaptörler var bi incele
(link)

Geri