Cadde lastiği ne oluyor ilk defa duydum.
Şehir içerisinde mtb kullanmak traktörü ana yolda kullanmaya benzer. MTB dediğin şey zaten ağır ve hantal üstüne birde kilolu bir insan bindiği zaman pedal çevirirken daha çok zorlanacak o yüzden mtb seçimi yanlış. Onun yerine amortisörsüz bir trekking bisiklet tercih edilmesi çok daha mantıklı. En azından pedala uyguladığın gücü maşaya daha verimli bir miktarda aktarıp rampa çıkarken daha az yorulmanı sağlar.
Cadde lastiği bizim motosiklet camiasinda yillardir kullandigimiz bir kavram, bisiklette garip olmuş olabilir şöyle aciklayim, mtb yada trekking tarzi degil yada tamamen duz slick yapida degil, daha düz oluklu dişşiz anlamina geliyor, sehirde gundelik kullanima uygun maksatlı soylemek istedigim.
Herkesin bedeni bir degil malesef, kilolu bir insana amortisorsuz bisiklet onermek sagligini bozar, titresim, bileklere binen yük cok onemli, herkes sizin gibi fit olmayabilir. Banada zamaninda 110 kilo ve sifir kondusyonda iken amortisorsuz hatta fitness tarzina yakin bisiklet oneren arkadaslarin kulaklarini cok cinlatmistim. Adami bisikletten sogutursunuz. Beynim sallandi titresimden resmen dislerim birbirine vuruyordu, bileklerim gunlerce agridi.
Mtb agir olabilir, disli oranlari uygun ancak. Dusuk viteste ne nefesi kesilir, ne dizleri agrir, yavas yavas keyif yapa yapa konforluca biner.
Her sakalli dedemiz degil, kisiye, yass kullanim durumuna gore bisiklet onermek en mantiklisi, pedal bakiyorum bisikletciden, gidip disli pedallari cikariyor, dedim duz istiyorum, kilitli pedal cikardi 😅 kardesim dedim terlikle biniyorum ben terlikle deyince şöyle bir kendine gelmisti.
Burada kalsa herkese 8-9 kilo yok bilmemne komponentli, karbon kadrolu yol bisikleti onerilecek neredeyse.
Zamaninda sordum hizmet tarzi bisiklet istiyorum, mevcut bisikletime bagaj takmak istemiyorum carsi pazar yuk icin dedim kimseden ses yok. Yol bisikleti desem 500 tane cevap gelir... Adama 13-14 kilo sehir bisikleti diyorum, oooo cok agir diyor herkes sanki yaris kosuyor ciktimi 100 km yol gidiyor. Bisiklete binenlerin %90 ı ulasim icin biniyor gunde yapilan yol max 10 km.yi gecmiyor belkide.