Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Olması gerekenleri fazla bilmiyormuşum sanırım. biraz daha araştırayım öyleyse. Teşekkür ederim.

Scudo
Teşekkür ederim. İncelemeye başlayacağım.
Gravelde fazla seçenek yok gibi görünüyor. GVL700 GRX-600 modelini kullanabilirmiyim sizce peki?
Gravel bisikletler hakkında detaylı bir bilgim bulunmuyor maalesef. Sizi yanlış yönlendirmek istemem. Forumdaki uzman üyeler sizi yönlendirebilir mesajınzı görünce.

Ben bisikleti sattım ancak olması gereken bacak arasındayken bölge ile arasında ortalama üç parmak mesafe olması gerekiyor diye biliyorum.
ama işte internette kadro boyu sorgulaması yaptım 51 kadro çıktı (boyum 178 iç bacak boyum 77 ) ama borunun seleye en yakın olduğu yer ayağım yere basarken sıfıra sıfır geliyor. 46 kadroya geçmeli miyim?

120 kilo ve 179bo icin 739SCA 105 modelini kullanabilirmiyiz. Bu model baya hoşuma gitti fakat seçim konusunda fiziksel ölçülerimi düşünürsek çok sağlıklı bir sçeim yapmış olmayabilirim. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Mtb alın , cadde lastiği takın. En rahat bu sekilde kullanirsiniz ben 110 kiloyken Carraro 328 almistim. El bileklerim titresimden ve baskidan kotu olmustu. Konfor sifirdi, vucudumda agirdi bayagi sikinti cekmistim. Sonra Carraro daytona mtb aldım konfor inanilmaz farketti, kilo vermistim gerci 100 kilo altina inmistim.

Mtb ler sehir bisikletlerine gore cok saglam. Hele inceledigim Carraro Mtb kadroları gercekten saglam. Agır fakat 2 kisi binseniz kaldiracak duzeyde saglam.

Jant konusuna gelince jantlari gobekleri 36 telli yapın, telleride 14g degil 15-16 gr teller var onlardan kullanin. Öndeki Mtb amortisoru ile birlikte o janti kolay bozamazsiniz bu sekilde. Sele yayli ve geniş bir sele, ayarlı bir gidon bogazi ve ergonomik destekli elcik ile kombine edersiniz, konforunuz mukemmel olur.

Cadde lastiği ne oluyor ilk defa duydum.
Şehir içerisinde mtb kullanmak traktörü ana yolda kullanmaya benzer. MTB dediğin şey zaten ağır ve hantal üstüne birde kilolu bir insan bindiği zaman pedal çevirirken daha çok zorlanacak o yüzden mtb seçimi yanlış. Onun yerine amortisörsüz bir trekking bisiklet tercih edilmesi çok daha mantıklı. En azından pedala uyguladığın gücü maşaya daha verimli bir miktarda aktarıp rampa çıkarken daha az yorulmanı sağlar.

Cadde lastiği ne oluyor ilk defa duydum.
Şehir içerisinde mtb kullanmak traktörü ana yolda kullanmaya benzer. MTB dediğin şey zaten ağır ve hantal üstüne birde kilolu bir insan bindiği zaman pedal çevirirken daha çok zorlanacak o yüzden mtb seçimi yanlış. Onun yerine amortisörsüz bir trekking bisiklet tercih edilmesi çok daha mantıklı. En azından pedala uyguladığın gücü maşaya daha verimli bir miktarda aktarıp rampa çıkarken daha az yorulmanı sağlar.

Cadde lastiği bizim motosiklet camiasinda yillardir kullandigimiz bir kavram, bisiklette garip olmuş olabilir şöyle aciklayim, mtb yada trekking tarzi degil yada tamamen duz slick yapida degil, daha düz oluklu dişşiz anlamina geliyor, sehirde gundelik kullanima uygun maksatlı soylemek istedigim.

Herkesin bedeni bir degil malesef, kilolu bir insana amortisorsuz bisiklet onermek sagligini bozar, titresim, bileklere binen yük cok onemli, herkes sizin gibi fit olmayabilir. Banada zamaninda 110 kilo ve sifir kondusyonda iken amortisorsuz hatta fitness tarzina yakin bisiklet oneren arkadaslarin kulaklarini cok cinlatmistim. Adami bisikletten sogutursunuz. Beynim sallandi titresimden resmen dislerim birbirine vuruyordu, bileklerim gunlerce agridi.

Mtb agir olabilir, disli oranlari uygun ancak. Dusuk viteste ne nefesi kesilir, ne dizleri agrir, yavas yavas keyif yapa yapa konforluca biner.

Her sakalli dedemiz degil, kisiye, yass kullanim durumuna gore bisiklet onermek en mantiklisi, pedal bakiyorum bisikletciden, gidip disli pedallari cikariyor, dedim duz istiyorum, kilitli pedal cikardi 😅 kardesim dedim terlikle biniyorum ben terlikle deyince şöyle bir kendine gelmisti.

Burada kalsa herkese 8-9 kilo yok bilmemne komponentli, karbon kadrolu yol bisikleti onerilecek neredeyse.
Zamaninda sordum hizmet tarzi bisiklet istiyorum, mevcut bisikletime bagaj takmak istemiyorum carsi pazar yuk icin dedim kimseden ses yok. Yol bisikleti desem 500 tane cevap gelir... Adama 13-14 kilo sehir bisikleti diyorum, oooo cok agir diyor herkes sanki yaris kosuyor ciktimi 100 km yol gidiyor. Bisiklete binenlerin %90 ı ulasim icin biniyor gunde yapilan yol max 10 km.yi gecmiyor belkide.

Eski bisikletim speed4000di. Onu bir canlandırmayı deneyeyim o zaman :)

İç bacak boyum 87cm sanırım benim için 56 cok uygun. Boyum 1.85. Legarda düşünüyorum

ama işte internette kadro boyu sorgulaması yaptım 51 kadro çıktı (boyum 178 iç bacak boyum 77 ) ama borunun seleye en yakın olduğu yer ayağım yere basarken sıfıra sıfır geliyor. 46 kadroya geçmeli miyim?
177-78 bende 51 kullanıyordum ancak 18' model için.

İnternette güzel fiyat denk geldi 2324 6500 liraya falan denk geliyor benim kredi kartıma ama hala şu 51 kadro ile 56 kadro arasında kaldım :) 185 boy, 87 cm iç bacak ile 51 alsam ufak mı gelir endişesi ile satın alamıyorm. Gidip denemeyecek kadar üşengecim evet :) bir de atıyorum 51 aldım ve iç bacak boyuma göre ufak geldi bu nasıl bir problem yaratabilir ki? Diğer ölçüleri hep aynı kadroların

Son düzenleme:
İnternette güzel fiyat denk geldi 2324 6500 liraya falan denk geliyor benim kredi kartıma ama hala şu 51 kadro ile 56 kadro arasında kaldım :) 185 boy, 87 cm iç bacak ile 51 alsam ufak mı gelir endişesi ile satın alamıyorm. Gidip denemeyecek kadar üşengecim evet :) bir de atıyorum 51 aldım ve iç bacak boyuma göre ufak geldi bu nasıl bir problem yaratabilir ki? Diğer ölçüleri hep aynı kadroların

2324 tam modeli belli etmiyor, (link)ile başlayan 3 model var ama tümü için de 6500 lira çok iyi fiyat. Bu devirde karar sürecini kısa tutmak lazım. Parça-aksesuar fiyatlarındaki (aslında her şeyin fiyatlarındaki) yeni zamlar ayı tamamlamadan bisiklet fiyatlarında ciddi artış olacağını hissettiriyor.

2324 tam modeli belli etmiyor, (link)ile başlayan 3 model var ama tümü için de 6500 lira çok iyi fiyat. Bu devirde karar sürecini kısa tutmak lazım. Parça-aksesuar fiyatlarındaki (aslında her şeyin fiyatlarındaki) yeni zamlar ayı tamamlamadan bisiklet fiyatlarında ciddi artış olacağını hissettiriyor.

2324 msm v hocam. Evet bugün bir satıcı fiyatların artabileceğini belirtti telefonda. 51 kadro alırsam 185 boy- 87 cm iç bacak boyu ile nasıl bir dezavantajım olur sadece onu anlamaya çalışıyordum aslında. Seleye oturdugumda 56 kadro ile çok bir farkı yok sanırım? Yani herkes bu konu ile ilgili cok tartışmış sadece üst borunun 5 cm kısa olması bana nasıl bir sorun yaratır onu algılamaya çalışıyorm.

2324 msm v hocam. Evet bugün bir satıcı fiyatların artabileceğini belirtti telefonda. 51 kadro alırsam 185 boy- 87 cm iç bacak boyu ile nasıl bir dezavantajım olur sadece onu anlamaya çalışıyordum aslında. Seleye oturdugumda 56 kadro ile çok bir farkı yok sanırım?

En büyük fark, selenin inebileceği en düşük yükseklik 56 kadroda 51 kadrodan 5 cm daha yüksek. Üst borunun arka kısmı da aynı şekilde 5 cm yükseliyor. Sele yüksekliği bence ikisinde de olur ama üst boru yüksekliğinin fazla gelip gelmeyeceğinden emin değilim.

En büyük fark, selenin inebileceği en düşük yükseklik 56 kadroda 51 kadrodan 5 cm daha yüksek. Üst borunun arka kısmı da aynı şekilde 5 cm yükseliyor. Sele yüksekliği bence ikisinde de olur ama üst boru yüksekliğinin fazla gelip gelmeyeceğinden emin değilim.

üst boru yüksekliğinin fazla değil de az gelmesinin mantıgını anlamaya calişiyorm hocam. Şİmdi benim iç bacak direkt 55 56 öneriyor. Ben 51 alsam seleyi daha mı fazla kaldırmam gerekiyor teorik olarak dezavantajı o mu

üst boru yüksekliğinin fazla değil de az gelmesinin mantıgını anlamaya calişiyorm hocam. Şİmdi benim iç bacak direkt 55 56 öneriyor. Ben 51 alsam seleyi daha mı fazla kaldırmam gerekiyor teorik olarak dezavantajı o mu

Evet, en azından Legarda'lar için öyle, çünkü diğer ölçüleri neredeyse hiç değişmiyor.
Yakınlarda başka model bile olsa Legarda satan yer/kullanan kişi yok mu? 51 ya da 56'dan biri bile olsa net fikir verir.

Evet, en azından Legarda'lar için öyle, çünkü diğer ölçüleri neredeyse hiç değişmiyor.
Yakınlarda başka model bile olsa Legarda satan yer/kullanan kişi yok mu? 51 ya da 56'dan biri bile olsa net fikir verir.
51 i aldım hocam umarım cok ufak gelmez yine yazacagım

Hala gelmedi ürün bilgilendirme yapacağım @ozdeg

Bu arada arkadaşlar mosso legarda için suluk, çanta vb almak istiyorum önerileriniz var mı decathlondan falan

Geri