Scudo Sports

Mosso Marine

Scudo
Yeni resimler eklemeniz karar vermemde daha etkili oldu tşk.
Elcik 'ten vites olmadığı güzel olmuş
Mat rengi harika
Nazar değmesin güle güle eskitin

gerçekten çok güzelmiş. güle güle kullanın.

@drobgyn@MURAT INAN teşekkür ederim arkadaşlar. Katlandığı zaman zincir yere değmeden rahatlıkla ayakta durabiliyor. Altta ek bir parça var, onun üzerinde duruyor. Kısmetse bugün çıkarıp sürerim. Başka fotolar da eklerim. Bu arada pedallar da katlanıyor. Katlı fotoğrafını koymadım.

Arkadaşlar bugün sürdüm bisikleti. Sürüşten yokuş yukarı hariç keyif aldım. Yokuş çıkarken bisiklet hafif olmasına rağmen zorlandım. Heralde kondisyonum düşük diye. Katladıktan sonra sürüklemek kolay değil 20 jantlardaki gibi. Sürüklerken arkaya gelen ön teker ve arka teker ayrı oynayabiliyor. Öyle rahat taşınmıyor açıkçası. Vites geçişleri arka taraf çok rahat değişirken orta vitesi 2 den 3 çok zor geçti. Frenleri de çok iyi değil. Tabi bunlar ayarla ilgili tamamen. Kendim yapabilir miyim acaba bu ayarları?

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    244,2 KB · Okunma: 514
Forumda vites ayarları ile ilgili bilgi vardı galiba.Şu video işine yarayabilir belki.
Frenler iyi değil derken tam tutmuyorsa onun da ayarı ile ilgili videoları araştırabilirsin.Taşınma ve sürüklenmeden ziyade hemen katlayım biryere koyma ,arabaya,eve çıkarma veya eğer uygunsa toplu taşımaya binmede daha rahat olur belki.Bunun boyu tek sanırım.Sizin boyunuz kaç cm ,yüksek geliyor mu?

Birde ,vites kullanımı ile ilgili bilgin vardır belki ama şu resimde işine yarayabilir.
viteskullanim.jpg

11017199_1641870489391877_6723993896718076572_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: volkanglr
@mavinehir vites geçişlerine uyuyorum. Mesela 2-5 te iken 3-5 yapamıyorum. Ses çıkartıyor ve öyle devam ediyor, sonra bir anda atıyor vites :) boyum 190 bu arada. Boyla ilgili sıkıntı yaşamıyorum.

Kron fd1000'e çok benziyor.

.Bu videoda ki bisikletin katlanma durumuda güzelmiş.İleri iterken rahat gidor.İterken seleden itmesi daha rahat gözüküyor.Ama 24" olması lazım bu bisikletin.Mosso Marine'nin gidonu yan tarafa doğru dönse biraz daha az yer kaplar sanırım.

@mavinehir Mekanik disk fren milimetre ayarını yaparsam fren tutma sıkıntısı gider mi acaba? Bisiklete baktım da, sabit balata ile disk arasında olması gerekenden fazla mesafe var. Alyan anahtar alıp düzelteceğim bugünlerde. Ama dediğim gibi bunu yapmam yeterli olacak mıdır? yoksa ekstra bir yerleri sıkıştırmam gerekiyor mu? Bu konuda herhangi bir bilgi bulamadım.

Mosso marine fiyatı indirime girdi (en azından Ankara'da). Şunu söyleyeyim gidonu kadro ile paralel hale getirmeden sedan aracın bagajına sığması çok çok zor.

Bende bugün siyahını 650 tlye 5 taksit aldım Ankara Ulustan. Mavigölde deneme fırsatı buldum. Fiyatına göre hafifliği başarılı bence disk fren olması güzel. Malzeme kalitesi çok iyi değil ancak bu paraya bu katlanır iyi diye düşünüyorum. gidonu kadro ile paralel hale getirmeden fluencenin bagajına ben sığdıramadım. arka koltuğa rahat giriyor. ( Koltukları kirlettik :) ). disk frenler biyerlere sürtüyor hafif ses yapıyor. zamanla düzelir diye düşünüyorum 20 gün sonra bakım yaptırma zorunluluğu varmış yapılmaz ise 2 yıl garanti dışı kalıyormuş . 20 gün sonra ses çıkan yerlere baktırmayı düşünüyorum.

Dahon espresso yada dahon Jacklerin çamurluklarından ve bagajdan almayı düşünüyorum mosso marine için. benzerlerini ankarada performans bisiklette buldum. Sanırım yarın taktıracağım.

Dosyalar

• 508abb07.jpg
    508abb07.jpg
    184,1 KB · Okunma: 496
  • diskbagajBB.jpg
    diskbagajBB.jpg
    158,6 KB · Okunma: 454
  • poli_siyah_çamurluk_001b.jpg
    poli_siyah_çamurluk_001b.jpg
    79,7 KB · Okunma: 432
@alterno1903 hayırlı olsun güle güle kullanın. Bende de disk frenlerin iyi tutmama sorunu var. Tamamen ayarla ilgili bence. 2 yıl garanti muhabbetini bana da yaptılar. Ama ben şimdiden alyan anahtar aldım, bugün ayarını kendim yapmaya çalışacağım. Fluence bagajına ancak ön tekerleği çıkarırsanız girer. Allahtan arka koltuğa sığıyor.Yoksa hiçbir anlamı kalmayacaktı benim için :)

Teşekkürler @mekmaster bugün çamurluk ve bagaja baktım bagaj iyi hafif ancak çamurluk ve telleri biraz ağır geldi. çamurluk olarak city bike tipi istiyorum gerekirse ebayden dahon çamurluk sipariş edeceğim.

Merhaba,

26'' Opel Corsa gibi arabaların barajlarına çok zor sığıyor.Her ne kadar ağırlığı 20 ile farketmese de kapladığı hacim artıyor.Bence katladıktan sonra hala bir şekilde büyük kalacaksa,bu katlanır bisikletin amacından sapıyor.Bu sebepten ben de Tern Link d8 Aldım ve 20'' ile gayet mutluyum.Heryere sığıyor :)

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Bugün mosso marine için çamurluk bagaj takma işlemini gerçekleştirdik. Lastikleri 1,75 rubena patlamaya dayanıklı zırhlı lastiklerle değiştirdim. Ağırlık biraz arttı ancak Bisiklet Katlanır bir city bike a dönüştü. yaklaşık 10 km lik bir deneme sürüşü gerçekleştirdim. Ben performansından memnun kaldım. Lastikler azda olsa performansı arttırdı yormadı cok fazlaIMG-20150417-WA0003.jpg .

@alterno1903 ağırlığını ölçtünüz mü hiç? Lastikler çok güzel olmuş. Güle güle kullanın

Fiyatı Dahon dan çok uygun ben de alacagim inşallah..

(link)

Geri