Scudo Sports

Mosso Marine

@Patron jant ve mekanik disk farkı... Ama bence o fiyat farkına değmez.. V fren, mekanik diskten daha iyi.. Hem 2d modeli daha agır... Görüntü olarak hoşunuza gittiyse alın ama ben olsam düz Marine alırdım.

Scudo
Belki Shimano veya Tektro kullansalarmış mekanik disk de iyi ama bizim bisikletlerdeki Sparkle marka frenler tam sorun.

Merhabalar, katlanır bisiklet arayışı sebebiyle forumunuza üye oldum. 24 sayfanın hepsini okudum, bir konuda yardım alabileceğimi ümit ediyorum.

Öncelikle Mosso Marine 20" ve 26" inch 2017 yılında hala alınabilecek iyi bisikletlerden midir? Aldığım zaman kesin değiştirmem ya da ekletmem gereken parçalar var mıdır?

Şu an için elimde iki fırsat var bu bisikletlerden alabilmek için, hangisi daha iyi kararsız kaldım ama.

Birincisi, 2017 model sıfır Mosso Marine 26" inch, fiyatı 800 tl. Kredi kartına peşin fiyatına 12 taksit yapılıyor.

İkincisi ise, çok temiz kullanılmış 2. el 7 aylık, 2017 model bir Mosso Marine 20" inch. Fiyatı ise 600 tl, nakit.

İki bisikletin de aracımın bagajına sığma sorunu yok, yalnız 26'lık olanı metroya, otobüse alırlar mı Ankara'da çok emin değilim.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, iyi günler.

@Berethor Marine 26 kullanıyorum, üzerinde oynama var biraz, gayet memnunum.

Arkadaşıma da Marine 20 aldık, onu da bikaç defa kullandım ama tat vermedi. Daha önce benim Btwin 20 inç katlanır vardı, şimdi Tilt 120 olarak satılan en ucuz modeli, bence o bisiklet Marine 20'den çok daha iyi sürüş keyfi veriyodu. Marine 20'nin gidon kısmı gittiği yerde sürekli esniyo, gacır gucur ses geliyo.

İki bisiklet için de geçerli olan:
Pedallar kısa süre sonra ses yapmaya ve zor dönmeye başlıyo, onun için aldıktan sonra en kısa sürede değiştirmek lazım. Forumda pedalı kırıldığı için düşme tehlikesi geçiren vardı. Dış lastikleri yol tutuş konusunda gayet başarısız, iç lastikleri de görülebilecek en kalitesizlerden. Marine 20'yi bilmiyorum ama Marine 26'da kullanılan orta göbek de bi süre sonra bozuldu, pedal nerdeyse dönmüyodu. İlk etapta pedal, iç ve dış lastik kesin değişmesi gerekenlerden, orta göbek opsiyonel ilk zamanlar için.

@firestone Teşekkür ederim, kıyaslama açısından çok faydalı oldu mesajınız.

Peki fiyat açısından hangisi daha iyi fırsat sizce?

@Berethor
İkisinin fiyatı da uygun gözüktü bana en son geçen ay 26" sıfır fiyatları 1000küsürlerdeydi

• Beğen
Tepkiler: Berethor
Mosso marine 26 2d 1 yıllık bisikletimi satıyorum. Bagaj problemi yüzünden Btwin tilt 940 almaya karar verdim. Geçen 1 yılda 300 km kadar yol yapabildim. Bisikletin herhangi bir problemi olmadı Allaha şükür. Çok memnunum hatta kesinlikle satmam da diyordum ama aracımı değiştirince, bagajda da lpg tüpü olunca sığmadı malesef. Almayı düşünen olursa Bursa'da elden teslim edebilirim.

Buradaki yorumlar hep içimi karartıyor arkadaşlar. Yok şusunu değiştirdim bisikletin şusu kötü ama iyi bisiklet diyosunuz. Sen sıfır bisiklet alıyosun bir sürü şeyini değiştiriyosun nasıl oluyor bu iş

• Beğen
Tepkiler: HAPPY
@Kimisfans benim marine 20'nin üzerinde gelen rubena lastikler o kadar kötüydü ki iç lastik dayandıramadım. Belki de benim talihsizliğim. Arka lastik patlak halde 300-400 metre çamlıcayı tırmanıp parçaladım üstüne üstlük. Dolayısıyla iki dış lastiği Schwalbe ile değiştirdim. Şimdi keşke ilk aldığımda değiştirseydim diyorum.
Fren papuçları ise anlatılmaz yaşanır derecede kötü geliyor. İyi 2 çift papuçla değiştirmeden yola çıkmak kesinlikle güvenli değil.
Tamam sıfır bisiklet alıyoruz ama fiyatı da kendini ispatlamış markaların fiyatlarının küsüratı kadar. O kadar da olacak, birşeylerden kısarak o fiyata satıyorlar. Örnek ben marine 20'yi 850 liraya aldım. Dahon Vybe D7 1840 lira.

• Beğen
Tepkiler: ozi3501
@Kimisfans

Biliyorsunuz ki üreticiler ürünleri ni daha da satabilmek adına bazı kompanentlerden (özelliklerden) kısarlar. Bisiklet ilk aldığınız halde kullanılmaz mı tabi ki kullanılır ama gerçek bir sürüş zevki almak istiyorsanız kendinize göre beğenmediğiniz parçaları değiştirmek zorundasınız. Örnegin lastiğim patlamasın diyorsanız zırhlı lastik almak zorundasınız, yada sele ağrı yapıyor sa brooks sele almanız gerekir.

@Kimisfans 5bin tllik bisiklet de alsanız halâ değiştirilecek daha iyisi alınabilecek parçası olur. O yüzden pek de iç karartacak durum yok :)

Mosso marine 26 sahibiyim. Beklentilerimi karşılıyor. Yeni başlayanlar için idealdir.

Mosso marine 20 2D büyük zevkle kullandığım bisiklet. Modifikasyon alanı geniş keyif makinası. 20x1.50 lastikle performans ve hafifliğe etkisi oldu. Katlanır gidon ile azalan yer etkisi süper oldu.

Dosyalar

• 20180114_212223.jpg
    20180114_212223.jpg
    53,9 KB · Okunma: 130
  • 20180114_212124.jpg
    20180114_212124.jpg
    88,3 KB · Okunma: 130
  • 20180114_212027.jpg
    20180114_212027.jpg
    112,8 KB · Okunma: 124
  • 20180114_212214.jpg
    20180114_212214.jpg
    85,8 KB · Okunma: 121
Arkadaşlar herkese merhaba. 39 yaşındayım ve yıllar sonra bisiklet hevesim tekrar canlandı. Katlanır bisiklet almak istiyorum çünkü aldığım bisiklet dışarıda kalmasın, yağmur görmesin, çürümesin istiyorum. Gerektiğinde asansörde eve kadar çıkarıyım balkonda dursun istiyorum. 20 jant bisikletleri pek sevemedim. Bu nedenle 26 jant olan Mosso Marine 26 düşünüyorum. Aklıma bir şey takılıyor. Kullanan veya bilenlerden cevap bekliyorum. Sizce Mosso Marine 26 katlı bir şekilde Ford Focus sedan aracın bagajına sığar mı? Bagajda lpg tankı da var.

@eatmc
Maalesef soruma cevap veren olmadı. Yakında bisikleti alıp kendim deneyeceğim. Sonuçları burdan paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@adem0519 Adem bey hem 26 jant katlanırı hem lpgli focusu olan birini bulmak büyük şans işi olurdu. Acaba 26 jant katlanır mossosu olan bir arkadaşımızla buluşup deneseniz almadan önce daha iyi olmaz mı? Ayrıca benim eski aracım da focus sedandı. Lpg tankı olmadığı halde 20 jant katlanır bisikletim tam sığıyordu. Tanksız belki ama tankla birlikte sığmaz diye düşünüyorum.

@adem0519

Ford Focus lpgli aracım var ve bagajına 20 jant katlanır bisikletim sığmıyor. 26'nın sığmasına imkan yok.

@adem0519 ben kendim yardımcı olmak için sormuştum. Ben de 26 yi alırken katlarım sağa sola sola götürmesi kolay olur diye almıştım ama normal bir bisikletten farkı nerdeyse yok. Çoğu aracın bagajına sığmıyor. Hele lpg varken hiç denemeye gerek yok. Ben şimdiye kadar katlanır olmasının avantajını sadece 12nci kata çıkaracağım zaman asansöre ancak katlanmış halde sığması ile yaşadım. Yani katlanırın avantajlarını kullanmak için 20" den başka çare yok gibi.. 26 katlanır yerine 11-12 kiloluk bir bisiklet alıp biyere taşıyacağınız zaman ön tekerini çıkarıp taşımak daha mantıklı geliyor bana şu an 26" marine sahibi olarak

@adem0519
Daha önce yazacaktım ama olmadı. Mosso 26'nın sedan bir aracın bagajına sığması malesef zor. Gidonu sürekli gevşetip çevirmek gerekir çünkü orjinal hali 72 cm idi sanırım. Gidonu kesip 56 cm düşürdüm ama yinede civicin bagajına sığmadı. Ya da çözümü katlanır gidon almak. Bisiklet katlı halde iken yaklaşık ölçülerini foto üzerine yazdım. Kendim 20 inç katlanır almak üzereyim çünkü 26 inç çok yer kaplıyor ve taşınması katlı haldeyken bile zor ve bagaja sığmıyor. Mosso marine 26 aldığıma bir gün bile pişman etmedi. Çok akıcı, rahat ve özellikleri iyi bir bisiklet. Ama 20 inç gibi taşınabilir de değil malesef.

Dosyalar

• Screenshots_2018-02-03-18-50-17.png
    Screenshots_2018-02-03-18-50-17.png
    32,8 KB · Okunma: 64
  • Beğen
Tepkiler: adem0519
Geri