Scudo Sports

Mosso Marine

@alvinaone
Elcikleri kesin değiştirin. Bisiklet üstünde gelenler iyi değil. Özellikle benim üst mesajda gösterdiğimi öneriyorum. Bu zamana kadar bisikleti eldivensiz kullanmazdım. Bu elcikten sonra eldivensiz de sürmeye başladım.

Scudo
@alvinaone Güvenliğiniz için pedallarını değiştirin derim, hatta sanırım bu konuda görmüştüm birisi düşme tehlikesi geçirmişti kırılan pedal yüzünden. Kırılmasa bile bilyeler ve mil çok çabuk bozulup sürüşü bozuyo, ben wellgo quick release denen pedallardan takmıştım çok da memnunum.

• Beğen
Tepkiler: alvinaone
Merhaba. Bakmadan, sinyal vermeden ters yöne çıkan bir araç yüzünden düşme tehlikesi atlattım. Bisikleti yatırdım ama onu da düşürmedim. Yatırdığım sıradan yanal yük binmiş herhalde janta, binince ses yapmaya başladı, bir baktım jant yamulmuş. Yedek parça olarak jant fiyatı soracaklar ama çifti 900 TL gibi bir şey söylediler, umarım öyle değildir. Bunu oto sanayide düzeltebilecek ustalar var mıdır acaba? Teşekkürler.

bu arada sulu havalarda Mosso 26 Marine 2D arkaya su sıçratıyor. arkası için çamurluk önerisi olan var mı?

arkadaşlar merhaba. foruma yeni katıldık. 9 yaşımdaki kızım için mosso marine 20 6 vites katlanır bisiklet düşünüyoruz. 140cm boyumuz var. aynı zamanda eşim de kullanmak istiyor. nelere dikkat etmemiz gerekir, fikrinizi paylaşırmısınız lütfen.

@anlerkn
Doğru yoldasınız. Benim de arkadaşım kızına bisiklet almak istedi. Katlanır önerdim ve ileri yaşlara kadar sürer. Şimdi kızı ilk bisiklet öğrenimini katlanir da yapmış oldu. Tabi babasından fırsat kalırsa. Katlanır bisiklet çok cezbedici bir şey. Koltuk ve gidonun yükseklik ayarları yapılabildiği için küçük büyük farketmez herkes keyifle kullanır. Hiç düşünmeyin alın. Neye dikkat edin kısmında ise netteki fiyatlara bakarak ilerleyin, afedersiniz kaziklanmayin derim yeterli. Bazı satıcılar fiyatta uçabiliyor. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim.

Herkese merhabalar. Bulunduğum ilde bir katlanir bisiklet buldum. Satıcının geçen seneden elinde kalmış, 1000 TL ye birakabilecegini söyledi. Sele borusunda ufak çizikler var ama satıcı değiştirebilecegini söyledi. Sizce fiyat nasıl? Aslında tekzendeki Cheroke marka bisikleti takip ediyordum ama o da satıştan kalkmış şu an. Kıyaslama yaparsak çok fark var mıdır? Şimdiden teşekkürlerAE8C7CB7-15A6-4947-9457-968982CDFC2F.jpeg3A5D387D-8ABC-40FD-A01C-7E545FF1F0A1.jpeg

@uurcan06
Hocam bu modelde memnun musunuz? 1000 TL ye sıfır olarak bulmuş durumdayım.

Dosyalar

• E18DA8EB-2172-4291-A0BC-6BB1F58155EA.jpeg
    E18DA8EB-2172-4291-A0BC-6BB1F58155EA.jpeg
    1,1 MB · Okunma: 16
  • 139BC7FE-6E64-4BC5-A1DE-2C6DBB2D679F.jpeg
    139BC7FE-6E64-4BC5-A1DE-2C6DBB2D679F.jpeg
    82,4 KB · Okunma: 17
  • E33DFD0C-2D42-4B0F-BE46-341DB32A8897.jpeg
    E33DFD0C-2D42-4B0F-BE46-341DB32A8897.jpeg
    115,5 KB · Okunma: 18
Son düzenleme:
@allmylife bence gayet güzel alabilirsin. Bende Mosso Marine 2D vardı. Çok memnundum.

• Beğen
Tepkiler: allmylife
@allmylife sakın kaçırma o bisikleti. 2 tane aldim. Eşimle kullanıyorum 2 yıldır. Mükemmel bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: allmylife
@Akınlasınn

hocam 1.74 boy ve 90 kg birisi için kullanım nasıl olur. Taşır mı? alırken ayar konusunda dikkat etmem gereken bir şey var mı?

• Beğen
Tepkiler: Akınlasınn
@allmylife

100 kg ye kadar sorun olmaz. Hele 90 kg hiç sorun olmaz. Bir sürüş yap. Pedalları çevirirken tıkırdama var mı? Fren sıkınca gidon ileri geri oynuyor mu? Vites geçişlerini düzgün mü? Bunlara bak yeter. Kalanı hallolur.

@Akınlasınn
hocam özel mesaj gönderemiyorum size whatsapp üzerinden görüşebilir miyiz acil

@allmylife
Whatsapp tan yazdım size.

@itiftik

Kullandıkça ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda güncellemeler devam ediyor. Bisiklet turlarımın mesafeleri ve süreleri uzamaya başladı. Bu da son hızın yetmemesi durumunu ortaya çıkartmaya başladı. Üzerinde gelen aynakolu büyük aynası 48T olan ile değiştirdim. O değişince ön aktarıcıyı da değiştirmek zorunda kaldım. Sonra baktım ki bisiklet sürüyorum geliyorum birkaç saat ağrıdan kıçımın üstüne oturamıyorum. Bir de Selle Royal'in katlanır bisikletler için ürettiği jel seleye geçtim. Tutuş pozisyonu ve yokuş performansı için de Vona marka kısa barend taktım. Katlayınca da sıkıntı yaratmıyor.Ankara'yı bilenler için şimdi Yenimahalle'den çıkıyorum Cinnah üstü Atakule yapıp Hoşdere, Çetin Emeç, Kızılay, Beşevler, Gazi Mahallesi üzerinden geri geliyorum. Bu aralar rahatsız eden yer orta göbek. Sürtünme fazla gibi geliyor ve biraz ses yapıyor. Sanıyorum sonraki güncelleme oraya olacak. Herkese keyifli sürüşler dilerim.15643450658258995531679688015497.jpg

@Akınlasınn
@Akınlasınn siz yine de eldiven takın, geçenlerde mtb ile düştüm ve ellerimi çok ciddi bir yaralanmadan korudular.

@itiftik üzerinde dolgu olmayan eldiven aldım şimdi. Önce can güvenliği :) Dediğiniz gibi asla vazgeçmemek lazım eldivenden. Düşüş anında ilk ellerimizi atıyoruz asfalta. Korumak şart.

• Beğen
Tepkiler: itiftik
Merhaba bende dün yeni bir moss marine 20D aldım fren telleri renkli olandan. Fakat ön fren bayağı bi ötüyor ve freni sıkınca ön kısım ileri geri oynuyor. Sebebi nedir acaba Doğubankın oradaki bisikletçilere göstersem yardımcı olurlarmı?

@ŞahinDssglm

Ön kısımda gidonun içinde sıkılacak bir yer var. 5 dk da hallederler o sallantıyı. Fren sesinden bende şikayetçiyim. Bir ara jantarı güzelce temizleyeyim ve pabuçları değiştireyim diyorum. Belki faydası olur.

@Akınlasınn

Mosso servisine gösterdiğimde hidrolik yapmamı söyledi ses için. O da 450 TL ediyormuş . Değermi bilemedim. Papuçları değiştirmek daha mantıklı olabilir.

@ŞahinDssglm

450 tl yi ona vereceğime ses yapmasını tercih ederim.

@itiftik

@itiftik
Merhaba,

Elcik ve selenin modelini ve mümkünse linkini paylaşabilir misiniz?

Ben de şu an katlanır bisikletim için elcik ve sele arayışındayım :)

Geri