mosso msm ile ilgili birkaç şey yazmak istedim: 10 gündür kullanıyorum keşke düz maşa alsaymışım dedirtecek sanırım. bir takım gıcırdamalar geliyor ama anlayamadım. bir de ön fren balataları arada janta sürtüyor elimle düzeltiyorum sonra yine sürtmeye başlıyor. ben mi biiskletten anlamıyorm yoksa bu gerçekten giriş + giriş seviyesi bir ürün mü anlamadım

model msmv 2324
Diske balata sürtmesi problemi bana kafayi yediriyordu 😅 saatlerimi harcayarak ogrendim. Jantı sökün göbek boslugunu kontrol edin. Göbekte ileri geri, asagi yukarı boşluk olmayacak ancak cevrildiginde akıcı bir bicimde donecek hassas bir ayar.
Ardından tekerlegi guzelce oturtun hatta bunu bisiklet normal konumda lastikler yere basarken yapın. Qr mandalının sag ve sol kismindan yaylara bakın esit uzunlukta olsunlar, eliniz ile bastirarak kontrol edin esneme mesafeleri aynı olsun iki taraftanda.
Sonra tatlı sert sıkın mandalı bisikletin uzerine oturun ki iyice otursun kadrodaki yerine. Kalkmadan qr mandalını çok hafif gevsetin ve sonra tam ayarında sıkın, bunu deneme yanilma ile bulacaksiniz, mandalı kapatirken avuc icini kullanın iz yapana kadar bir sıkılık degeri var.
Tekerler oturdu tamam, simdi işimiz kalipierler ile sıra ile kaliper civatalarını hafiften gevsetin ve diski tam ortalayacak sekilde tatlı sıkın sıra ile biraz ust biraz alt. Tekerlegi cevirin ve ses dinleyin, aksam evinizde sessiz bir odada yapmanizi tavsiye ederim ki en ince sesi bile duyasiniz.
Ses gelmedigi yerde kaliper civatalarini bir yukardaki bir asagidaki olacak sekilde az az esit oranda sıkarak, son tork degerine ulastirin. Bunu her iki kalipiere yaptiginizda işiniz tamamdır.
Aliskanlik istiyor bu olay alistiktan sonra 10 dakikada yaparsiniz, işin kötü yanı lastigi her soktugunuzde tüm bu islemleri tekrarlayacak olmaniz.
Ust duzey yada sokma milli bisikletlerde durum farkli olacaktir ama bizim sistemlerde malesef boyle , qr mandalini gevset tekerleri hafif oynat, muhakkak ayar bozuluyor. Benim gibi hassas ayar konusuna takiksaniz isiniz daha zor 😅 arkadasla iddeaya girdik ayar bozulmaz dedi soktu taktı disarida hic bir ses yok, teker donmesi gayet akici. Eve geldim gece 2 de sessizlikte dinledim tekeri cevirip, kulagimi iyice yaklastirinca cok cok az bir surtme sesi duydum 😅 Yani her sok takta ne kadar dikkat ederseniz edin bizim bisikletlerde cok cok azda olsa disk balataya surtecek, sizde kaliperleri gevsetip ayar yapacaksiniz. 😅